1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Innovasjon
  6. 2019
  7. Fremtidens kontor - å fjerne produktivitetsbarrierer
Nainen käyttää kosketusnäyttöä

Fremtidens kontor: å fjerne produktivitetsbarrierer

Teknologi skaper muligheter, men hvordan øker produktiviteten på arbeidsplassen?

Når produktivitetsbarrierer fjernes og veien er åpen for alt fra tidsbesparende snarveier og tilkoblingsmuligheter til virtuell assistanse, når vi fremtidens kontor raskere.

Takle den aller største hindringen

Teknologi hjelper oss med å bryte ned den største barrieren mennesker noen gang har vært stilt ovenfor – avstand og tid.

Selv om dagens konferanseverktøy gir oss nye og avanserte muligheter til å logge oss på og dele presentasjoner, planer, ideer og til og med ha idédugnader på tvers av kontinenter – har vi bare så vidt begynt å skrape i overflaten, både når det gjelder tekniske muligheter og forretningskrav.

Noen bedrifter går allerede foran og holder konferanser i den virtuelle virkeligheten. Omgivelsene kan variere fra strender til verdensrommet. Tekniske eksperter tror dette kan bli mye mer vanlig om bare en fem års tid*.

Funksjonalitet for virtuell og utvidet virkelighet vil bidra til å forenkle, åpne for mer samarbeid og hjelpe deltakerne i samspillet med den virkelige verdens materiale, produkter eller konsepter, for dermed å øke følelsen av å være til stede.

Man kan også tenke seg at disse virtuelle verdenene utformes for å fremme kreativitet, i den hensikt å styrke teknologiens potensial.

Skape et virtuelt, tilkoblet forretningsøkosystem

I nærmeste fremtid kommer teknologien til å bli tatt ut fra siloer, og et virtuelt tilkoblet forretningsøkosystem vil bli opprettet.

Understøttet av sikker skytilgang og interoperabilitet vil IT-systemer og intelligente kontormaskiner, som for eksempel multifunksjonsskrivere (MFP-er), komme i nettverk der de alle kan kommunisere med hverandre**. Dette vil skape en radikal endring i måten vi arbeider på og åpne opp for uant frihet i arbeidslivet, ganske enkelt ved å gi oss en sømløs, sikker, tilkoblet og intuitiv teknologiopplevelse.

Vi får kontormaskiner og -systemer utviklet med biometrisk tilgang, talegjenkjenning, lydassistanse, videoveiledet oppsett og selvdiagnose – teknologiske fremskritt som innføres i forbrukerverdenen via virtuelle assistenter som Alexa, Cortana og Siri.

Intelligent teknologi som MFP-er kommer også til å kunne forutse behovene til brukerne og selv bestille rekvisita eller reservedeler, med maksimal oppetid og en produktivitetsbarriere mindre som resultat. Slik teknologi vil også øke veksten i kontraktsmessige forsyningsmodeller for IT og kontorutstyr, inkludert Managed Print Services (MPS).

Takle fremtidens produktivitetsbarrierer

Teknologi tilbyr noe mye mer spennende enn snarveier, enklere samhandling og innsnevring av avstand og tid – den lover å hjelpe oss med å takle våre egne menneskelige intellektuelle begrensninger.

Arbeidslivet kommer snart til å bli revolusjonert av kunstig intelligens. Tilkoblede enheter som innhenter intelligens og bruker algoritmer, vil snart kunne løse produktivitetsproblemer og i mange tilfeller håndtere problemer mennesket ikke en gang har identifisert.

Det spås at virtuelle assistenter, som skal hjelpe oss med å takle produktivitetsbegrensninger, vil kunne håndtere kalendere, bestille møterom og fylle ut reiseregninger innen 2025**. Programmer som Googles Start Compose for Gmail kommer til å bli stadig bedre i å utforme automatiserte e-postsvar.

På avdelingsnivå vil det være systemer som automatisk utfører tidligere manuelle oppgaver som fakturering og behandling av kundeordrer og lønninger.

Teknologiens rolle på kontoret vokser i samme takt som produktivitetsbarrierene fjernes. Så hvor kommer mennesket inn i denne stadig mer produktive arbeidsmiksen?

Etter hvert som flere og flere ensformige og repeterende oppgaver blir automatisert, får arbeidstakernes stadig større frihet til å utføre de mer strategiske, forretningskritiske og verdiskapende oppgavene – slik at virksomhetene får større muligheter til å øke produktiviteten og lønnsomheten.

 

https://www.fastcompany.com/40447437/will-virtual-reality-solve-your-conference-calls-nightmares
** Quocirca Print 2025

 

Mer fra Innovasjon

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen