1. Hjem Brother
 2. Kundestøtte
 3. Slik skriver du ut tosidig med Brother
Brother skriver på et bord og en hånd som tar ut en tosidig utskrift fra en Brother skriver

Slik skriver du ut tosidig med Brother

Dobbeltsidig utskrift – som også er kjent som tosidig utskrift – betyr ganske enkelt å skrive ut på begge sider av ett enkelt ark.

Det finnes en rekke ulike typer utskrifter, både hjemme og på jobb, som må være tosidige, enten du skal generere en rapport eller lage egne håndlagede gavekort.

Tosidig utskrift kan du selvsagt få til manuelt på en hvilken som helst skriver, ganske enkelt ved å snu papiret med den andre siden opp mellom hver utskriftsprosess. Men for å gjøre det hele mye enklere, har moderne skrivere og programvare som regel en funksjon for tosidig utskrift, slik at du kan skrive ut tosidig bare ved et tastetrykk.

Når du skal ha en ny skriver, kan det være lurt å se etter et alternativ med tosidig utskrift som standard.

Hvordan skriver jeg ut tosidig med en Brother-skriver?

Prosessen med å skrive ut på begge sider av papiret, kan variere avhengig av hvilken programvare og skriver du bruker. Brother-skriveren din har kanskje en funksjon for automatisk tosidig utskrift fra datamaskinen eller enheten din? Hvis ikke, må du skrive ut på begge sider manuelt ved å mate papiret inn i skriveren på nytt.

Automatisk tosidig utskrift

Tosidig utskrift fra Mac:

 • hvis du har åpnet et dokument som du ønsker å skrive ut, går du til “Fil” og deretter “Skriv ut”, eller trykker på “command + P” på tastaturet (for Mac).
 • i utskriftsmenyen klikker du på feltet “Presets” (Forhåndsinnstillinger) og velger “Layout” fra nedtrekksmenyen.
 • i denne menyen ser du en avmerkingsboks ved siden av alternativet merket “Two-sided printing” (Tosidig utskrift). Pass på at avmerkingsboksen er haket av hvis du ønsker tosidig utskrift.
 • når du har valgt dette alternativet, husker datamaskinen innstillingen og fortsetter å bruke den ved neste utskriftsjobb, så husk å fjerne haken ved valget hvis du bare vil skrive ut på én side neste gang.

Tosidig utskrift fra Windows:

 • du kan sette skriveren din til automatisk tosidig utskrift ved å åpne Kontrollpanel fra Start-menyen i Windows.

 • fra Kontrollpanel velger du “Vis enheter og skrivere” fra fanen “Maskinvare og lyd”.

 • finn ønsket skriver på menyen, høyreklikk på den og velg “Skriveregenskaper”.

 • gGå deretter til fanen “Enhetsinnstillinger” og velg “Dupleksenhet (dobbeltsidig utskrift)”. Klikk deretter på “Bruk”.Tosidig utskrift med programvare:

Tosidig utskrift med programvare

Selv om du kan sette skriveren til automatisk tosidig utskrift fra datamaskininnstillingene, kan du også gjøre dette manuelt ved hjelp av ulike programvarepakker. I Microsoft Office får du for eksempel frem utskriftsmenyen med en avmerkingsboks for tosidig utskrift, hvis skriveren din er kompatibel med dette. Se etter dette alternativet når du skriver ut via en bestemt programvare, slik at du ikke trenger å lete gjennom skriverens egne innstillinger.

Hvordan skrive ut tosidige dokumenter manuelt

If you’re using a printer or computer that doesn’t allow for automated double printing, you do have the option of doing so manually. This isn’t too much more difficult but simply requires you to refeed the paper back through the machine yourself.

 • gå til skriveren din og åpne papirmagasinet. Lag et tydelig blyantmerke i et hjørne av papiret som ligger øverst, på siden som vender oppover.

 • i både Windows og Mac går du til “Fil” og “Skriv ut” for å åpne menyen med utskriftsalternativer.

 • når du har kontrollert at skriveren er tilkoblet, går du til feltet “Skriv ut sider” og legger inn sidenummeret til alle oddetallssider i dokumentet, atskilt med kommategn (for et dokument på ti sider blir dette for eksempel 1, 3, 5, 7 og 9).

 • velg “Skriv ut” og hent sidene når de er skrevet ut. Pass på at du ikke endrer rekkefølgen.

 • Ss på den første siden med blyantmerket du laget til å begynne med. Den forteller deg hvordan du skal legge papiret tilbake i skriveren for å skrive ut på nytt. Du må legge papiret med den merkede siden vendt nedover, uansett hvilken side det er skrevet ut på, med side 1 øverst og de påfølgende sidene i rekkefølge under den.

 • gå tilbake til datamaskinen din og skriv ut på nytt. Nå angir du alle partallssider i feltet “Skriv ut sider” (f.eks. 2, 4, 6, 8, 10).

 • velg “Skriv ut” og hent utskriften når den er ferdig.

Fordelene med tosidig utskrift

Det kan være store fordeler ved tosidig utskrift, fordi det gir raskere utskriftsprosesser og kan redusere både tids- og papirforbruket i virksomheten.

 • det kan kutte kostnader. Med tosidig utskrift kan papirforbruket kuttes med opptil halvparten sammenlignet med enkeltsidige utskrifter. Fordi tosidig utskrift gir raskere utskriftshastighet, reduseres også energikostnadene i forbindelse med drift av skriveren. Det kan være lønnsomt hvis enheten står i et hektisk kontormiljø der den brukes mye.

 • det kan spare tid. Automatisk tosidig utskrift forkorter gjerne tiden som går med til å vente på at utskriften skal bli ferdig, i og med at skriveren har mindre papir å behandle og kanskje også kan skrive ut på begge sidene samtidig.

 • det er bedre for miljøet. Ved å redusere papiravfall og skriverens energiforbruk reduserer du også miljøpåvirkningen. Du kan redusere miljøpåvirkningen ytterligere ved å gjenvinne brukte blekkpatroner og tonerkassetter i Brother sitt resirkuleringsprogram, og du kan selvsagt resirkulere alt papir du ikke trenger å beholde.

Tosidig utskrift er en enkel prosess, og den automatiske funksjonen er standard på de fleste Brother-skrivere.

Brother har et utvalg av prisgunstige skrivere med automatisk tosidig utskrift som standard. Våre skrivere for tosidig utskrift har en rekke funksjoner som gjør dem effektive og enkle å bruke, med 3-i-1- og 4-i-1-løsninger som er skreddersydd for alle typer utskriftsbehov både i hjemmet og på kontoret.

Mer fra How-to guider - skrivere

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen