1. Hjem Brother
  2. Kundestøtte
  3. Hvor finner man skriverens IP-adresse?
A desk with a Brother printer, laptop, and some stationery against an exposed brick wall and a large green plant on the right. Part of a bright window and a white chair is also visible.

Hvor finner man skriverens IP-adresse?

Her forklarer vi hva en IP-adresse er, og hva du må gjøre på en Windows og Mac skrive for å finne IP-adressen.

Hva er en IP-adresse for en skriver?

Internettprotokoll- eller IP-adressen til skriveren din er et unikt sett med tall tilordnet til enheten. Disse tallene er svært viktige for at skriveren din skal kunne kommunisere over et nettverk. Uten dem kan du ikke legge til skriveren din i et nettverk for bruk av flere maskiner på flere steder.

Brother-skrivere er designet med tanke på enkel bruk og har ofte trådløs funksjonalitet, slik at du kan koble til flere enheter uten å konfigurere skriveren for et spesifikt nettverk. I de fleste tilfeller trenger du bare å koble skriveren til wifi-nettverket ditt.
Det er flere fremgangsmåter for å finne IP-adressen til en skriver. Dette avhenger av om skriveren din har display eller ikke, og av hvilket operativsystem du velger å koble skriveren din til.

Slik finner du IP-adressen til en skriver

Hvis skriveren din har Ethernet-port og display, kan du finne IP-adressen nokså enkelt. Gå til skrivermenyen fra displayet og se etter IP-adressen i skriverinnstillingene og på informasjonssiden. Hvis adressen ikke vises i displayet, eller hvis skriveren din ikke har et display, må du koble den til en datamaskin.

Slik finner du IP-adressen på en Windows-maskin:

1. Når du har koblet til skriveren din via USB, går du til kontrollpanelet fra Start-menyen i Windows
  2. Klikk på Vis enheter og skrivere under kategorien Maskinvare og lyd.
  3. Finn skriveren din under Skrivere og skannere. Forsikre deg om at du har valgt riktig skriver, ved å sjekke modellnavn og -nummer på skriveren din.
  4. Høyreklikk på skriverikonet og velg Egenskaper fra menyen.
  5. Finn fanen Generelt på egenskapsmenyen og deretter feltet Plassering. Tallene som vises til høyre i dette feltet, utgjør skriverens IP-adresse..

Slik finner du IP-adressen din på en Mac:

1. Klikk på Systeminnstillinger på hjemskjermbildet (eplemenyen) på Mac.
  2. Klikk på alternativet Skrivere og skannere i det nye vinduet.
  3. Finn skriveren din i fanen Skrivere, og sjekk modellnummer og -navn for å forsikre deg om at du har valgt riktig skriver.
  4. Klikk deretter på Valg og forbruksmateriell. IP-adressen til skriveren vises nå på skjermen.

Pass på at du noterer tallene nøyaktig, uansett hvilket operativsystem du bruker til å finne dem. Disse tallene kan du bruke til å konfigurere skriveren din for bruk på et privat nettverk eller som hjelp til å diagnostisere eventuelle tilkoblingsproblemer som måtte oppstå. Selv om de fleste moderne skrivere er enkle å koble til, er det alltid lurt å ha IP-adressen til skriveren lett tilgjengelig.

Ønsker du en skriver som sømløst tilpasser seg deg og dine behov, kan ta kontakt her.

Mer fra How-to guider - skrivere

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen