1. Hjem Brother
  2. Kundestøtte
  3. How-to guider - Generelt
  4. 2023
  5. Hvordan koble til et virtuelt skrivebord (VDI)
Illustrasjon av en mann som bruker en bærbar datamaskin i et hjemmekontormiljø som eksternt kobler til en VDI-stasjonært skrivebord

Hvordan koble til et virtuelt skrivebord (VDI)

Hvis du jobber hjemmefra, er det større fare for at dataene dine utsettes for sikkerhetsbrudd. Det kan også være at du ikke har tilgang til filene og programmene du trenger for å få jobben gjort. Dette er en av de største utfordringene med hybridarbeid.

Et virtuelt skrivebord (VDI) er en direkte løsning på dette problemet. I denne hurtigveiledningen forklarer vi hva et virtuelt skrivebord er, og hvordan du kobler til et VDI-skrivebord fra en Windows-PC eller en Mac.

Hva er et virtuelt skrivebord (VDI)?

Et virtuelt skrivebord (VDI) er en kopi av skrivebordet ditt, og kopien er lagret på en server hos arbeidsgiveren din.

Når du har VDI, får du tilgang til det virtuelle skrivebordet ditt fra en hvilket som helst datamaskin med internettilkobling, også nettbrett, i stedet for å ha en egen arbeidsdatamaskin. Alle programmene og filene dine oppbevares sentralt på serveren og ikke bare på én maskin. Det gjør dem både sikre og enkle å få tilgang til fra andre steder.

Hvordan kobler du deg til et VDI-skrivebord

Å koble seg til et VDI-skrivebord er en enkel og grei prosess. Du oppretter forbindelsen ved hjelp av en spesiell VDI-app på datamaskinen eller enheten din. Et eksempel på dette er Windows Remote Desktop.

IT-avdelingen din må også gi deg en VDI-konto med følgende informasjon:

IP-adresse
Brukernavn
Passord

Slik kobler du deg til VDI fra Windows

Du får tilgang til VDI fra Windows ved å laste ned Windows Remote Desktop fra appbutikken i Windows. Slik kobler du deg til det virtuelle skrivebordet:

• Åpne Windows Remote Desktop.
  • Klikk på knappen + i menyen øverst til høyre i Remote Desktop-vinduet..
  • Velg alternativet PC.
  • Nå vises vinduet Add a PC. Angi IP-adressen du har fått, i feltet PC name.
  • Angi brukernavnet i feltet User account.
  • Angi passordet i feltet Password.
  • Du kan også legge inn valgfri informasjon, for eksempel et navn på forbindelsen, og du kan velge blant et utvalg av innstillinger, for eksempel for visning.
  • Klikk på Save for å opprette VDI-kontoen på datamaskinen du bruker.

VDI-tilkoblingen din vises nå som et ikon i vinduet Remote Desktop. Dobbeltklikk på dette ikonet for å aktivere tilkoblingen.

Slik kobler du deg til VDI fra Mac

Du kan bruke det virtuelle Windows-skrivebordet ditt fra en Mac selv om arbeidsgiveren din bruker Windows-datamaskiner og -miljøer, ved å bruke en versjon av Windows Remote Desktop på Mac-maskiner.

Last ned og installer Windows Remote Desktop fra App Store på samme måte som du gjør med andre apper.
Slik kobler du deg til et virtuelt skrivebord:

Åpne Windows Remote Desktop.
Klikk på New i første vindu i appen.
Angi et navn på forbindelsen i feltet Connection Name.
Angi IP-adressen i feltet PC Name.
Skriv brukernavn og passord i feltet Credentials.
Velg Close for å lagre VDI-forbindelsen.

Du vil nå se et ikon med navnet du ga til tilkoblingen din. Dobbeltklikk på dette ikonet for å aktivere tilkoblingen.

Hos Brother hjelper vi deg og din virksomhet med å innføre hybridarbeid på best mulig måte. Vi tilbyr en rekke teknologiske løsninger for hybridarbeid som gjør det enklere å kombinere kontor- og fjernarbeid. Dette omfatter ThinPrint Client-oppgraderingen vår som muliggjør rask og effektiv nettverksutskrift.

Kilder:
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

Mer fra How-to guider - Generelt

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen