1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Innovasjon
  6. 2020
  7. 10 faktorer i utviklingen av fremtidens arbeidsplass
Et moderne kontorbygg med grønne planter

10 faktorer i utviklingen av fremtidens arbeidsplass

Det er ikke bare menneskene og teknologien på arbeidsplassen som endrer seg. Hele tankegangen rundt konseptet arbeid er i endring, slik at design og utføring kommer i fokus.

Den største effekten vil vi oppleve når visjonære bedrifter og kontorarkitekter forener det beste innen teknologi, miljø, velvære, livsstil og design og skaper en ny type superarbeidsplass som oppfyller alle behovene våre.

La oss se nærmere på hvordan fremtidens attraktive arbeidsplasser vil se ut, oppleves og fungere, ved å ta for oss ti sentrale egenskaper.

1. Bo-, arbeids- og fritidsdestinasjoner

– enten de befinner seg i eller utenfor bykjernen, vil fremtidens arbeidsplasser være knutepunkter som byr på et variert fritids- og tjenestetilbud.

2. Fra åpent landskap til åpent arbeid

– den moderne konfigurasjonen er i ferd med å endre hele opplevelsen av arbeidsplassen, ved at det etableres soner der man kan tenke, fokusere, skape og samarbeide. Grupperom, samarbeidsområder, stille hjørner, veiledningskabiner, digitalfrie soner, kafeer og avslappingsområder som takterrasser vil bli stadig vanligere.

3. Sansende

– kroppsnær teknologi vil bli koblet sammen med sensorer, slik at den bokstavelig talt styrer følelsene knyttet til fremtidens arbeidsplass. Variabler som temperatur, oksygentilførsel, væskeinntak og ønsket IT-konfigurasjon vil kunne tilpasses individuelt og underbygge hele opplevelsen.

4. Modulbasert og fleksibelt

– med knapphet på lokaler og et ønske om åpenhet vil det bli avgjørende at arbeidsplassen kan tilpasses. Ved hjelp av fleksible løsninger som foldevegger, skjermvegger, modulmøbler og modulskrivebord vil en organisasjon kunne tilpasse lokalene etter oppgaven.

 

5. Produktive møbler

– arbeidstakernes ytelse kan økes ved at man velger både praktisk avanserte og vitenskapelig optimaliserte møbler. Sovekapsler og ståpulter hindrer at produktiviteten går ned om ettermiddagen. Og i lydisolerte båser kan arbeidstakerne ta private samtaler eller diktere i fred.

6. Teknologi for samarbeid

– innen utgangen av 2020-tallet vil VR, AR og 3D-hologrammer gjøre det mulig å arrangere spennende konferanser eller demonstrere produkter på tvers av kontinenter i omgivelser som kan være alt fra en strand til det ytre rom.

7. Bevegelsesstyring

– Berøringsskjermer og innovasjoner fra spillindustrien, f.eks. bevegelsesstyring, vil gjøre det mulig å styre alt fra store oppsett med flere skjermer til belysning ganske enkelt ved å bevege hendene.

8. Gjenoppretting av balansen

– planter, natur, vann, farge og naturlig lys vil i stadig større grad innta kontoret, noe som vil øke kreativiteten og produktiviteten. Vi kan til og med bruke virtuell virkelighet til å gå på stranden i pausene.

 

9. Høyteknologiske stimuli

– du kan forvente at vitenskapelig utviklede, naturinspirerte stimuli som døgnrytmelys og isolasjonstanker for nevrostimulering vil bli stadig mer utbredt på arbeidsplassen.

10. Frynsegoder i form av fritidsaktiviteter

– fremtidens kontorbygninger vil inneholde treningsrom, biljardbord og ulike spill som gir arbeidstakerne mulighet til å koble av fra all teknologien med litt god, gammeldags moro. Selv om slike goder sjelden benyttes utenom pausene, øker de engasjementet blant arbeidstakerne og bidrar til at arbeidsplasser blir sosiale knutepunkter, noe som i sin tur styrker moralen.  

Mer fra Innovasjon

Les om fremtidens arbeidsplass

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen