1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Miljø
  6. 2019
  7. Vår forpliktelse overfor miljøet – redde trær, samfunn og utvikle muligheter
Cool Earth ja Brother tukevat paikallisia yhteisöjä

Vår forpliktelse overfor miljøet – redde trær, samfunn og utvikle muligheter

Etter over ti års partnerskap med Cool Earth, en veldedig organisasjon som beskytter truet regnskog, har vår støtte bidratt til å hindre avskoging i utsatte områder.

Å sørge for at nesten 5 millioner trær har fått stå i Peru og Papua Ny-Guinea er en utrolig prestasjon i seg selv, men gjennom vårt partnerskap med den veldedige organisasjonen har vi oppnådd så mye mer.

I forbindelse med den internasjonale veldedighetsdagen den 5. september ser vi nærmere på fem ting vi har oppnådd ved hjelp av partnerskapet med Cool Earth.

Økt tilgang til helsetjenester


I 2009, da partnerskapet var i sin spede begynnelse, bodde landsbybeboerne i Asháninka-partnerskapet i Peru mange timer unna nærmeste sykehus. Med en slik avstand var tilgang til helsetjenester en av de største truslene for samfunnet.

Siden den gang har åpningen av fire nye medisinske baser innen en times rekkevidde for 72 % av befolkningen hatt positiv innvirkning på landsbybeboernes helse. Fordelene omfattet anskaffelse av moskitonett, tilgang til motgift og grunnleggende medisiner. I tillegg har investering i brønner og vannfiltreringsmetoder gitt familier rent, trygt vann.

Økte inntektsmuligheter

Vi har som mål å ha en varig innvirkning på fremtidens generasjoner i regnskogsområder. Ved hjelp av vårt partnerskap får lokalbefolkningen mulighet til å utvikle alternative måter å skaffe seg et levebrød på.  

Investering pluss utnevning av spesialistkonsulenter og teknikere har ført til bedre kakao- og kaffeavlinger. Dette har igjen ført til opptil 40 % høyere inntekter for mange landsbybeboere.

I Papua Ny-Guinea har Brother donert tre nye husholdningssymaskiner til sygruppen JODAN i landsbyen Gadaisu. Siden den gang har gruppen blomstret.

Kvinnekooperativet produserer nå kjoler, skjørt og Meri-bluser, en tradisjonell kjole for kvinnene i Papua Ny-Guinea.

Og suksessen ser ut til å fortsette. Gruppen har ambisiøse planer om å få registrert JODAN som virksomhet, åpne en bankkonto og bli et selvstendig foretak.

Redusere flomfaren

Flom fortsetter å være en enorm risiko i Peru og kan ødelegge hele samfunn.

Som en prioritert oppgave for partnerskapet har støtten fra Brother International Europe gitt nødverktøy til 2 960 mennesker og midler til flomofre. Dette omfattet flytting av høyrisikolandsbyen Parijaro for å unngå fremtidig katastrofe.

Utdanning for fremtidens generasjoner

Tilgang til god utdanning gir flere muligheter til å utvikle bærekraftige inntekter. Utdanning er derfor en integrert del av vårt partnerskap med Cool Earth, og vi er særlig opptatt av at elevene skal fortsette på videregående skoler.

I Papua Ny-Guinea har støtten gitt 17 barn stipender for å kunne få høyere skolegang eller yrkesrettede kurs i Alotau. Den har også gitt barn i landsbyen Gadaisu midler til å kunne gå videre til neste skoletrinn.  

Regnskog – fra overlevelse til trivsel

Vår støtte har ikke bare bidratt til at regnskogen overlever, investeringen har også fått den til å trives. Dyre- og planteriket overvåkes av Forest Watch-team, og neste generasjon læres opp i å plassere ut kamerafeller.

Det arrangeres seminarer om biologisk mangfold for samfunnene, i den hensikt å beskytte regnskogens fremtid. Tanker og ideer blir delt, slik at man får en bedre forståelse for de viktige forbindelsene mellom skogens dyr, planter, landsbyer og planeten.


Det er fantastisk å tenke på hvor mye vårt partnerskap har beriket samfunnene i løpet av tiåret som har gått. Vi gleder oss over å se ytterligere tiltak utfolde seg i disse samfunnene – alt takket være støtten fra Brothers kunder.

 

Om Brother og Cool Earth

I over et tiår har Brother hatt et partnerskap med Cool Earth, en veldedig organisasjon som beskytter truet regnskog. Ved hjelp av støtte fra Brother sitt retur- og resirkuleringsprogram har organisasjonen bidratt til å bevare nesten 4000 hektar regnskog, sørget for at nesten 5 millioner trær har blitt stående og hindret utslipp av 2,6 millioner tonn CO2.

Mer fra Miljø

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen