1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2021
  7. Løsningen på skriverfobi: 10 praktiske trinn for å bli en skriverguru
Tulostin ja tulostinkuiskaaja

Løsningen på skriverfobi: 10 praktiske trinn for å bli en skriverguru

Når vi nå har belyst temaet skriverfobi – frykten for blekkskrivere – ønsker vi å hjelpe arbeidstakere med å bekjempe utskriftssperren. 

 

Her er våre tips som kan gjøre personer med skriverfobi til rolige og dyktige utskriftsguruer.

Våre 10 beste tips for å overvinne skriverfobi:  
1) Legg frykten til side og prøv – en positiv holdning vinner i så å si alle situasjoner, så hvis du er lei av å tilkalle utskriftsguruen, eller ringe etter hjelp hver gang du trenger å få gjort en oppgave, hvorfor ikke bli med oss på reisen mot å overvinne utskriftsfrykt? Be om hjelp-tjenesten fra Brother gir deg et interaktivt, online sikkerhetsnett, der du har eksperthjelp lett tilgjengelig enten du er på jobb- eller hjemmekontoret, med støtte og ro i sjelen når du trenger det.

2) Koble til og du er klar – å koble sammen datamaskinen og skriveren trenger ikke å være en møysommelig oppgave. Skriverne våre er designet for å kobles til datamaskinen eller mobilen din med få og enkle trinn. Besøk vår supportside, angi modellnummer og følg trinnene for å komme raskt i gang.

3) Prøv deg på å bytte ut blekk eller toner – et viktig skritt i kampen mot #Printerphobia og å bli en #PrintWhisperer, er å få teken på å skifte ut blekk eller toner, særlig hvis du arbeider hjemmefra, og øvelse gjør mester. Øvelse bidrar til selvtillit og at du beholder roen når det haster. De fleste av de nyeste multifunksjonsenhetene og skriverne fra Brother har brukervennlige grønne spaker for bytte av toner og trommel. Det gjør oppgaven utrolig enkel, selv for de mest engstelige blant dere.

4) Finn ut hvor ny rekvisita oppbevares – arbeidstakere som er ukomfortable med å bruke skriveren, kan bli satt ut av fullstendig urelaterte frustrasjoner, som at de ikke vet hvor de finner papir, toner eller blekk når de er på jobb. Forebygg dette ved å ta deg tid til å finne ut hvor dette oppbevares, eller forsikre deg om at du alltid har et lite lager tilgjengelig hjemme. 

5) Be om demonstrasjoner eller snarveier til instruksjoner for enhetene – be IT-sjefen på kontoret (eller utskriftsguruen) om å gi deg en kort innføring i bruk av skriveren, enten ansikt til ansikt eller virtuelt. Da får du en bedre forståelse for funksjonene til enheten og hva du skal sjekke hvis det oppstår problemer. Hvis du jobber hjemmefra, kan du laste ned brukerhåndboken til enheten og ha den ved siden av deg. 

6) Utforsk grensesnittet til enheten – noen av de moderne utskriftsenhetene har intuitive grensesnitt og berøringsskjermer som både er et vindu til funksjonene og en måte å løse problemer på. Ved å utforske maskinen fra betjeningspanelet og lære deg å navigere i funksjonene, kan du forebygge mange fremtidige spørsmål og redusere panikk i siste minutt. 

7) Gjør deg kjent med papirmagasinene – papirmagasiner er noe personer med skriverfobi forstår lite av – «Hvorfor er det så mange?» – «Hva er de plastgliderne til?» – «Å nei, jeg fylte akkurat papir i feil magasin». Spar tid når det haster med å fylle på papir, ved å gjøre deg kjent med hvilke magasiner som brukes til hvilken papirstørrelse og -type.

8) Snarvei til grunnleggende utskriftsalternativer – utskriftsvariabler som marger, retning, sort-hvitt, farge, ensidig eller dupleks (tosidig) styres alle fra datamaskinen når du sender et dokument til utskrift. Spar tid ved å gjøre deg kjent med de grunnleggende utskriftsalternativene. Du får tilgang til dem med snarveiene Ctrl+P for PC- og Command-P for Mac-brukere.

9) Øv deg på å skanne – i prinsippet er ikke skanning innviklet, det vanskelige ligger i å bestemme hvor og hvordan du vil ha den digitale filen tilsendt. Alle mulighetene kan selvsagt gjøre dette trinnet litt avskrekkende, så det første du må gjøre er å velge preferansen din. Prøv deg litt frem med funksjonaliteten og gjør det som er riktig for deg, uansett om du ønsker å motta den digitale filen på e-post eller legge den rett på en USB.

10)
Papirstopp er ikke et mareritt – få ikke panikk om papiret setter seg fast. I displayet får du vanligvis en beskjed om hvor roten til problemet ligger. Bare følg trinnene på skjermen, eller sjekk skriveren din grundig for å fjerne papir som sitter fast. Når problemet er løst, trykker du på fortsett og går videre. 

Når du så har prøvd deg frem, forbedret ferdighetene dine og dempet frykten, hvorfor ikke oppmuntre andre til å la seg inspirere av det du har fått til?
Personer som er kurert for skriverfobi blir de mest uttalte og engasjerte skriverguruene, så hjelp oss i vårt oppdrag med å forbedre nordmenns utskriftsferdigheter.

Del opplevelsene dine ved å fortelle oss hvordan du overvant din #Printerphobia og ble en #PrintWhisperer. 

Hvis du fortsatt er engstelig og trenger hjelp, kan du gå til vår supportside, der du finner et utvalg av nyttige veiledninger om din spesifikke skriver.

 

 

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen