En Brother etikettskriver på et skrivebord som bruker termisk utskriftsteknologi for å skrive ut en mellomstor hvit etikett med svart tekst.

Hvordan fungerer en termisk skriver?

Termiske skrivere bruker varme i stedet for blekk for å produsere etiketter og skilting på papir, tape, fargebånd eller andre materialer. Det finnes to typer termisk utskrift – direkte termisk og termisk overføring.

Termiske skrivere bruker varme i stedet for blekk til å produsere etiketter og skilt på papir, tape, bånd eller andre materialer. Det finnes to typer termisk utskrift – direkte termisk og termisk overføring.

Termisk utskrift (eller direkte termisk utskrift) er en prosess der bildet eller teksten skrives ut ved selektiv oppvarming av det termiske papiret når det passerer det termiske skrivehodet. Det varmefølsomme belegget på papiret blir sort i områdene der det varmes opp, og det er dette som skaper det ønskede bildet.

Under utskrift ved termisk overføring brukes derimot et oppvarmet bånd til å produsere slitesterke bilder som varer. Denne prosessen er kjent for å gi svært slitesterke utskrifter som ikke flyter utover. Termiske skrivere har derfor blitt et populært alternativ for å produsere slitesterke etiketter og strekkoder som er enkle å skanne, i tillegg til kvitteringer, billetter, ID-armbånd, verdikuponger, navneskilt og mye mer.

Etiketter og skilt finnes overalt, både i hverdagen vår og arbeidslivet vårt. Termiske etiketter brukes i alt fra boliger til kontorer, butikker, lagerlokaler og andre fasiliteter og er en nødvendighet i en rekke bransjer, som transport og logistikk, detaljhandel, helsevesenet samt innen sporing av varer. Hvis du trenger kostnadseffektive kvalitetsetiketter som er svært slitesterke (termisk overføring) eller tilpasset for produkter med kort levetid (direkte termisk), er termisk utskrift et godt alternativ. 

Hvordan fungerer en termisk etikettskriver?

Ved direkte termisk utskrift brukes et spesielt papir med termokromisk belegg, mens termisk overføring bruker et varmefølsomt bånd og er vanligvis det beste alternativet for å oppnå ekstra slitestyrke.

Skrivere med teknologi for termisk overføring inneholder et skrivehode laget av bittesmå oppvarmede pinner – en for hver piksel – som styres av en mikroprosessor. Den bestemmer hvilke pinner som trengs for å lage et bestemt bilde. Varmen fra pinnene smelter og overfører voks- eller harpiksbasert blekk fra båndet til en tom overflate, enten det er papir, plast eller et annet materiale.

Det finnes tre hovedtyper av blekk for termisk overføring – voks, voks/harpiks og ren harpiks. Hver av dem har sine egenskaper, og det er en fordel å kjenne til forskjellene. Voks gir lang holdbarhet, men etikettene som skrives ut ved hjelp av voks, må holdes tørre og er følsomme for oljer, kjemikalier og slipemidler. Voks/harpiks er mer slitesterk enn bare voks og brukes ofte til mer presise bilder. Ren harpiks gir den lengste holdbarheten. Etiketter basert på ren harpiks er vannfaste, bestandige mot sollys og gir bedre beskyttelse mot kjemikalier og oljer. I motsetning til voks og voks/harpiks kan ikke ren harpiks brukes på papir, men er godt egnet til vinyl, polyester, polypropylen og andre materialer, og gir svært slitesterke etiketter og skilt til sektorer som bil-, sjøfarts-, luftfarts-, transport- og maskinbransjen.

Hvilket blekk du velger, avhenger selvsagt av forretningsbehov eller individuelle behov. Det samme gjelder for materialet du vil skrive ut på. Brother tilbyr et bredt utvalg av medier for utskrift, samt tilpassede etiketter som oppfyller alle merkingsbehov Det finnes en termisk etikettskriver for alle jobber, fra den utrolig robuste P-touch-serien til stasjonære og mobile bærbare skrivere


Hvilke fordeler har en termisk etikettskriver?

En av de største fordelene med termisk utskrift er at du ikke bare er begrenset til å skrive ut på papir. Termiske etikettskrivere kan bruke flere typer tape og bånd og materialer som plast, nylon, polyester, vinyl og til og med krympestrømpe, avhengig av hvilken skriver du velger. Det gjør termiske skrivere svært fleksible og allsidige innen en rekke forskjellige bransjer og bruksområder.

Slitestyrke er et annet hensyn som må tas for visse bruksområder innen termisk utskrift. Etiketter som skrives ut ved hjelp av termisk overføring, er langt mer slitesterke enn tradisjonelle utskrifter med blekk på papir. Blekk kan flyte ut og blekne på grunn av tid og miljøforhold, mens termiske utskrifter er mye mer bestandige, særlig hvis du bruker ren harpiks i kombinasjon med laminert materiale.

Brother sine unike P-touch-etiketter  som har et eget laminert topplag, varer i mange år både inne og ute. De er spesialutformet for å være bestandige mot vann, sollys, kjemikalier, slipemidler og varierende temperaturer.


Hvor lenge varer en termisk utskrift?

Direkte termiske utskrifter er laget ved hjelp av varme på et varmefølsomt materiale, og med tiden kan de derfor blekne når de utsettes for sollys eller varme. Hvis du er ute etter slitesterke utskrifter som holder seg like lesbare over flere år, er ikke direkte termisk utskrift riktig løsning for din virksomhet.

Kan termiske skrivere skrive ut hva som helst?

Termiske etikettskrivere kan brukes med et bredt utvalg av medier: inkludert papir, plast og sammensatte materialer. De er også det beste alternativet når det gjelder å produsere tydelige strekkoder som er enkle å skanne. Dette er en viktig faktor i all forretningsvirksomhet. Termiske etikettskrivere, som Brother sin bransjeledende QL- og TD-serien, er i tillegg optimalisert for å kunne brukes med siste nytt innen datamaskin- og mobilteknologi, inkludert smarttelefoner, nettbrett, wifi og Bluetooth, for maksimal fleksibilitet. Du kan også dra nytte av apper for etikettdesign på stasjonære og mobile enheter, samt programvareutviklingspakker (SDK) for integrering av termiske skrivere i dine egne programmer. På den måten kan du skreddersy de beste alternativene for etikettene dine.

Brother sine prisbelønte termiske etikettskrivere gir høye utskriftsvolumer til lave kostnader, med enestående slitestyrke og effektivitet. Med over 30 års erfaring med å utvikle profesjonelle etikettmaskiner kan Brother oppfylle alle behovene dine for merking.

Hvis du vurderer å skaffe en termisk etikettskriver til virksomheten eller til privat bruk, bør du begynne med å se på vår QL-800-serie av profesjonelle etikettskrivere. De gir deg overlegen hastighet, tilkobling og allsidighet, inkludert muligheten til å skrive ut tofargede etiketter i sort og rødt, eller du kan ta en titt på våre TD-skrivere og TJ-skrivere for høye utskriftsvolumer. Hvis du er ute etter tydelige, kostnadseffektive og pålitelige etiketter, er termiske etikettskrivere det åpenbare valget.

 

Ta kontakt eller les vår utførlige guide her


 
 

Mer fra How-to guider - Generelt

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen