Brother PTP300BT CUBE merkemaskin på et bord hjemme

Lage personlige bånd hjemme

Kreative sysler har blitt stadig mer populært på hjemmebane, som en måte å uttrykke seg på og skape minner som varer.

 

Det kan være en billig og morsom måte å drive med forskjellige aktiviteter på, fra å lage scrapbooks og bullet journals til smykker og personlige gaver – mulighetene er uendelige. Her viser vi deg hvordan du kan lage fine personlige bånd hjemme hos deg selv.

Slik lager du personlige bånd hjemme

Å lage sine egne bånd har mange fordeler. Den mest åpenbare er at du kan spare penger, og at du har full kontroll selv. Du kan velge perfekt størrelse, farge og materiale til båndet, avhengig av behovet ditt. Ofte er det også mye rimeligere å lage båndene selv enn å kjøpe spesialtilpassede bånd fra et firma – du slipper for eksempel å måtte kjøpe en minste mengde og ende opp med mange flere enn du har behov for.

Å skape noe med egne hender kan også være tilfredsstillende. Det ligger en viss glede i å lage noe som er unikt, og å få det akkurat slik du så det for deg. Det er også en fin måte å tilbringe tiden hjemme på.

Men hvordan skriver du ut bånd hjemmefra?

Hva du trenger for å lage dine egne, personlige bånd

Hvilke materialer du trenger, avhenger av hva du skal lage, men som regel trenger du bånd, papir, tape eller stoff, saks eller annet kappeverktøy, lim og pynt. Når det gjelder bånd, er det best å kjøpe ruller med bånd i forskjellige bredder, tekstiler og farger.

I tillegg til noe å skrive ut på, trenger du kanskje også:

Saks eller kutteverktøy, for eksempel en rullekniv for å lage rene snitt.
Lim for å lime sammen deler.
Andre dekorelementer, som knapper, paljetter eller steiner, for å sette prikken over i-en.

 

Kreative tips til å lage bånd hjemme

Å lage bånd kan være en morsom og kreativ måte å tilpasse alt fra gaver til interiørartikler på. Ved å bruke din Brother merkemaskin kan du lage mønstre, sette inn små symboler eller til og med skrive tekst på båndet for å få det akkurat slik du vil ha det. Ta syltetøyglass som et eksempel. Med et enkelt silkebånd kan du merke glasset med navn på innholdet, eller du kan forvandle et helt vanlig syltetøyglass til en spesiell gave.

 
En hånd holder i et rødt silkebånd knyttet til et syltetøyglass, på et bord med noen skiver appelsiner i bakgrunnen

Tilpassede silkebånd, som ofte kan være dyre å kjøpe, gir også en mer personlig gaveinnpakning. Ved å bruke et silkebånd kan du skrive ut navn og små meldinger for å gjøre gaver ekstra spesielle.

En hånd holder i et silkebånd i sort og gull som er knyttet til en hvit boks dekket med gul og hvit konfetti

Med en Brother merkemaskin har du et utvalg av mønstre å velge mellom, med en rekke tilpasningsmuligheter i form av fonter, rammer, emojier og symboler.

Bånd er også fine å bruke som pynt i hjemmet ditt. Du kan for eksempel lage personlige bordkort til en spesiell anledning, i fred og ro hjemme.

 

Borddekking med gullbestikk, glass og hvit tallerken med en serviett bundet med et hvitt silkebånd med trykk

Slik skriver du ut personlige bånd hjemme

Når du først har riktig verktøy og en god idé, er det enkelt å skrive ut bånd. Du velger bare et materiale å skrive ut på. Når layout og design er bestemt, kan du velge egenskaper for skriveren din før du skriver ut. Båndene dine er klare for bruk så snart du har trykt på utskriftsknappen.

Før du skriver ut båndet, er det viktig å klargjøre skriveren. Forsikre deg om at du har satt båndet i skriveren. Dette trinnet er viktig for å være sikker på at båndet skrives ut på riktig måte.

Med en Brother P-touch merkemaskin, f.eks. PTP300BT CUBE – kan du skrive ut opptil 12 mm brede merkelapper og silkebånd. Du finner du mange nyttige tips og ideer på nettsiden vår.

 

 

Noen gode tips å ta med seg til slutt

Selv om det kan virke som en grei sak å lage bånd, er det visse tips det er lurt å ha i bakhodet for å sikre at prosjektene dine blir slik du hadde sett for deg.

Mål størrelsen før du begynner å kutte båndet, slik at du er sikker på at lengden blir riktig. Bruk gjerne en linjal som mal for å sikre jevne snitt.
Pass på at du bruker riktig lim for tekstilen eller materialene du bruker. Forskjellig type lim passer til forskjellige typer materialer.
Benytt deg av nettbaserte ressurser som gjør jobben enklere, for eksempel veiledninger eller maler. På Brother Creative Center finner du masse inspirasjon for gratis nedlasting.
Når du er ferdig, må du oppbevare båndene på et sikkert sted slik at de ikke blir skadet.
Ta deg tid til å eksperimentere, og bruk kreativiteten din. Kreativ utskrift kan være morsomt og givende hvis du er åpen for å utforske nye ideer.

Nå når du er klar til å begynne å lage dine egne bånd hjemme, ønsker du sikkert å vite hvordan Brother kan hjelpe deg. Se hva vi tilbyr innen kreative utskrifter.

 

Mer fra Designe og lage

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen