1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Innovasjon
  6. 2020
  7. Fremtidens teknologi – nye muligheter og langt høyere produktivitet
Tulevaisuuden teknologia

Fremtidens teknologi – nye muligheter og langt høyere produktivitet

Selv om samfunnsmessige og fysiske endringer vil påvirke fremtidens arbeidsliv, er det teknologien som vil gi flest nye muligheter.

 

Det handler ikke om at utvikling eller innføring av én bestemt type teknologi vil åpne for nye måter å jobbe på. I stedet vil tilnærming mellom og integrering av mange typer teknologi gi ansatte i både store og små organisasjoner mulighet til å jobbe når som helst, hvor som helst og på en hvilken som helst måte.

Sansende arbeidsplasser

Den kanskje mest dramatiske enkeltendringen vil bli overgangen til intelligente, sansende arbeidsplasser på siste halvdel av 2020-tallet.1


Sansende arbeidsplasser består av et avansert nettverk av kroppsnær teknologi, smarte enheter og tusenvis av sensorer. Denne kognitive strukturen vil muliggjøre en fullstendig og sømløs tilpassing av arbeidsplassen. Ved å justere variabler som temperatur, lys og oksygentilførsel kan man sørge for at hver enkelt arbeidstaker yter maksimalt gjennom hele dagen.

 

Teknologi som organiserer dagen

Systemer som digitale personlige assistenter vil i fremtiden kunne planlegge en arbeidsdag som er variert og optimalisert med tanke på trivsel og produktivitet.

Hvis systemet oppdager at en arbeidstaker vil bli sittende lenge foran skjermen, vil det kunne legge inn variasjon i form av et møte, litt trening eller kanskje en halvtime i en sovekapsel. Alt vil bli lagt opp for å optimalisere den enkeltes produktivitet.

Ikke minst vil systemet ha oversikt over alle ansatte, slik at kalendere og avtaler kan koordineres for å sikre maksimal produktivitet i hele bedriften.

 

Virtuelt, tilkoblet økosystem

I nær fremtid ser det ut til at arbeidsplassens teknologiske ryggrad vil bli virtuell fremfor fysisk og uensartet, takket være sikker tilgang via skyen. Med interoperabilitet og integrering unngår vi siloer med inkompatibel kontorteknologi. I stedet kan vi konsolidere teknologien i et virtuelt økosystem.

Dette vil gi fleksible arbeidstakere den sømløse tilkoblingen de trenger i arbeidshverdagen – enten de er hjemme, på kontoret eller i et kontorfellesskap.

Den store fordelen ved denne avanserte ryggraden er den samme for både arbeidsgivere og arbeidstakere: tilkobling.

Alt fra IT-utstyr, smarttelefoner, Wi-Fi, programmer med sikker tilgang og enheter som multifunksjonsskrivere (MFP-er) vil være koblet sammen i nettverk og kunne kommunisere med hverandre.2

Teknologien i dette økosystemet vil bli stadig mer selvforsynt. Utstyret vil f.eks. kunne bestille service og reservedeler automatisk, noe som fører til maksimal oppetid og mindre administrasjon.

 

Gjennomgripende læring

Teknologien byr på langt mer spennende muligheter enn snarveier, enklere samhandling og innsnevring av avstand og tid. Den lover faktisk å hjelpe oss med å overvinne våre egne intellektuelle begrensninger.

Gjennomgripende læring vil garantert medføre de aller største endringene for måten vi jobber på.

I en utvikling som kan medføre en enorm effektivisering av arbeidsplassen, vil algoritmer gjøre det raskere å utføre oppgaver ved å utvinne data for å løse produktivitetsproblemer som mennesker kanskje ikke ville klart å identifisere.

Foreløpig befinner algoritmer seg på et tidlig stadium, men de vil bli stadig viktigere og revolusjonere arbeidslivet på måter vi knapt kan forestille oss.

 

Kilder:
1 Morey Smith: The Future of the Workplace (www.moreysmith.com/what-will-offices-be-like-in-2025)
2 Quocirca Print 2025 (www.print2025.com)

 

Mer fra Innovasjon

Les om fremtidens arbeidsplass

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen