1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Miljø
  6. 2019
  7. Plastens fremtid – 10 tips for å redusere plastavfall
Plast i haven

Plastens fremtid – 10 tips for å redusere plastavfall

En verden som er lei av de negative overskriftene om plast som brennes, graves ned på deponier eller forurenser havene, begynner nå å få øynene opp for plastproblemet.

Med den siste tidens positive utvikling i ryggen, inkludert lanseringen av det aller første prosjektet for å befri havene for plast, igangsatt av en nederlandsk ideell organisasjon, samt Europaparlamentets vedtak om å forby en rekke typer engangsplast innen 2021 – er veldedige organisasjoner, politikere, myndigheter og internasjonale organer nå i ferd med å bli pådrivere for å oppnå endring.

Men det som kanskje er viktigere enn noe av dette, er at forbrukerne ivrer etter å gjøre noe. Så, hva kan vi bidra med som enkeltpersoner? Her er 10 gode tips som kan gjøre det enklere for deg å redusere bruken av plast i hverdagen.


1)    Bruk handlenett av tekstiler eller biologisk nedbrytbart materiale – tekstilnett er kjent for å være robuste og gjenbrukbare. Biologisk nedbrytbare handlenett er også på full fart inn. De er like anvendelige som plastnett, men er komposterbare og kan i tillegg brukes som avfallsposer.

2)    Sørg for å gi matbeholdere en rask rengjøring – i Europa er matrester et stort hinder for resirkulering. Hvis du rengjør matbeholderne skikkelig, kan du bidra til å hindre unødvendig brenning og nedgraving.

3)    Kjøp en gjenbruksflaske til vann
– ubegrenset påfylling bidrar ikke bare til å kutte avfall; med gjenbruksflasken kan du også piffe opp vannet etter eget ønske, ved å tilsette frukt, urter eller naturlige ingredienser som sitron, lime eller ingefær.

4)    Bytt til tannbørster og ørepropper i bambus – gjør en positiv endring i dine daglige rutiner. Disse banebrytende økologiske alternativene er laget av organisk materiale og kan komposteres.

5)    Unngå plastsugerør eller bruk en papirutgave – hvis du bestiller en drink og tilbys plastsugerør, takker du nei eller ber om et sugerør i papir. De er sterke, biologisk nedbrytbare og et flott alternativ til plast.

6)    Farvel til plastfolie – pakk smørbrødene inn i vegansk voksfolie. Den er føyelig, vannbestandig, lufttett, og maten holder seg frisk.

7)    Handle lokalt for å unngå unødvendig emballasje – naturen er god på innpakning, med planetvennlige løsninger. Hvis du handler på lokale, organiske butikker der frukt og grønnsaker selges i løsvekt, kan du ta akkurat så mye du trenger, samtidig som du unngår unødvendig og overflødig emballasje.

8)    Bytt til en gjenbrukskopp til kaffe – i motsetning til hva mange tror er takeaway-kaffekopper ikke laget av papir, men plast, og de er ikke gjenbrukbare. Noen kaffebarer gir også rabatter eller bonus til dem som tar med egen kopp.

9)    La være å bruke plastbestikk – ha et bestikksett i stål liggende i skuffen på kontoret, så slipper du å ta i mot engangsbestikk om du for eksempel drar ut og handler med deg lunsj.

10)   Unngå mikroplast
– produkter som ansiktsrens inneholder ofte slipende mikroplastbiter for eksfoliering. Disse havner rett i avløpssystemet og er ekstremt skadelige for livet i havet. Unngå mikroplast, eller sats på produkter som inneholder naturlige alternativer, for eksempel nøtteskall.

 

Brother er opptatt av å forbedre sitt plast-fotavtrykk og arbeider for den sirkulære økonomiens prinsipper om å redusere, gjenbruke, renovere, reparere og resirkulere.

Vi har et retur- og resirkuleringsprogram der kundene kostnadsfritt kan sende oss sine brukte blekkpatroner og tonerkassetter for reproduksjon eller resirkulering.

Når du returnerer dine blekkpatroner og tonerkassetter, hjelper du også vår veldedighetspartner Cool Earth med å beskytte utsatte regnskoger. Med Brother har resirkulering med andre ord den doble fordelen at det håndterer plastavfall og samtidig finansierer miljøvern.  

Klikk for mer informasjon om vår tilnærming til resirkulering og miljøet.

Mer fra Miljø

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen