1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Innovasjon
  6. 2019
  7. Fremtidens kontor: den teknologiske ryggraden
Mies katsoo tulevaisuuteen

Fremtidens kontor - den teknologiske ryggraden | Brother

Teknologi vil revolusjonere måten vi arbeider på, i så stor grad at vi i fremtiden vil kunne utføre oppgaver uansett hvor vi befinner oss.

På vei mot realisering av en tilkoblet, virtuell arbeidsplass

I nær fremtid ser det ut til at jobbens teknologiske ryggrad vil være virtuell fremfor fysisk og uensartet, takket være konsolidering av flere systemer i et dynamisk, tilkoblet økosystem.

Det er ikke nødvendigvis utvikling eller innføring av én bestemt type teknologi som vil bidra til å realisere disse arbeidsmulighetene i skyen. I stedet vil tilnærming mellom og integrering av mange teknologier gi ansatte i både store og små organisasjoner mulighet til å jobbe når som helst, hvor som helst og på en hvilken som helst måte.

Nedenfor presenterer vi fire enkle trinn på veien mot et virtuelt, tilkoblet økosystem:

 

1)    Migrer fra fysisk server til skyen

I tillegg til å spare plass, kutte strømregningen og forbedre sikkerheten kan migrering til skyen bidra til automatisering av arbeidsflyt for kritiske forretningsprosesser.1 Ved å ta i bruk skyen øker man også lagringskapasiteten og muligheten til å jobbe hvor som helst, når som helst og fra en hvilken som helst enhet. Først og fremst er skyen avgjørende for at fjernarbeid skal bli en sømløs opplevelse.

2)    Bruk den nye tilnærmingen til IT-innkjøp

Pionerer innen kontorteknologi velger stadig oftere kontraktsbaserte løsninger fremfor å kjøpe utstyr. Etter hvert som interoperabilitet blir viktigere, vil det bli stadig vanskeligere å designe fullstendig kompatible systemer internt. Og i stedet for å bruke mange forskjellige leverandører vil bedrifter prøve å finne én leverandør som kan designe en fullstendig integrert pakke som omfatter alt fra programvareabonnementer til Managed Print Services (utskrift som tjeneste). Ikke minst vil dette også føre til at bedrifter får tilgang til ledende funksjonalitet.

3)    Behold forspranget med den raskeste tilkoblingen

Ved inngangen til en epoke der praktisk talt alle kontorenheter genererer IoT-data (tingenes internett), vil tilkoblingshastighet bli avgjørende, siden stadig flere enheter bruker båndbredde. Sørg for at det trådløse nettet er så raskt og pålitelig som mulig. Husk også å gi de ansatte tilgang til siste nytt innen mobil tilkobling – 5G vil bli minst 20 ganger raskere enn forgjengeren, og bufring vil tilhøre fortiden.

4)    Implementer, test 
Det er bare ved å prøve ut ny teknologi at bedrifter kan teste gjennomførbarhet, forbedre prosesser, oppnå produktivitetsgevinster og bli bransjeledende.

Fremtidens kontor - teknologisk bilde som skildrer seks kontormedarbeidere ved hjelp av VR forsterket virkelighetshodeapparater mens de jobber gjennom et forretningsmøte

Fremtidens teknologi og dens rolle på arbeidsplassen

Hvis vi ser på konseptet med en tilkoblet, virtuell arbeidsplass som et springbrett, vil ny teknologi og maskinlæring utvikle den på måter vi knapt kan forestille oss:

 

Fjernsamarbeid

Interaksjon via teknologi er i ferd med å bli mer realistisk takket være VR, som vil gjøre det mulig å demonstrere produkter og gjennomføre langt mer engasjerende møter utenfor kontoret, kanskje til og med i verdensrommet. Forbedringer vil også komme fra interaktiv skjermteknologi og innovasjoner fra spillindustrien, for eksempel teknologi for bevegelsesstyring, som vil gjøre det mulig å styre alt fra store oppsett med flere skjermer til belysning ganske enkelt ved å bevege hendene.

Taleassistenter og -kommandoer

Teknologi som nå prøves ut av forbrukere, for eksempel Alexa, Cortana og Siri, vil også bli en del av arbeidsplassen. I fremtiden kan det hende vi retter muntlige forespørsler til virtuelle assistenter og dikterer til automatisert skriveprogramvare, og dermed øker interaksjonen mellom mennesker og maskiner.

Biometrisk tilgang

Sikkerheten vil øke betydelig når de ansatte får tilgang til bygninger og logger seg inn i systemer ved hjelp av fingeravtrykk, netthinneskanning eller talegjenkjenning.

Mulighet for å forutse brukernes behov og drive selvdiagnostikk

Intelligent teknologi på arbeidsplassen, for eksempel smarte multifunksjonsskrivere (MFP-er) vil kunne forutse brukernes behov og bestille deler eller reservedeler. Resultatet er maksimal oppetid og en produktivitetsbarriere mindre.

Læring overalt

I en utvikling som kan medføre en enorm effektivisering av arbeidsplassen, vil algoritmer gjøre det raskere å utføre oppgaver ved å utvinne data og løse produktivitetsproblemer som mennesker kanskje ikke engang ville identifisert.

Fremtiden er tilkoblet, og potensialet uendelig. Selv om fysiske og generasjonsmessige forandringer vil påvirke helheten, er det først og fremst teknologi som vil forme fremtidens arbeidsplass.

 

1) Quocirca Print 2025, Digitisation: The key to SMB success

Mer fra Innovasjon

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen