1. Hjem Brother
  2. Kundestøtte
  3. 5 måter å sikre din trådløse skriver
Illustrasjon av en trådløs nettverksskriver med hengelås og omgitt av kjetting

5 måter å sikre din trådløse skriver

I løpet av en arbeidsuke jobber du sannsynligvis både hjemme og på kontoret, uansett om du er forretningseier eller ansatt. Men for at hybridarbeid skal fungere, må den riktige teknologien være på plass.

Ta for eksempel trådløse skrivere. De har selvsagt en rekke fordeler – ikke minst at de kan styres, oppdateres og feilsøkes eksternt.

Men den trådløse skriveren din kan bli et potensielt svakt ledd i hjemmenettverket ditt, hvis du ikke sikrer den på riktig måte. Her går vi gjennom fem enkle trinn for hvordan du sikrer en trådløs skriver.

1. Sikre skriverportene dine

De er tilgangspunkt som programvaren bruker til å koble eksterne enheter til skriveren din. Den trådløse skriveren din har et utvalg av porter som er beregnet for en rekke enheter, og mange av dem bruker du ikke i det hele tatt.

Hver av disse usikrede portene er et potensielt svakt ledd som kan hackes. Du må tette disse sikkerhetshullene i hjemmenettverket. Og det gjør du enkelt ved å deaktivere alle portene du ikke bruker, via skriverens innstillinger, slik at bare den ene porten du bruker er åpen. Ta en titt i brukerhåndboken til enheten din for å finne ut hvordan du gjør det.

2. Oppdater fastvaren til skriveren din

Fastvare er programvaren som kjører på skriveren. Den kan ha uforutsette sårbarheter som gjør at andre får tilgang til skriveren og nettverket ditt.

Skriverprodusenten oppdaterer sannsynligvis skriverfastvaren regelmessig for å fjerne disse svake leddene – og det er viktig at du gjør det samme. Pass på at du oppdaterer fastvaren til skriveren regelmessig, slik at du får nytte av beskyttelsen fra produsenten. Oppdateringen kan du vanligvis gjøre manuelt, fra skriverens kontrollpanel, men det hele blir enklere hvis du aktiverer automatiske oppdateringer.

3. Bruk en brannmur

Brannmurer er et effektivt sikkerhetstrinn som kan beskytte datamaskinen din og andre nettverksenheter du bruker. En brannmur overvåker innkommende og utgående data og blokkerer tilgangstyper som ikke oppfyller spesifikke sikkerhetsprotokoller.

Før du bruker en trådløs skriver, må du forsikre deg om at den har en brannmur. Skriveren – eller datamaskinen din – kan ha en forhåndsinstallert brannmur. Hvis den ikke har det, må du installere en brannmur fra en tredjepart. Hvis du er usikker på noe av dette, må du sjekke med den avdelingen i selskapet ditt som har ansvaret for den trådløse skriveren din.

4. Bytt standardpassordet for skriveren

Skriveren din krever kanskje brukernavn og passord for trådløs tilgang. Da finner du sannsynligvis ut at skriveren allerede har et standard brukernavn og passord. Husk at disse opplysningene kan være kjent for eksterne parter. Når du setter opp og installerer den trådløse skriveren din for første gang, bør du derfor definere et nytt brukernavn og et nytt passord i innstillingene.

I stedet for å bruke vanlige ord eller uttrykk i passordet, lager du et langt og sterkt passord som inneholder minst 12 tegn og en blanding av små og store bokstaver, tall og spesialtegn.

5. Deaktiver nettverksutskrift

Når skriveren din er koblet til nettet, kan den være utsatt for angrep. En av de beste måtene å sikre den trådløse skriveren din på er å deaktivere nettverksutskrift. Det gjør du ved å koble fra skriveren slik at den ikke er tilgjengelig fra andre enheter.

En annen mulighet er å begrense den tiden skriveren din er sårbar, ved å aktivere nettverksutskrift bare når du trenger det. Hvis du er ekstra bekymret for sikkerheten, kan du deaktivere nettverksutskrift permanent og koble til datamaskinen og skriveren din via en kabel i stedet. Det finnes vanligvis et alternativ for å deaktivere nettverksutskrift i skriverens kontrollpanel. Men dette skulle ikke være nødvendig hvis du har gjennomført alle de andre trinnene.

Sørg for at hele hjemmenettverket er sikkert

Husk at det er enkelt å glemme andre nettverksenheter, som trådløse skrivere, selv etter at hjemmedatamaskinen og -nettverket er sikret. For å oppnå effektivt og sikkert hybridarbeid må hver tilkoblede enhet være sikker.

Kontakt oss for å finne ut hvordan vi kan hjelpe med sikkerhet og tilkobling på Brother-enhetene dine.

Kilder:
https://cybernews.com/security/printer-security/

Mer fra How-to guider - skrivere