1. Hjem Brother
 2. Kundestøtte
 3. Hvordan bytte blekkpatroner og toner

Hvordan bytter du blekkpatroner og toner på din skriver

Når skriveren går tom for blekk eller toner, må de byttes. Vi viser deg hvordan!

Alle skrivere må ha blekk eller toner. Enkelt sagt forsyner en blekkpatroner eller tonerkassetter en skriver med det den trenger for å gjøre jobben sin. Blekkskrivere henter blekk fra en patron og sprøyter det i mikroskopiske dråper på et papir. Hver gang du skriver ut, bruker skriveren litt mer blekk fra patronen.

Blekkpatronene i skriveren må byttes ut etter hvert, avhengig av hvor mye og hva du skriver ut. Dette kan variere fra ganske mye på et hektisk kontor eller en liten virksomhet til en gang iblant hjemme.   

Nedenfor forklarer vi fremgangsmåten.

Hvordan bytter jeg blekk i Brother-skriveren min? 

Hvis du aldri har byttet blekkpatronen i hjemme- eller kontorskriveren din før, kan det virke litt komplisert. Men følger du disse enkle trinnene, finner du raskt ut at det faktisk er veldig enkelt. I denne veiledningen for bytte av blekk har vi tatt utgangspunkt i Brother sine prisbelønte skrivere, men de samme hovedreglene gjelder for andre produsenter også. 

 1. Forsikre deg om at skriveren din er slått på. Hvis displayet viser en melding om at patron mangler og må installeres, er det på tide å bytte blekkpatron.
 2. Blekkpatroner finnes vanligvis på høyre side av skriveren. Begynn med å åpne dekselet på frontpanelet, slik at du ser hvor patronene er. Det skal være fire patroner: cyan, magenta, gul og sort. I skriverdisplayet får du beskjed om hvilken farge det er tomt for. På toppen av hver patron er det en liten spak
 3. Klikk på spaken for å ta ut den gamle patronen.
 4. Hvis du installerer patroner for første gang, er det kanskje en grønn eller oransje beskyttelsesdel i patronsporet. Denne skal tas ut og legges til siden, men ikke kastes
 5. Nye patroner har gjerne en plastbryter som skal vris til den klikker, og et beskyttelsesdeksel som du skal fjerne. Dette kan du vanligvis gjøre ved hjelp av en spak som du dreier forsiktig rundt til beskyttelsen er frigjort. 
 6. Deretter monterer du den nye patronen i det riktige, fargekodede sporet og i retningen som er angitt av pilen på etiketten
 7. Sett patronen forsiktig inn til den klikker på plass. Gå frem på samme måte for hver patron som skal skiftes ut. Lukk dekselet på frontpanelet.
 8. Lukk dekselet på frontpanelet.
 9. Skriveren din bruker nå noen minutter på å forberede blekkrørsystemet for utskrift. Pass på at skriveren er påslått i denne perioden.

Hvordan bytter jeg toner i Brother-skriveren min?

Tonerkassetter leveres i en forseglet pakning som skal beskytte kassetten. Når du oppbevarer toner hjemme eller på kontoret, bør du alltid la kassetten være i pakningen frem til du skal installere den. Toner kan tørke ut hvis den tas ut av pakningen og blir liggende i lengre tid uten å brukes. Kassetter bør også oppbevares horisontalt, og de bør ikke utsettes for ekstreme temperaturer. Toner kan bevege seg rundt inne i kassetten og forårsake utskriftsproblemer hvis den oppbevares i andre posisjoner.

Når du er klar til å installere tonerkassetten, tar du den forsiktig ut av pakningen og drar ut plasttappen på enden av kassetten i en lang remse. Rist deretter kassetten forsiktig fra side til side for å fordele tonerpulveret jevnt. Stå gjerne over en søppelkurv når du gjør dette, i tilfelle det kommer ut litt toner.

Åpne frontdekselet på skriveren.

Nå er du klar til å sette kassetten inn i trommelenheten. Noen laserskrivere har innebygde tromler, men laserskrivere fra Brother har trommelenheter som kan tas ut og byttes ved behov. Sett tonerkassetten inn i trommelenheten. Den skal låses på plass med et klikk. Du kan rengjøre coronatråden inne i trommelen ved å skyve den lille grønne tappen på enheten frem og tilbake noen få ganger. Sett deretter trommelenheten med kassetten tilbake i skriveren.

Lukk frontdekselet på skriveren.

Hva gjør jeg hvis jeg får blekk eller toner på hendene mine? 

Hvis det lekker blekk eller toner og du får noe av dette på hendene, må du vaske dem med en gang og unngå kontakt med øynene. For å forhindre lekkasje er det viktig at blekkpatroner behandles på riktig måte. Lekkasjer er vanligere på kassetter av dårlig kvalitet og en av årsakene til at vi anbefaler originale rekvisita for å oppnå høyeste kvalitet og beste ytelse.

Hvordan holde tritt med innkjøp og utskifting av patroner og kassetter i virksomheten

Mengden tid du bruker på utskifting av patroner og kassetter og annet skriverrelatert vedlikehold kan bli en kilde til frustrasjon. Det finnes heldigvis en løsning. For virksomheter kan Brother Managed Print Services bidra til å lette byrden.

Denne tjenesten overvåker forbruket og håndterer utskriftsbehovene i virksomheten eller organisasjonen, inkludert utskifting av forbruksvarer og blekkpatroner/tonerkassetter. Som alle gode forretningsløsninger er Managed Print Services designet for å gjøre livet enklere, slik at du kan fokusere på mer strategiske tiltak og oppnå viktige mål.   


Hvordan se etter falske blekkpatroner og tonerkassetter

Uavhengige forbrukertester har vist at kjøp av falske alternativer er dårlig økonomi. Falske patroner og kassetter som utgir seg for å være merkenavn, er også ulovlige og farlige, har dårlig kvalitet og kan forårsake permanent skade på skriveren din. Bransjeledere, som Brother, samarbeider om å slå ned på falske produkter for å beskytte forbrukerne. Falske produkter er normalt enkle å gjenkjenne, på grunn av dårlig kvalitet, uoffisiell emballasje, kort levetid og lavt prisnivå. Men noen forfalskninger er svært godt utført, så det lønner seg å undersøke om produktene kan være falske,ved eventuell tvil . 

Hvis du har investert i en av Brother sine prisbelønte laserskrivere, ønsker du å sikre at den fungerer på best mulig måte, ved å kjøpe originale rekvisita fra Brother. Det har vist seg at tonerkassettene våre har bedre kvalitet, varer lengre og er sikrere enn uoriginale alternativer. Med resirkuleringsordningen vår kan de også bidra til å redusere miljøavtrykket ditt. Og hvis du håndterer originale rekvisita med nødvendig forsiktighet, er du sikret raske og kostnadseffektive utskrifter av høy kvalitet. 

 

Hva gjør jeg med de tomme patronene og kassettene mine?

Husk at tomme patroner og kassetter aldri skal kastes i søppelet. Du kan resirkulere dem og dermed skåne miljøet. Brother tilbyr et raskt, enkelt og kostnadsfritt program for retur og gjenproduksjon for de originale blekkpatronene og tonerkassettene våre. Vi gjenproduserer alle deler av de brukte blekkpatronene dine ved et eget anlegg. Når du sender brukte patroner og kassetter tilbake til oss, beskytter du miljøet og bidrar til en bærekraftig, sirkulær økonomi.

 

Mer fra How-to guider - skrivere

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen