1. Hjem Brother
 2. Business Solutions
 3. Ressurssenter
 4. Blogg
 5. Effektivitet
 6. 2021
 7. En grunnleggende innføring i ordreplukking fra varelageret
Piirroskuvassa läppärin päällä seisova nainen lastaa paketteja liukuhihnalle

En grunnleggende innføring i ordreplukking fra varelageret

Oppfyllelsessentre er selve motorrommet i e-handelsboomen – der plukkes, pakkes og klargjøres store mengder kundeordrer som skal leveres, på en mest mulig effektiv måte. 

 

Å få ordrer frem til kundene i tide er en avansert prosess der hvert inngående ledd må fungere sømløst. Og etter hvert som både store og små virksomheter går inn for å strømlinjeforme forsyningskjedene sine, blir flere og flere mennesker trukket inn i verdenen av ordreoppfyllelse.

Denne artikkelen inneholder en kort beskrivelse av ordreplukking og gir deg den grunnleggende informasjonen du trenger for å kunne snakke om lagring og levering av produktene dine på en overbevisende måte.

 

Hvilke typer ordreplukking finnes det?

Systemer som skal hjelpe deg med ordreplukkingen omfatter hele teknologispekteret – fra tradisjonelle systemer til svært avanserte nivåer av automatisering.

 • Pick-by-paper: den mest grunnleggende av alle teknologier for ordreplukking, der ordreplukkerne arbeider ut fra lister på papir.
 • Pick-by-voice: der ordreplukkeren mottar informasjon via et headset og dermed har begge hender frie til plukking.
 • Pick-by light: basert på lyssignaler knyttet til hyllene, der plukkeren veiledes til riktig lageravdeling.
 • Pick-by-scan: der en håndskanner brukes til å registrere strekkodeetiketten både på hyllen og på artikkelen som plukkes.
 • Pick-by-RFID: der elektromagnetiske felt brukes til automatisk å identifisere og spore tagger med en radiofrekvens-ID (RFID) knyttet til produktene.
 • Pick-by-vision: der plukkerne bruker et hodemontert visuelt display med en integrert skanner til å identifisere produkter, og der alle plukkinger bekreftes automatisk.

 

For mer informasjon om hvilken teknologi for ordreplukking som passer best for din virksomhet, kan du laste ned vår rapport om løsninger for ordreplukking. 

Last ned vår rapport om løsninger for ordreplukking her

Uavhengig av hvor stor eller kompleks plukkeprosessen din er – er det viktig å ha tydelige utskrifter av SKU-koder, europeiske artikkelnumre (EAN) og strekkoder for å oppnå rask ordreplukking og nøyaktig lagerstyring.

Hva er en EAN?

Forhandlere som selger produkter innen Europa, skal sørge for at hver artikkel har et europeisk artikkelnummer (EAN) – en unik 12- eller -13-sifret kode etterfulgt av en strekkode som gir deg mulighet til å identifisere og spore spesifikke produkter som omfattes av lagerstyringssystemet.

EAN- og strekkoden er påført produktemballasjen og skal skannes og identifiseres gjennom hele prosessen med ordreplukking, pakking og distribusjon. 

Formålet med en skannbar EAN er å minske menneskelige feil, men i tilfeller der strekkoden er skadet og ikke kan skannes, må personellet legge EAN-koden inn i lagerstyringssystemet  manuelt – noe som forsinker ordrebehandlingen, gir fare for feil og påvirker produktiviteten.

 

Hva er en SKU?

En lagerbeholdningsenhet (SKU) er en alfanumerisk kode som detaljhandlere bruker for å spore lagerbeholdningen internt. Koden bør være unik for virksomheten din og gi informasjon om viktige egenskaper for individuelle produkter (f.eks. størrelse, type, farge osv.). De vises vanligvis i tillegg til EAN- og strekkodene på produktmerkingen.

 

Hvorfor er merking viktig?

Raske leveranser er i ferd med å bli en nøkkelfaktor når forbrukerne skal velge hvilke forhandlere de kjøper fra. 68 % av forbrukerne sier at rask levering kan bidra til at de legger inn en nettbestilling. Og for 36 % av forbrukerne betyr «rask levering» det samme som levering på dagen.1

Med slike ekstreme forventninger forstår du hvorfor hvert sekund teller i oppfyllelsen av e-handel – og skadede eller manglende etiketter kan skape hindringer på veien. Et slikt miljø med høyt tempo krever en etikettutskriftsløsning som kan holde plukkerne i gang og gi dem mulighet til å skrive ut raskt og nøyaktig mens de er på farten.

 

Bør jeg bruke strekkoder?

Tolking og styring av de ytterst viktige lager-, plasserings- og produktdataene avhenger av tydelig merking, uansett hvor sammensatt lagerstyringssystemet eller plukketeknologien er.

I tradisjonelle miljøer for ordreplukking med lave SKU-volumer og forholdsvis lav ordrehyppighet, kan stemmestyrt plukking være den teknologien som benyttes. Dette avhenger av skannbare strekkoder på plukkevogner, plukkeoppdragsark, produktplasseringer og de enkelte artiklene.

Detaljhandlere med høyere SKU-volumer og høyere ordrehyppighet kan imidlertid ha behov for mer avanserte, automatiske lagrings- og gjenfinningssystemer som leverer varene til plukkeren via en karusell eller et transportbånd. 

Til tross for økende bruk av RFID-systemer, fortsetter den beskjedne strekkoden å utgjøre kjernen i oppfyllelsesprosessen – ikke bare på grunn av sin globale allestedsnærværelse og den nå så gjengse bruken av 2D-strekkoden (som kan inneholde betydelig mer informasjon), men også fordi mindre virksomheter rett og slett ikke har økonomi til å innføre RFID.2

 Så lenge detaljhandlerne bruker strekkoder til å finne, identifisere og sende varer, trenger de derfor en løsning som gjør dem i stand til å lage etiketter på stedet. 

Finn ut mer om hvordan Brother sine løsninger for lager og distribusjonssentre kan bidra til smidig ordreplukking. 
1.    digitalcommerce360.com: "Online shoppers demand same-day delivery" - Mar 16, 2021

2.    supplychaindigital.com: "The Future of Barcoding and RFID" - May 2020

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen