1. Hjem Brother
 2. Business Solutions
 3. Ressurssenter
 4. Blogg
 5. Innovasjon
 6. 2019
 7. Feire den internasjonale utskriftsdagen – utskriftsfakta i tall
Esimerkki Pantone-väriviuhkasta

Feire den internasjonale utskriftsdagen – utskriftsfakta i tall

I Brother ligger utskrift i vårt DNA, så vi gleder oss over å kunne delta på årets International Print Day og bidra til at utskrift omfatter hele planeten.

I løpet av arrangementet International Print Day som går over 24 timer den 23. oktober, skal vi delta på den globale utskriftssamtalen. Årets tema er #print2gether, i tråd med vårt motto «At your side».

I forbindelse med feiringen deler vi 10 fakta om hvordan bransjen har skrevet ut på en rekke forskjellige måter, helt fra minimale 0,0092 mm² til rekorden på 5 milliarder:

 

 1. 0.0092 mm² – størrelsen på det minste blekkskriverutskrevne fargebildet noensinne, i henhold til Guinness rekordbok1. Utskriften, som er mindre enn et nålhode på 2 mm, inneholder et bilde av en klovnefisk. Det bestod av minst 256 farger og ble laget av et team på åtte personer i Zürich, Sveits i 2015.

 2. 5-7 – er antall ganger et trykt papir kan resirkuleres2. Papirets evne til å kunne resirkuleres reduseres etter hver gjenbruk, fordi det består av lange fibre som forkortes hver gang papiret resirkuleres. Etter fem til sju gangers bruk blir fibrene for korte til å kunne bli til skriverpapir, men de kan fortsette å leve videre som avispapir eller eggekartonger. Skriverpapirets levetid kan forlenges ved tosidig utskrift.


 3. 1439 –  er året for trykkekunstens opprinnelse, da Johannes Gutenberg utviklet trykking ved mekanisk bevegelse – eller trykkpressen3. Lenge før Brother kom på banen med sine skrivere, fikk Gutenberg kallenavnet trykkekunstens far for sitt bidrag til utviklingen av det trykte ord.

 4. 1656 – året for lansering av Europas eldste avis, «Opregte Haarlemsche Courant» i Nederland4. Avisen, som fortsatt gis ut, ble slått sammen med avisen «Haarlems Dagblad» i 1942. Den slår Storbritannias eldste overlevende søndagsavis, the Observer, med 135 år, Frankrikes Le Monde med 288 år og Spanias El País med 320 år.


 5. 1661 – var året da sedler ble laget i Europa for første gang, av den svenske banken Stokholms Banco5. Reisende som Marco Polo innførte sedler på kontinentet i løpet av det 13. århundre.

 6. 1 867 – antallet faste pantone-farger som kan skrives ut6 – som viser nettopp hvor langt vi har kommet siden sort-hvitt-utskrift. Helt siden årtusenskiftet har selskapet Pantone kommet med en årets farge for å gjenspeile rådende trender. Fargen for 2019 er Living Coral (pantone nummer 16-1546).

 7. 1869 – bare 39 år før Brother ble etablert i 1908 – ble det første bildepostkortet presentert i Østerrike7. Tidlige versjoner ligner på dem som fortsatt er svært vanlige den dag i dag, med bilder av kjente landemerker, storslåtte landskap, fotografier og morsomme illustrasjoner. Selv om vi lever i en mer digital verden i dag, tror man at det globalt sendes over 2 milliarder postkort hvert år, der feriereisende benytter muligheten til å fortelle sine kjære hvor fint de har det.

 8. 2500. f. Kr. – da blekk for første gang ble utviklet samtidig av både de gamle egypterne og kineserne8. Tidlige eksempler på blekk ble laget av de begrensede materialene man hadde til rådighet, som sot fra trerøyk og dyrefett, tyknet med gelatin fra hud.

 9. 12 million – er det høyeste førsteopplaget som noen gang er registrert for en bok. Det gjaldt J.K. Rowlings Harry Potter og Deathly Hallows9 da den kom ut i 2007.  Romanen brøt verdensrekorden i antall solgte bøker innen 24 timer etter utgivelse.

 10. 5 billion – antall solgte og distribuerte eksemplarer av verdens mest trykte bok – Bibelen10. Det anslås at hele Bibelen er oversatt til 349 språk, og 2 123 språk har minst én del av Bibelen oversatt.

Finn ut mer om Brother sin historie i tall og hvordan vi har vært «At your side» i de siste 111 årene, ved å se vår video Threads Through Time.

Bli med oss på feiringen av All things print den 23. oktober, ved å bruke emneknaggen #print2gether.

Ønsker du å oppgradere din egen skriver? Utforsk Brother blekkskrivere og laserskrivere.


1 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/397951-smallest-inkjet-printed-colour-image/
2 https://www.nytimes.com/2010/12/21/science/21qna.html
3 http://www.timelineindex.com/content/view/997
4 https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_newspaper_publishing
5 https://www.riksbank.se/en-gb/about-the-riksbank/history/1600-1699/first-banknotes-in-europe/
6 https://www.pantone.com/color-intelligence/articles/technical/pantone-numbering-explained
7 http://www.oldderbyphotos.co.uk/postcard-history
8 http://www.realcolorwheel.com/ink.htm
9 https://www.guinnessworldrecords.com/news/2018/10/5-page-turning-book-facts/
10 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/best-selling-book-of-non-fiction/

Mer fra Innovasjon

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen