1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Miljø, resirkulering og bærekraftig utvikling
  4. Markedsledende innen resirkulering av tonere

Bærekraft er viktig for oss:

Vi forstår at bærekraft er viktig. Derfor har en grunnleggende del av det vi gjør, alltid vært å minimere vår innvirkning på planeten. Derfor har vi et globalt team som med din hjelp, får det til å skje. Fra utvikling av holdbare produkter, til etisk gjenproduksjon eller 100 % resirkulering av Brother-kassettene du sender tilbake til oss. Vårt "Green Team" har hjulpet oss alle med å bli mer bærekraftige i nesten to tiår.

 

Men vi ønsker å ha en enda større innvirkning, og med deg ved vår side kan vi det. Vårt løfte til deg er enkelt. Send oss dine brukte kassetter, så sørger vi for at 100 % av dem blir reprodusert eller resirkulert til høyeste kvalitet. På den måten kan vi sammen fortsette å strebe mot en mer bærekraftig, karbonnøytral fremtid.

 

Takk for at du er ved vår side!

Vår historie frem til i dag:

Recycling image with three arrows with 40,000,000 written underneath in purple

Tonerkassetter resirkulert

I gjennomsnitt mottar vi hvert år 2 millioner tonerkassetter som skal gjenbrukes eller resirkuleres.

Purple image with the words CO2 in a circle with arrows pointing to a tree

100 % karbonnøytral

Vår resirkuleringsprosess er offisielt 100 % karbonnøytral fra start til slutt.

0% written in white on a purple waste bin

0 % avfall

Våre resirkuleringsanlegg har blitt akkreditert med null avfall til deponi hvert år siden 2013.

Gratis å resirkulere tonere

Vår reise rundt gjenproduksjon

18 år med gjenproduksjon, og fremdeles aktive

I nesten 20 år har vi samlet inn brukte tonerkassetter. Det betyr at vi har en av de eldste ordningene for gjenproduksjon i Europa, og ordningen har vokst jevnt hvert år siden vi startet.

Fra vi åpnet vårt første dedikerte gjenproduksjonsanlegg i 2008 til at våre europeiske gjenproduksjonsanlegg ble akkreditert karbonnøytrale i 2021, er en reise vi er utrolig stolte av.

Her er vår historie rundt gjenproduksjon, frem til i dag

Vår prosess rundt gjenproduksjon

Sirkel på en lilla bakgrunn med teksten 20 % resirkulert, null avfall, 80 % gjenbrukt og 100 % ytelse med en Brother-tonerkassett

Den lukkede sløyfen

Brother har hatt en sirkulær økonomi for tonerinnsamling i flere år. Vår resirkuleringsprosess med lukket sløyfe betyr at vi samler inn tonerkassetter og gjenbruker eller resirkulerer dem for å lage nye kassetter, uten at noe går til deponi.

Tonerkassettene våre går gjennom en fullstendig sirkulær prosess. Ettersom plasten vi bruker ikke inneholder vedvarende organiske forurensninger som POP's (Persistent Organic Pollutants) kan vi gjenbruke den igjen og igjen og igjen. 

Denne tilnærmingen gjør det mulig for oss å reprodusere eller resirkulere 100 % av alle returnerte tonerkassetter.

Vår markedsledende prosess for gjenproduksjon

Når du returnerer en tonerkassett til oss, går den gjennom en 150 trinns gjenproduksjonsprosess for å sikre at hver eneste gjenproduserte kassett er av samme kvalitet som en ny. Alt vi ikke kan gjenprodusere på grunn av skade eller slitasje – blir 100 % resirkulert.

Det er denne svært innovative prosessen som betyr at vi kan reprodusere 86 % av tonerkassettene som Brother-kunder returnerer til oss. Dette betyr at vi kan ta en brukt tonerkassett og demontere den og skift ut eventuelle slitte deler. Vaske den. Sette den sammen igjen og send den tilbake til våre kunder - så god som ny.

Og denne prosessen kan skje igjen, og igjen og igjen, og gir deg produkter av høyeste kvalitet, med så liten innvirkning på planeten vår som mulig.

Bilde av solcelle paneler på taket til Brother gjenproduksjonsanlegg

Sammen for å bidra til en sunnere planet

Vi har våre egne dedikerte Brother-opererte fabrikker i Storbritannia og Slovakia, bygget slik at vi kan ha full kontroll over gjenproduksjon og resirkulering av tonerkassetter som kunder fra hele Europa sender tilbake til oss.

Begge fabrikkene er akkreditert karbonnøytrale og kjører på grønn energi produsert av solcellepaneler og jordvarmesystemer – en prestasjon vårt team har jobbet ekstremt hardt for å oppnå. Og vi ønsker å gå enda lenger.

Det er grunnen til at våre "Green Team" over hele Europa jobber utrettelig for å kontinuerlig forbedre vår tilnærming til gjenproduksjon, for å sikre at den er så energieffektiv og miljøvennlig som mulig.

To personer som holder esker og en tonerkassett i midten

Resirkulering sammen

 

Resirkulering med Brother er enkelt å gjøre og helt gratis. Hver tonerkassett du returnerer, gjenbrukes eller resirkuleres til et nytt produkt med ekstra trygghet for at ingenting går til deponi. 

Sammen med din støtte kan vi fortsette å produsere bærekraftige produkter, samtidig som vi beskytter og minimerer påvirkningen på planeten vår.

 

Resirkuler din Brother rekvisita

Serie med vindturbiner på en grønn ås med blå himmel og skyer

65 % mindre utslipp innen 2030

Vi mener at bærekraft handler om mer enn resirkulering og drift på en ansvarlig måte. Det er en mulighet til å støtte lokalsamfunnene vi er en del av, og til å ha en positiv innvirkning på verden.

 

Miljø og bærekraftig utvikling

Ordet Cool Earth skrevet i hvitt med to røde papegøyer og regnskog i bakgrunnen

Slik har Brother sine kunder bidratt

Siden 2009 har vi har donert til Cool Earth gjennom vårt resirkuleringsprogram, og bidrar til å støtte noen av våre mest truede habitater over hele verden. Her er noen av de siste prosjektene du har hjulpet oss med å støtte.

 

Oppdag våre initiativer med Cool Earth