Lagt til handlekurv
  1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2017
  5. Brother markerer Cool Earths 10-års fødselsdag

Brother markerer Cool Earths 10-års fødselsdag

I anledning sin 10 års fødselsdag lanserer den veldedige organisasjonen Cool Earth en «Rainforest Revolution»-kampanje som Brother støtter helhjertet opp om. Brother har støttet Cool Earths arbeid siden 2009 og er dermed er en av organisasjonens eldste samarbeidspartnere.

Cool Earth samarbeider med lokalbefolkningen i landsbyer rundt om i verden for å bremse ødeleggelsen av regnskogen. De gir makten tilbake til folket og forsyner dem med de ressursene de trenger i arbeidet med å bevare skogen.

Cool Earth startet med Asháninka-folket i Peru og jobber nå med samfunn i Papua Ny Guinea og Den Demokratisk Republikken Kongo. Med støtte fra Brother har organisasjonen bevart mer regnskog enn noen regjering eller frivillig organisasjon (NGO) har klart til nå. Tiltakene deres har ført til at avskogingen i Peru er ca. 27 % lavere enn i nabolandene.

Brother har produsert symaskiner i mange år, og derfor var det med stor glede at selskapet ga en donasjon til Cool Earths prosjekt i Papua Ny Guinea i fjor. Vi sendte tre symaskiner til kvinnenes syklubb, Jodan Sewing Group, som er opprettet for å lære barn å sy, slik at det kan brødfø dem når de blir voksne.

Brother er stolt over å ha støttet Cool Earth de siste åtte årene gjennom sitt gratis gjenbruksprogram, som er utviklet for at kunder over hele Europa skal kunne returnere brukte forbruksartikler (blekkpatroner og tonere). Dette tiltaket fra Brother fører til at det blir reddet ett tre hver gang åtte blekkpatroner eller fire tonere blir gjenbrukt.

Brothers innsats på området har alene reddet 4,3 millioner trær fra å bli felt og har bevart nesten tre hektar regnskog siden 2010. Dette har ført til at 2,1 millioner færre tonn CO2 er sluppet ut i atmosfæren.

Selv om de er svært stolte over resultatene de har oppnådd over hele verden de siste ti årene, så hviler ikke Cool Earth på laurbærene. De mener at regnskogbevaring altfor ofte er avhengig av kortsiktige løsninger fremfor initiativer som gir fordeler på lengre sikt.

Det er derfor de inviterer sine forbundsfeller og samarbeidspartnere gjennom mange år, deriblant Brother, til å delta i Rainforest Revolution-kampanjen og å verve nye bidragsytere.

På den måten håper Cool Earth å få tredoblet antall støttespillere, og dermed organisasjonens samlede innsats, innen 2020.

Cool Earth lanserer en «verktøykasse» som er en forbedret versjon av arbeidsmodellen deres, og som vil revolusjonere og trappe opp regnskogbevaringen ved å utnytte Cool Earths eksisterende fremgangsmåte.

Denne modellen, som er basert på ti års forskning og utvikling i Cool Earth, vil sette andre organisasjoner i stand til å samarbeide med det økende antall lokalsamfunn som ønsker å bremse fellingen av regnskogen.

Matthew Owen, direktør for Cool Earth, sier: «Vi er glade for å kunne feire ti års fødselsdag, men det er fortsatt mye arbeid som ligger foran oss. Vi trenger flere støttespillere og partnere, som Brother, til å hjelpe lokalbefolkningen i landsbyene med å beskytte regnskogen, og for at andre organisasjoner skal bruke vår modell til å gjøre en enda større forskjell.»

Country Manager i Brother Norge Geir Langedrag sier: «Brother er stolte over å kunne markere Cool Earths første ti år og støtter fullt opp om arbeidet med å hjelpe lokalbefolkningen til å ta vare på regnskogen også de neste ti årene. Brother støtter Rainforest Revolution-kampanjen og det økende arbeidsomfanget som den nye verktøykassen vil føre med seg, slik at Cool Earth får et tydelig ettermæle og arbeidet deres kan merkes langt inn i fremtiden.»

Meld deg på mailinglisten.

Les mer om Cool Earth her.