1. Hjem Brother
  2. Brother for hjemmet
  3. Blogger for hjemmet
  4. Designe og lage
  5. 2024
  6. Kreativ bruk av merkelapper og etiketter hjemme
En hånd holder i en merkelapp som er festet til en gave med bånd og brunt papir

10 kreative måter å bruke merkelapper og etiketter hjemme

Oppfinnsomme tips til bruk av fargerike silkebånd, tape og etiketter.

Er du glad i kreative sysler? Med enkle midler kan du sette ditt eget preg på ting du har rundt deg. Du trenger: en merkemaskin, merketape og silkebånd eller etikettskriver og etiketter - og litt fantasi!

Blås nytt liv i lettering og scrapbooking

Lettering er en kunstform som handler om å tegne bokstaver. Den kan utøves på flere måter og har blitt svært populær, særlig i såkalte bullet journals – et personlig organiseringssystem som kan minne om en tidsplanlegger, og som du kan legge opp slik du selv vil.

Scrapbooking er en hobby som går ut på å lage utklippsbøker og album. Den omfatter mange forskjellige teknikker og har så å si ingen regler: Du har full frihet til å gjøre scrapbooken din til det kunstverket du vil den skal være.

I både bullet journals og scrapbooks blir dekorative taper og etiketter ofte brukt til å utheve tekst, lage rammer og pynte sider. Hvorfor ikke prøve deg frem med en merkemaskin med tape og silkebånd eller en etikettskriver med etiketter i fullfarge?

Personlige fotorammer

En håndlaget gave har alltid større affeksjonsverdi. Du har kanskje lyst å gi kunder, familie, venner eller partneren din noe spesielt? Da kan du for eksempel velge favorittbildet ditt og lage en personlig ramme til det. Vi tilbyr dekorative taper og bånd med forskjellige farger og utforminger som du kan tilpasse etter egen smak og skape egne, unike uttrykk.

Treramme med lys rundt og 8 bilder inni som er festet på en snor

Personlig oppslagstavle

Har du en oppslagstavle som du bruker til å fordele husarbeidet hjemme? Eller bare til å planlegge dagens gjøremål? Med etikettskriveren din og dekorativ tape blir planleggingen enda morsommere – bruk for eksempel forskjellig farge på hver oppgave eller person, eller for å vise fremdrift (ikke startet, pågår eller fullført).

Få ny energi med vindspill

Vindspill har alltid vært nært knyttet til feng shui og skal ha den egenskapen at de renser et rom og tilfører det ny energi. Med dekorative bånd og etiketter kan du gjøre vindspillet ditt personlig ved å dekorere hvert rør med navnet på en positiv følelse eller et positivt ønske. Når så vinden blåser gjennom vindspillet og skaper lyd, overføres følelsen eller ønsket til alle i huset.

Kjøleskapsmagneter

Liker du å ha postkort på kjøleskapet? Eller liker du å ha påminnelser eller avtaler hengende der? Med magneter og dekorative bånd kan du designe meldinger for alle anledninger.

Bagasjelapper

Visste du at en koffert er mindre utsatt for å bli stjålet på flyplassen hvis den er mer personlig og er merket med navnet ditt? Hvis bagasjen likevel skulle bli borte, er det lettere å finne den og sende den tilbake til deg hvis den er tydelig merket med dine opplysninger.

Dekorere personlige eiendeler

Bruk merkemaskinen og dekorativ tape til å pynte hyller, esker eller andre personlige gjenstander, og la fantasien få fritt utløp! Skriv motiverende tekst, ditt eget navn eller navnet til kjæledyret ditt – alt er lov!

Du kan også gjøre nettbrettet eller mobiltelefonen din til et unikt kunstverk: Dekorer dekslene med forskjellige farger og former, med dikt eller hva du ellers liker.

Enda et tips: Har du mange nøkler og glemmer av og til hva hver av dem er til? Du kan bruke merketape til å skille dem fra hverandre, samtidig som du gir dem et morsomt preg.

 
Bokser i tre på en hylle med gule merkelapper og blyanter som stikker ut av den midterste boksen

Identifisere brytere og kontakter

Er det flere brytere og kontakter på samme sted i huset, slik at det blir vanskelig å holde orden på dem? Da kan du bruke tape til å merke hver enkelt, så vet du akkurat hva de er til. 

Skole og utflukter

Merk barnas klær og gymtøy, skrivesaker, matbokser og mer, så blir det lettere for dem å finne sine egne ting. Når det er tid for turer og utflukter, kan du bruke fargerike bånd og symboler til å merke alt de skal ha med seg – barna kommer til å elske det! 

Skal du være med som instruktør eller vakt, kan du lage armbånd eller personlige etiketter til barna, med navnet deres og et symbol for gruppen de tilhører. Dette gjør det enklere for deg å dele barna inn i grupper ved aktiviteter og leker, og du glemmer ikke navnene deres.

 

En åpen rosa matboks med et eple og en banan inni og en grønn merkelapp på toppen

Gi produktene dine et personlig preg

Hvis du har en fysisk butikk eller nettbutikk, hvorfor ikke gjøre det lille ekstra? I tillegg til å pakke inn produktene dine kan du bruke et bånd med navnet på mottakeren og dermed skape en ekstra wow-effekt.

Som du ser kan en merkemaskin og etikettskriver brukes til det meste, fra å sette et personlig preg på ting til å organisere dem – og alt derimellom. Når du gir fantasien fritt utløp, er de kreative mulighetene uendelige.

 

Mer fra Designe og lage

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen