Nainen toimistossa pitää kädessään digitaalista projektia

Fremtidens kontor: Arbeidstakeropplevelse

Tenk deg en arbeidsplass der arbeidstakerne kommer først, der fleksibilitet prioriteres og produktiviteten alltid er på topp, alt på grunn av høy tilfredshet blant arbeidstakerne.

Behovet for å forestille seg denne muligheten blir stadig mindre dag for dag, etter hvert som teknologien åpner opp for å kunne realisere en integrert, ubesværet arbeidsplass som gir arbeidstakere over hele Europa mulighet til å forbedre livsstilen sin, samtidig som de arbeider mer produktivt.

Virksomheter som går i bresjen for ny teknologi, og ikke minst for å innføre den, åpner opp for en rekke fordeler.

Den tekniske revolusjonen for balanse mellom arbeid og fritid

Teknologi betyr at det allerede er mulig for personale å arbeide hjemmefra, på Internett-kafeer, i kontorfellesskap eller mens de er på farten.

På fremtidens kontor kommer opplevelsen ved å jobbe andre steder enn på kontoret, ikke lenger til å være understøttet av fungerende teknologi, men av en sømløs, tilkoblet og intuitiv teknologiopplevelse som skaper en rekke nye muligheter for å oppnå balanse mellom arbeid og fritid.

Teknologi som virker sammen, vil skape et virtuelt økosystem understøttet av sikker skytilgang, tilkoblede IT-systemer, intelligente kontorenheter som multifunksjonsskrivere, og apper1.

 

Nye muligheter for å få produktive arbeidstakere

Administrasjon er kanskje det mest universelle av alle livets irritasjonsmomenter. På fremtidens kontor vil slike oppgaver tilhøre fortiden, med enda større frihet for arbeidstakerne som resultat.

Det spås at virtuelle assistenter vil kunne håndtere kalendere, bestille møterom og fylle ut utgiftsskjemaer innen 20251. BOTs kan også utføre repeterende oppgaver som fakturering, behandling av kundeordrer og lønningslister.

I tillegg til at enda et lag ressurskrevende administrasjon skrelles av, kommer det også intelligente kontormaskiner som styrer seg selv. Det forventes for eksempel at multifunksjonsskrivere vil kunne bestille nytt blekk og nye deler ved behov.

Med færre arbeidsintensive oppgaver åpnes det for kreativitet, og folk vil i enda større grad få frigjort tiden til arbeidet som skal gjøres. Arbeidsopplevelsen vår blir bedre fordi vi kan ta flere tilfredsstillende valg som virker positivt inn på kunden og kundeforholdene.


En ny velværeepoke

Forskning har gjentatte ganger vist at fleksibelt arbeid er bedre både for den mentale helsen og for produktiviteten, til fordel for både arbeidsgivere og arbeidstakere.

I tillegg blir kontorer og offentlige arbeidsfellesskap i stadig større grad utformet med tanke på våre fysiske og kognitive behov. Stående pulter, naturfarger og planter kombineres med mer høyteknologiske stimulanser som naturtro 3D-hologrammer eller døgnrytmelys, som følger den naturlige våkenrytmen og fremmer energi og positivitet, samt isolasjonstanker for nervestimulering i den hensikt å revolusjonere velvære.

I EU-arbeidsrett legges det vekt på å skape bedre arbeidsforhold, noe som over tid kan føre til innføring av minstestandarder for belysning, sittekomfort og skjermtimer. Dette kommer til å bli kombinert med vurderinger av et kontors tilkoblingsmuligheter samt akkrediteringstiltak, slik at det blir enklere for virksomheter og frilansere å velge de beste lokalene.

Til slutt vil forutsigende teknologi forbedre B2B- og B2C-kundestyringsprosesser med bedre digitale opplevelser og skyorganisering. Arbeidstakerne kommer dermed til å være mindre presset og stresset, i og med at klager i stadig større grad blir en saga blott.

1 Quocirca Print 2025 Report (www.print2025.com

 

Mer fra Innovasjon

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen