1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Miljø
  6. 2019
  7. Sirkulær økonomi – prinsippet som leder oss mot en grønnere fremtid
Luonto ja ihminen paiskaavat kättä

Sirkulær økonomi – prinsippet som leder oss mot en grønnere fremtid

Jordkloden er utrolig dyrbar

Ikke bare er ressursene begrensede og overutnyttet, dårlig infrastruktur betyr også at plastartikler som er produsert slik at de kan vare i århundrer, ofte bare brukes en gang.

Det er noe som ikke fungerer. Hensiktene med resirkulering er prisverdige, men rammene er ikke avanserte nok til å skape en økonomi med null svinn.

Vår innovative europeiske avdeling for resirkuleringsteknologi, med anlegg i Storbritannia og Slovakia, er drivkraften bak Brother sin løsning, som går ut på å gjennomføre en sirkulær økonomi – et avansert konsept der resirkulering behandles som en siste utvei.

 

Prinsipper for den sirkulære økonomien

Engangsplast har i den siste tiden vært en gjenganger i nyhetsbildet – og det med rette.

Europeere forbruker 58 millioner tonn plast hvert år. Av dette blir 39 % brent, og 31 %, som tilsvarer 25,8 millioner tonn, graves ned på deponier. For tiden blir bare 30 % resirkulert1.

På merkevarenivå håndterer Brother dette problemet ved å gå inn for å oppfylle den sirkulære økonomiens prinsipper om å redusere, gjenbruke, renovere, reparere og resirkulere.

Ved å prioritere gjenbruk, renovering og reparasjon kan våre tonere reproduseres flere ganger.

Hvis plastdeler ikke kan reproduseres, maler vi dem ned i et gjenbrukbart format for resirkulering, som betyr at utbrukte produkter kan brukes som en kilde til råmateriale for nye produkter.

 

Ordninger for retur til produsent

Faktorer som kostnad og logistikk gjør resirkulering og reproduksjon svært vanskelig.

For å få en effektiv prosess må du imidlertid også ta hensyn til den store bredden av plastsammensetninger, varierende kvalitetsnivåer og ikke minst merkevarespesifikke designer.

Alle disse hensynene betyr at det er produsentene selv som er best kvalifisert til å gjenbruke eller resirkulere sine egne plastdeler eller -produkter – et faktum som ikke har unnsluppet lovgiverne, som i stadig større grad ser på returordninger for resirkulering som løsningen.

Utskriftsbransjen har bred erfaring på dette området. Kundene har i mange år returnert blekk- og tonerkassetter til produsenter.

Å være i denne unike posisjonen har gitt Brother en fantastisk mulighet til å tenke nytt og bli bedre ved å gjennomføre etterbruksanalyser.

 

Virkelig grønnere - virkelig bedre

I løpet av årene har Brother sitt resirkuleringsanlegg i Storbritannia og Slovakia gjort betydelige fremskritt i vår gjenbruk og resirkulering av plast.

Nå utgjør gjenvunnet og resirkulert materiale 60 % av produksjonen ved våre to europeiske anlegg.

I tillegg til miljøfordelene den Brother-produserte toneren gir, har analytisk innsikt fra teamene våre hjulpet oss med å redusere bruken av råmaterialer, samtidig som vi også har forbedret designen til våre blekk- og tonerprodukter med tanke på ytelse, utskriftresultat og levetid.

Kombinasjonen av kvalitet og bærekraft gjør nå den sirkulære økonomien komplett, med designoptimaliseringer som gir oss større mulighet til å resirkulere og reprodusere totalt sett. Noen av våre nyere modeller kan resirkuleres to eller til og med tre ganger, og har dermed gjort oss i stand til å øke reproduksjonsratene med minst 10 %.

Kunder som er ute etter en grønnere utskriftsløsning, bør være klar over at uoriginale utskriftsforbruksvarer fra tredjepart ofte ikke kan gjenbrukes eller resirkuleres på grunn av den uklare materialsammensetningen. Så hvis du er opptatt av kvalitet og samtidig ønsker å ta vare på miljøet, er originale forbruksvarer den eneste veien å gå.

Hvis du vil ha mer informasjon om Brother sin tilnærming til miljøet og resirkulering, gå til Brother Earth. 

Hvis du vil se hele utvalget av blekk og tonere fra Brother, gå til rekvisita og tilbehør

Artikkel av Juan Torres-Carot, Senior Project Manager, Brother Recycling Technology

1) http://ec.europa.eu/environment/circular-economy/pdf/plastics-strategy.pdf 

 

Mer fra Miljø

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen