1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2023
  5. Brother Nordic og selskapets partnere og forretningskunder sparer 20 584 kg CO2 i 2022

Brother Nordic og selskapets partnere og forretningskunder sparer 20 584 kg CO2 i 2022

 

Brother, som leverer førsteklasses utskrifts- og skanneløsninger, har nådd en viktig milepæl i sitt bærekraftsarbeid. I løpet av 2022 har selskapet redusert utslippene av CO2 med 20.584 kg takket være sin ordning for gjenproduksjon av tonerkassetter i de nordiske landene.

Ordningen – der brukte tonerkassetter samles inn og gjenproduseres til så god som ny kvalitet – omfattet 343 forhandlere og forretningskunder som til sammen leverte inn 12.459 tonerkassetter. Dermed sparte man 20.584 kg CO2 som ellers ville ha blitt sluppet ut i forbindelse med produksjon av tilsvarende antall nye kassetter.

Craig McCubbin, administrerende direktør ved Brother Industries UK, som er selskapets globale senter for gjenproduksjon, uttalte: «Den sirkulære økonomien og vårt engasjement for bærekraft er en del av Brothers DNA og helt avgjørende for våre kjerneverdier. Siden 2004 har vår markedsledende resirkuleringsordning sørget for å redusere miljøpåvirkningen av produktene våre. Brother har dermed et av Europas eldste resirkuleringsanlegg og har gjenprodusert mer enn 35 millioner tonerkassetter [i] verden over.

«Det betyr at vi globalt sparer 5300 tonn CO2 hvert år, sammenlignet med om vi hadde produsert splitter nye kassetter. Det utgjør samme mengde karbondioksid som 1150 biler slipper ut [ii] på ett år. Og ettersom vi også samler inn brukte forbruksvarer er den positive påvirkningen enorm for en virksomhet av denne størrelsen».

I tillegg til arbeidet med å redusere utslippene designer Brother sine tonerkassetter i tråd med prinsippene for sirkulær økonomi.

Juan Carot, senior prosjektleder i Brother Industries UK uttalte: «Brother tonerkassetter er designet på en så bærekraftig måte som mulig. Kassettene er laget av plast som ikke inneholder persistente organiske miljøgifter, og derfor kan vi bruke dem om igjen. Alt som ikke kan gjenbrukes, blir resirkulert for å sikre at ingenting sendes til deponi.

I tillegg er vår gjenproduksjonsordning sertifisert som en prosess der null avfall går til deponi, og siden 2021 har Brother hatt status som 100 % karbonnøytrale [iii]. Brother opprettholder sitt høye kvalitetsnivå og sine miljøstandarder ved å sikre at de gjenproduserte produktene holder samme holdbarhet og ytelse som nye.

Med vår gjenproduksjonsordning for tonerkassetter bekrefter vi vår forpliktelse til å oppfylle FNs bærekraftsmål innen 2030, spesielt når det gjelder ansvarlig forbruk og produksjon. Innenfor dette rammeverket fortsetter Brother sitt arbeid for å fremme bærekraftig utvikling og planlegger å redusere sine utslipp i henhold til scope 1 og 2 med 65 % innen 2030 [iv], sammenlignet med nivåene for regnskapsåret 2015. Med det bekrefter selskapet sitt langsiktige engasjement for bærekraft og for å redusere selskapets karbonavtrykk.

«Brother skal være ledende innenfor bærekraft i utskriftsbransjen, og vi fortsetter vårt arbeid med å minimere miljøpåvirkningen av våre produkter og tjenester», sier Henning Elkjær, salgsdirektør for Brother Nordic A/S i Danmark og Norge. «Vi er stolte av suksessen som vår resirkuleringsordning for tonere har oppnådd, og vi vil fortsette å jobbe med ulike initiativer for å styrke vår rolle som et ansvarlig, etisk og bærekraftig selskap».

Kunder kan kostnadsfritt returnere tomme tonerkassetter til oss ved å bestille en retureske for tonerkassetter fra denne sidenNår en original Brother tonerkassett returneres til et av våre europeiske resirkuleringsanlegg, foretar vi en vurdering for å fastslå om kassettene kan gjenproduseres eller om de skal resirkuleres. Dersom en kassett kan gjenbrukes, blir den renset, og slitte deler skiftet ut slik at kassetten kan settes tilbake i optimal stand. Deretter selges den på nytt som et «så godt som nytt» produkt (med samme kvalitet som en helt ny kassett).

Mer informasjon om Brothers markedsledende gjenproduksjonsordning finner du her

 

[i] til og med regnskapsåret 2021

[ii] per år.2 Basert på en standard personbil som slipper ut 4600 kg (4,6 tonn) CO2

[iii] scope 1 og 2

[iv] basert på 65 % reduksjon innenfor scope 1 og scope 2 sammenlignet med nivåene for regnskapsåret 2015. Du finner mer informasjon om vår visjon, Brother Group 

Environmental Vision 2050 her: https://global.brother/en/sustainability/eco/vision