1. Hjem Brother
  2. Kundestøtte
  3. Hvordan skriver jeg ut fra mobiltelefonen eller nettbrett?
En Brother mobil applikasjon vises på en mobiltelefon, mot bakgrunnen av en svart Brother-skriver på et skrivebord.

Hvordan skriver jeg ut fra telefonen eller nettbrettet

Utskrift fra mobiltelefonen kan gjøre utskriftsoppgaver mye enklere. Du kan skrive ut fra en iPhone, iPad, Android-smarttelefon eller nettbrett ved å bruke en sertifisert app fra skriverprodusenten. Her beskriver vi alle de forskjellige mulighetene for mobilprint.

Finnes det en app for å skrive ut fra telefonen min?

Mobilapper for iOS og Android kan vanligvis lastes ned gratis fra App Store eller Google Play. Pass på at du laster ned appen som gjelder for den skrivermodellen du bruker. Når du har installert appen på mobilen eller nettbrettet, blir skriverne på samme nettverk vanligvis funnet automatisk. Deretter kan du enkelt og greit skrive ut filer fra de mobile enhetene dine.

Finn filen eller bildet du ønsker å skrive ut fra mobilen eller nettbrettet, og del i appen for utskrift på enheten du bruker. I appen finnes det vanligvis ulike alternativer, som antall eksemplarer du vil skrive ut, farge eller sort-hvitt, enkelt- eller tosidig samt utskrift på fotopapir, akkurat som på datamaskinen.

Brother har gratis mobilapper for utskrift av en rekke ulike filer, som PDF, fotografier, Microsoft Word og Excel-filer og e-post fra mobilen eller nettbrettet, direkte til en blekk- eller laserskriver fra Brother.

Hva kan du skrive ut fra mobilapper?

• PDF, Word, Excel, PowerPoint og tekstdokumenter – fra listen over dokumenter eller nedlastinger, eller fra andre programmer som Google Drive eller iCloud.

• fotografier – direkte fra appen, fra fotoalbumet eller fra sosiale medier-apper og WhatsApp.

• nettsider – skriv ut nettsider direkte fra de forskjellige nettleserne

• fra utklippstavlen – skriv ut data, fotografier, tekst og utvalgte deler av nettsider som er kopiert til utklippstavlen fra andre programmer.

Hva du kan og ikke kan skrive ut, avhenger av utskriftsappen fra skriverprodusenten. Det er ikke alle apper som har alle utskriftsmulighetene over.

Kan jeg skanne dokumenter til mobilen eller nettbrettet?

Hvis du har en multifunksjonsskriver med skannefunksjon, kan du også skanne papirdokumenter til mobilen eller nettbrettet.

Åpne appen og velg alternativet for å skanne. Når dokumentet er skannet av multifunksjonsskriveren din, vises det på mobilen din. Du kan deretter rotere, beskjære og redigere det skannede dokumentet.

Nå har du flere alternativer: Du kan lagre den skannede filen til mobilen eller nettbrettet, sende den via e-post som en JPEG- eller PDF-fil, eller du kan lagre den til skyen, for eksempel iCloud, Dropbox eller Google Drive.

Skanning av dokumenter støttes ikke av alle apper, så kontroller om skriverprodusenten din tilbyr dette i appen.

Brother har et bredt utvalg av skrivere og multifunksjonsenheter, både til privat bruk og kontorbruk, for utskrift fra og skanning til mobiler og nettbrett. I tillegg kan også besøkende, medarbeidere eller familiemedlemmer som er koblet til wifi-nettverket, bruke utskriftsfunksjonen.

Plug-ins og løsninger for utskrift fra mobiltelefonen

I tillegg til apper fra skriverleverandører finnes det også andre muligheter for å skrive ut filer fra mobile enheter som mobiltelefon og nettbrett. Det gjøres ved hjelp av plug-ins som enten er forhåndsinstallert på de mobile enhetene av produsenten, eller som kan lastes ned separat. Fordelen er at slike plug-ins – i motsetning til apper fra skriverprodusentene – fungerer for flere skrivermerker. Ulempen er at slike plug-ins ofte bare tilbyr standard utskriftsalternativer og ingen tilleggsfunksjoner som valg av farge- eller sort-hvitt-utskrift og tosidig utskrift. Funksjoner for skanning støttes heller ikke.

Her er de mest populære plug-ins og løsninger for utskrift fra mobil eller nettbrett:

Apple AirPrint

Med Apple AirPrint kan du enkelt skrive ut fra en Apple iPhone og en skriver som støtter AirPrint. Appen gjør det enkelt å skrive ut e-poster, fotografier, nettsider og dokumenter uten behov for å installere programvare. AirPrint er integrert i de fleste mobile iOS-enheter, som iPhone og iPad.

Mopria Print Service

Skriv ut direkte fra en Android-enhet til en skriver som støtter Mopria. Det går raskt å koble seg til skriveren via wifi for å skrive ut e-poster og andre dokumenter. Last ned og installer Mopria Print Service fra Play Store, så er du klar til å skrive ut fra mobilen eller nettbrettet.

Cortado

Med Cortado kan du skrive ut til en kompatibel Brother-skriver som er koblet til mobilen eller nettbrettet via wifi eller Bluetooth. Cortado Cloud Printing er tilgjengelig for Apple-, Android- og BlackBerry-enheter. Du kan skrive ut forskjellige filformater, som HTML, e-post, Excel, PDF og PowerPoint, uten å måtte installere det tilhørende programmet.

Nærfeltskommunikasjon (NFC)

NFC er en ny teknologi som muliggjør transaksjoner og dataoverføring ved å opprette en trådløs forbindelse mellom to enheter som er i nærheten av hverandre. Med NFC oppretter du enkelt en trådløs forbindelse ved å holde en mobil enhet med støtte for NFC mot en skriver med NFC-funksjon. Deretter kan du skrive ut direkte fra eller skanne til den mobile enheten din.

Wi-Fi Direct

Skrivere som støtter Wi-Fi Direct, kan kobles direkte til en mobil eller et nettbrett uten å måtte gå gjennom en ruter eller et tilgangspunkt. Du kan skrive ut direkte fra eller skanne til mobile enheter. Wi-Fi Direct gjør det til en enkel sak å skrive ut e-poster, fotografier, nettsider og dokumenter. Det er ingen programvare å laste ned, ingen drivere å installere og ingen kabler å koble til.

Brother-apper for skrivere

Brother har flere apper for utskrift av filer via mobiler og nettbrett fra Android og iOS. Disse appene tilbyr også avanserte funksjoner som standard plug-ins og tjenester for utskrift mangler, som farge- eller sort-hvitt-utskrift, utskrift på fotopapir og enkelt- eller tosidig utskrift. Med appene er det også mulig å skanne filer direkte fra en Brother-skriver til mobile enheter, som iPhone, iPad eller Android-enheter.

Brother iPrint&Scan app

Brother iPrint&Scan er en gratis app som du kan bruke til å skrive ut filer fra og skanne til en iPhone, iPad eller en mobil eller et nettbrett med Android-operativsystem. Alt du trenger er et wifi-nettverk og en Brother-skriver eller en multifunksjonsskriver som støtter dette. Appen er enkel å installere og enkel å bruke. Når du har installert appen, søker den i nettverket etter støttede skrivere, slik at du kan skrive ut de ønskede filene når som helst.

• en enkel og rask måte å skrive ut fotografier, nettsider og dokumenter på (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstdokumenter).
  • skriv ut dokumenter og fotografier direkte fra skytjenester som Dropbox, OneDrive, Evernote.
  • lagre skannede dokumenter til den mobile Android-enheten din eller send dem via e-post (PDF, JPEG).
  • bruk uten verken datamaskin eller driver.

Brother Mobile Connect app

Brother Mobile Connect er en gratis app som, i tillegg til å skrive ut og skanne filer til og fra mobile enheter, også gir deg mulighet til å følge med på blekk- og tonernivåene i skriveren, slik at du enkelt kan bestille de riktige blekkpatronene og kassettene. Appen fungerer med wifi og er tilgjengelig for iPhone, iPad og Android-enheter.

• skriv ut dokumenter, fotografier og nettsider (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstdokumenter).
  • skann fotografier og dokumenter direkte til mobilen eller nettbrettet (PDF/JPEG) for utskrift, deling eller lagring.
  • endre skriverinnstillinger og overvåk blekk- eller tonernivåene.
  • tilpass hjemskjermen slik at du får rask tilgang til ofte brukte funksjoner.

Brother Print Service Plugin for Android

Brother Print Service Plugin er spesialutformet for Android-enheter (versjon 5 eller senere) og kan lastes ned fra Google Play. Med denne kan du skrive ut fra en Android-enhet til en egnet Brother-skriver via det tilgjengelige wifi-nettverket bare ved et tastetrykk.

Skriv ut etiketter fra mobile enheter

Det er også mulig å skrive ut etiketter fra mobile enheter. En rekke apper er tilgjengelige for utskrift av etiketter fra mobiler, nettbrett eller visse mobile enheter i detaljhandel, lager eller helsevesenet. Disse appene gjør det svært enkelt å skrive ut etiketter fra smarttelefon, nettbrett, datamaskin eller en annen mobil enhet via en trådløs etikettskriver fra Brother.

Brother støtter også profesjonell etikettdesign og utskriftstjenester som Bartender og NiceLabel.

Skriv ut fra og skann til nett- og skytjenester

Med Brothe skrivere og skannere og som har funksjoner for nettilkobling, er det mulig å koble til direkte fra enheten til visse nett- og skytjenester, som Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote og Box. Med denne tilkoblingen kan du skrive ut fra og skanne direkte til disse populære tjenestene uten å gå via en datamaskin.

Mer fra How-to guider - skrivere