Brother ble opprinnelig grunnlagt for over 100 år siden i Nagoya i Japan, og selskapet har en rik historie i Europa, som strekker seg mer enn 50 år tilbake.

Brother-gruppen leverer produkter og tjenester til kunder over hele verden. Det finnes produksjonsanlegg og salgfasiliteter basert i over 40 land/regioner (pr. januar 2024).

Brother Norge har drevet forretningsvirksomhet i Norge siden 1977 og er en del av Brother Global Group. Brother Norge er en salgs- og markedsførings filial som holder til på Hasle i Oslo.

I dag omfatter produktserien ikke bare symaskiner for hjemme- og industribruk, men også maskinverktøy og informasjons- og kommunikasjonsutstyr fra Brothers utskriftsløsningsvirksomhet – skrivere, alt-i-ett-maskiner, faksmaskiner, etikettskrivere og skannere sammen med originale Brother-forbruksvarer og -tilbehør.

For å vokse bærekraftig midt i store miljøendringer, har Brother Group formulert Brother Group Vision "At your side 2030" for å vise retningen vår fra regnskapsåret 2022 til 2030.

Sentrert rundt "At your side" som setter kundene først i enhver situasjon, vil vi presentere «Brother`s raison d'être og verdisett til samfunnet» og foreslå å implementere strategien gjennom backcasting* ved å tydelig sette fristen til 2030.

*En måte å tenke på som ser for seg hvordan fremtiden skal se ut og vurderer hva som må gjøres nå og hvordan man kan gå videre inn i fremtiden for å oppnå den visjonen.

Logo Brother 50 år i Europa

Brothers første etablering i Europa

EU var akkurat etablert året i forveien, da Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland og Luxembourg undertegnet Roma-traktaten. Å forholde seg til denne hendelsen var et ekstremt viktig trinn for Brothers utvikling og vekst

Brother overtar Jones symaskinfabrikk i Audenshaw, Manchester i 1968

Brother overtar Jones symaskinfabrikk i Audenshaw, Manchester

Jones Sewing Machines var veletablert som Storbritannias ledende merke, men led under mangelen på investeringer og utvikling. Dette oppkjøpet gjorde at Brother raskt kunne etablere seg i Storbritannia.

I 1971 kom Brother sin første høyhastighets matriseskriver

Brother produserer verdens første høyhastighets punktmatriseskriver

Dette produktet, som var designet av CDCC og bygget på Brother-fabrikker, førte til Brothers beslutning om å utvide produktporteføljen sin til kontorteknologi. Dette viste seg å være avgjørende for at Brother ble det selskapet det er i dag.

1985 første elektroniske skrivemaskin fra Brother

Brother sin første elektriske skrivemaskin

Etter beslutningen om å utvide produktporteføljen ble Brothers elektroniske skrivemaskiner tatt godt imot verden over, og la grunnlaget for sterk vekst og anerkjennelse av Brother som en seriøs aktør innen kontorteknologi.

Brother sin første faksmaskin

Faksmaskinen ble anerkjent som en fundamental kommunikasjonsenhet på datidens kontorer. Brother utviklet produkter som var små, effektive og svært konkurransedyktige. Faksmaskiner bidro stort til firmaets stadig voksende produktserie.

1987 kom Brother sin første laserskriver

Brother sin første laserskriver

Laserutskrift var i ferd med å etablere seg som den gjeldende utskriftsteknologien, og Brother var i stand til å utvikle sine egne høyhastighetsprodukter for kontormarkedet. I våre dager er Brother en ledende produsent av disse produktene.

I år 1988 kom Brother sin første merkemaskin

Brother sin første etikettmaskin

Da den nye teknologien for etikettskrivere ble lansert, beviste Brother at de hadde kapasitet til ekte innovasjon i og med at den var basert på et originalt Brother-konsept. Denne innledende innovasjonen førte til en hel serie av etikettprodukter som produserer noen av de mest solide etikettene i verden i dag.

1995 første Brother multifunksjon laserskriver

Brother sin første laser multifunksjonsmaskin

I tråd med selskapets innovative tradisjoner oppnådde Brother et betydelig gjennombrudd ved å integrere flere funksjoner i én maskin med den første multifunksjonelle laserskriveren. Den var basert på en eksisterende laserskriver, og Brother la til skanning, faks, telefon og mange andre funksjoner. Dette ble en ny industristandard for Brothers konkurrenter og dannet grunnlaget for en helt ny produktkategori.

1997 Brother sin første multifunskjon blekkskriver

Brother sin første blekk multifunksjonsmaskin

Brother kopierte sin suksess på laserfronten da de tok i bruk blekkstråleteknologi. Dette førte til mange produkter som var mindre, stillere, mer fargerike, men akkurat like funksjonelle som lasermaskinene.

2002 første kompakte bærbare Brother skriver

Brother sin første selvstendige bærbare skriver

Dette miniatyriserte produktet var (og er fortsatt) den eneste i sitt slag i verden til å være så lite, men likevel så funksjonelt. Den utgjør nå en utskriftsressurs for mange store organisasjoner som stiller høye krav til mobilitet, fra det britiske transportpolitiet til Hilarys Blinds.

2007 første RFID Brother etikettskriver

Brother sin første RFID-etikettskriver

Dette er et ekte gjennombrudd fra det 21. århundret, og er basert på Brothers eksisterende etiketteringserfaring. RL-700S legger til RFI-merker i produktets etikettserie. Denne teknologien, som vanligvis koster titusenvis av kroner å implementere, kan nå implementeres til en brøkdel av prisen med Brothers siste teknologiske utvikling.