1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Miljø
  6. 2019
  7. Forpliktelse, kreativitet og lidenskap for saken
Cool Earth hyväntekeväisyysjärjestö

Forpliktelse, kreativitet og lidenskap for saken

Ti år er lang tid, hvor mye kan skje. Faktisk, i 2008, da vi hos Brother Europe begynte å støtte regnskogens veldedighet Cool Earth, eksisterte ikke hverdagsartikler og tjenester som iPad, Uber og Netflix.

På samme måte som teknologisk innovasjon i de siste 10 årene har endret vår opplevelse av verden, har partnerskapet mellom Brother og Cool Earth gitt kloden vår en betydelig og konkret global fordel.

Jeg er derfor svært glad for å kunne si at vi fortsetter å støtte Cool Earth og forplikter oss til å bidra i denne store og viktige saken.

Trekroner og dyreliv: Redde jordens skatter

Etter at vi ble Cool Earths første bedriftspartner i 2008, har vi oppnådd mye sammen.

Brother og Cool Earth innledet samarbeidet med å støtte Asháninka-landsbyer i Peru, og arbeider nå også med avsidesliggende samfunn i Papua Ny-Guinea.

I tillegg til at vi hjelper Cool Earth via vår gratis retur- og gjenvinningssystem, der kunder over hele Europa kan levere inn de brukte blekk- og tonerkassettene sine mot at vi gir et økonomisk bidrag til veldedighet, er medarbeiderne våre med på å samle inn penger, slik at vi kan gi enda mer støtte.

Dette gjør det mulig å verne viktige regnskogsområder og helt spesielle planter og dyr som lever der, for eksempel kjempekronduen og brillebjørnen. Og samtidig blir kulturen, levemåten, hjemmene, matressursene og tilhørighetsfølelsen til mange lokalsamfunn ivaretatt.

Med vår støtte har Cool Earth på et globalt nivå vernet nesten 4 000 hektar regnskog, sørget for at nesten 5 millioner trær blir stående og spart atmosfæren for 2,6 millioner tonn CO2.

 

Samarbeid bygd på kreativitet
Jeg tror at en av årsakene til at samarbeidet mellom Brother og Cool Earth er så vellykket, er at begge organisasjonene har en lidenskapelig kreativitet. Formålet med Cool Earth-prosjektene er å skape bærekraftige levevilkår og beskytte dyrebare ressurser, og her bidrar Brother med innovasjon for å skape teknologi, løsninger og prosesser som påvirker kloden minst mulig.

Vi arbeider stadig for forbedring, fra fremtidsrettet teknologi som hydrogenbrenselceller, til kontinuerlig innsats for å redusere emballasje- og materialforbruk.

Fordi vi er opptatt av å utvikle vår banebrytende gjenvinningsinnsats videre, arbeider vi nå for konseptet ”sirkulær økonomi”. Når kunder over hele Europa leverer inn sine brukte blekk- og tonerkassetter, blir de håndtert av kollegaer ved våre gjenvinningsanlegg, der de reproduseres eller gjenvinnes i den hensikt å spare ressurser og energi. I tillegg får Cool Earth et bidrag.

Noen av produktene våre har til og med blitt benyttet for å hjelpe Cool Earth og samfunnene den støtter. Vi har levert symaskiner til avsidesliggende samfunn i Gadaisu, Papua Ny-Guinea, og vi planlegger å sende en hodemontert AiRScouter-skjerm, som brukes til dronefilming, for å hjelpe til med å undersøke regnskogens trekroner.

Cool Earth Direktør Matthew Owen og BIE Markeds direktør Luc Godard
Cool Earth Direktør, Matthew Owen og Brother International Europe Markedsirektør & CSR Offiser, Luc Godard
”At your side”-motgiften mot kortsiktighet

Cool Earth mener at bevaring av regnskogen altfor ofte er avhengig av kortsiktige løsninger i stedet for tiltak som gir fordeler på lengre sikt.

Jeg blir utrolig stolt av å se at vårt gjensidige partnerskap er så strategisk, stødig og solid. Dette gjenspeiler selve essensen av vårt ”At your side”-motto.

Innflytelse skapes ved at man ser langt frem og arbeider med langsiktige strategiske planer, noe som gjelder spesielt for veldedige organisasjoner som trenger sikker finansiering for å kunne utrette noe.

Med tanke på den utrolige innflytelsen Cool Earth har, er jeg glad for at Brother har forpliktet seg til å støtte denne organisasjonen i årene fremover, og jeg gleder meg til å se hva vi kan klare å oppnå på denne tiden.

Les mer om vårt partnerskap her.

Mer fra Miljø

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen