1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Innovasjon
  6. 2019
  7. Fremtidens kontor: den fysiske opplevelsen av fremtidens arbeidsplass
Tulevaisuuden työpaikan fyysinen tuntu

Fremtidens kontor: den fysiske opplevelsen av fremtidens arbeidsplass

Selv om teknologiske fremskritt vil gjøre det fullt mulig å drive en organisasjon uten et eneste skrivebord eller kontor, er det langt mer sannsynlig at vi vil se en økning i arbeidsplasser der færre personer er til stede hver dag, og der man gjør fleksibel bruk av kontorareal.

Nye trender – fremtidens kontorkonfigurasjon

Over hele Europa ser vi at inkubatorprosjekter, nytenkende kontorutleiere og frilansorienterte kontorfellesskap er i ferd med å skape et fleksibelt tilbud som vil fortsette å utvikle og forme fremtidens arbeidsplass. Interessante områder og videre utvikling omfatter:

•    Moderne konfigurasjon  

Dette endrer hele den fysiske opplevelsen av arbeidsplassen takket være en kombinasjon av designoptimalisering og kulturell innovasjon på arbeidsplassen. Resultatet er at de ansatte får tilgang til ulike rom for å tenke, fokusere, skape og samarbeide. Grupperom, ståpulter, lydisolerte avlukker til private samtaler, samarbeidsområder, stille hjørner, kafeer og avslappingsområder som takterrasser vil bli vanligere. Overgangen til stadig flere individuelle arbeidsavlukker vil bli spesielt merkbar etter hvert som bruken av talegjenkjenning og dikteringsverktøy brer seg. 

•    Underholdning som frynsegode

Insentiver blir stadig vanligere. Det gjelder også på arbeidsplassen, der mange fremsynte utleiere utstyrer kontorbygninger med for eksempel treningsrom, biljardbord og ulike spill. Selv om slike goder sjelden benyttes utenom pausene, øker de engasjementet blant medarbeiderne og bidrar til at arbeidsplasser blir sosiale fellesskap, noe som i sin tur styrker moralen.

•    Planter, farger, naturlig lys og sovekabiner

Slike oppgraderinger skaper velvære og vil bli stadig vanligere i kontormiljøer, noe som vil øke kreativiteten og produktiviteten. Hvis vi ser fremover, vil høyteknologiske stimulanser som naturtro 3D-hologrammer, døgnrytmelys (som følger den naturlige våkenrytmen og fremmer energi og positivitet), isolasjonstanker for nervestimulering i den hensikt å revolusjonere velvære, samt naturetterligning kunne føre til at vi bruker virtuell virkelighet til å slappe av på stranden i pausene.

Kontor for fremtiden som skildrer skyskrapere i et bykvarter fra bakken og ser opp til himmelen

Forestående endringer og tilpassing til nye generasjoner

Hittil har mange av forbedringene som er gjort på arbeidsplassen, vært et resultat av at babyboomerne er blitt erstattet av millenniumsgenerasjonen og generasjon Z.

Men flere endringer er i vente. Selv om man har prøvd å gjøre arbeidsplasser mer moderne, mer digitale, mer tilkoblede og mer funky, vil de yngre generasjonenes behov også utvikle seg.

Når millenniumsgenerasjonen blir foreldre, og dette kombineres med mer frilansing, likestilling og tiltak som delt foreldrepermisjon, endrer bildet seg kraftig.

Denne nær forestående realiteten kombinert med en reduksjon i offentlige tjenester medfører en forventning om at tjenester som barnepass, vaskeri og frisør blir en del av moderne arbeidsplasser.

Fordeler ved den udefinerte arbeidsplassen

Arbeidsfellesskap med klynger av bedrifter fra flere sektorer vil skape en plattform for kontakt mellom bedrifter, kunnskapsutveksling, samarbeid og etter hvert vekst.

Og fordelene er ikke nødvendigvis begrenset til små og mellomstore bedrifter (SMB-er). Store organisasjoner kan redusere driftskostnader, skape ny giv i driften og omfavne gründermentalitet ved å leie mindre hovedkontorer og tillate at små team jobber i kontorfellesskap andre steder.

Enten bedriften er stor eller liten, vil fordelene ved godt konfigurerte arbeidsfellesskap revolusjonere bedriften – særlig når de kombineres med topp moderne teknologi.

 

Mer fra Innovasjon

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen