1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2020
  7. Velge forfalsket rekvisita fremfor original – lønner det seg?
Brother toner i låda

Velge forfalsket rekvisita fremfor original – lønner det seg?

Ved kjøp av skriver bruker kjøperne vanligvis mye tid på å lete etter enheten som passer best, men de er ikke like nøye ved kjøp av rekvisita som blekk og toner – noe som kan bli et kostbart feiltrinn.

Det er enorme forskjeller mellom original rekvisita og forfalskede forbruksvarer, forskjeller som kan påvirke alt fra utskriftskvalitet og i de mest ekstreme tilfellene; din egen helse.

Falske produkter er kopier eller etterligninger som vanligvis er påført merkevaren eller navnet på de originale varene for å lure forbrukere. Disse varene bryter ikke bare varemerkeloven eller loven om immaterielle rettigheter, de er heller ikke kontrollert for samsvar med lover for helse, miljø og sikkerhet. Jo, forfalskninger er billigere enn originale forbruksvarer, men til hvilken pris?

De fem største forskjellene mellom forfalskede og originale tonere og blekkpatroner


1.    Utskriftsresultater

Original rekvisita produseres av samme selskap som skriveren din. De er utviklet for å fungere sømløst sammen og gir derfor de beste utskriftsresultatene. Original Brother rekvisita er laget for å fungere perfekt sammen med din Brother skriver, og rekvisita som ble brukt i uavhengige tester utført av Buyers Lab, 2018¹, viste 100 % feilfri ytelse.

I de samme testene har originale tonerkassetter fra Brother gitt bilder med langt høyere kvalitet – med en bred fargeskala og pålitelig sideytelse, slik at de kan produsere forretningsklare dokumenter – sammenlignet med forfalskede alternativer med lavere kvalitet.

2.    Helserisiko for deg og skriveren din

Original rekvisita oppfyller ISO-standarder, slik at brukerne er garantert sikkerhet og kvalitet. Rekvisitaene gjennomgår en streng kvalitetskontrollprosess med regelmessige inspeksjoner og tester, for å beskytte deg og skriverinvesteringen samt ivareta garantien på enheten din. Forfalskede forbruksvarer har ikke dette godkjenningsstempelet.

Utestede, forfalskede rekvisita kan lekke, og etter hvert kan dette bygge seg opp og føre til lekkasje på komponenter samt papirstopp, potensielt med nedetid for en enhet. En lekkende forfalsket tonerkassett eller blekkpatron kan også grise til hender, klær og arbeidsområde, og de kan i noen tilfeller inneholde et farlig kjemikalienivå.

Kjemikalier i original rekvisita kommer fra nøye utvalgte kilder og leveres med COSHH2 veiledning. Skriverblekk fra Brother samsvarer fullt ut med EUs REACH- og RoHS-forordninger om regulering av kjemikalier, slik at du vet at du får en trygg utskrift med høy kvalitet hver gang.  Hvis du ønsker å ivareta sikkerheten til enheten din – og din egen sikkerhet – velg alltid original rekvisita.

3.    Miljøpåvirkning

Har du vurdert hva som skjer med blekkpatronene og tonerkassettene dine når de er tomme? Når du satser på original rekvisita, er det også en miljøfordel involvert. Brother sine blekkpatroner og tonere er nemlig utviklet med tanke på bærekraft, og kan sendes tilbake til Brother sitt kostnadsfrie retur- og resirkuleringsprogram.

Returnerte tonerkassetter fra Brother reproduseres slik at de kan komme tilbake på markedet. Ved reproduksjon av tonere går det med 37 %3 mindre CO2 enn ved produksjon av ny toner, og våre resirkuleringsanlegg er sertifiserte for null avfall til deponi. Du kan ikke være trygg på at en produsent av forfalskede varer tilbyr de samme miljøfordelene.

4.    Sosialt ansvar

Brother fortsetter innsatsen for å bidra til det globale miljøet, med tanke på samfunnskritiske spørsmål som klimaendring, ressursutnyttelse, miljøforurensning og nedbrytning av økosystemet. Vi har et langvarig partnerskap med den prisbelønte veldedige organisasjonen Cool Earth. Og for hver forbruksvare som returneres til oss, bidrar vi med en donasjon for å stoppe avskogingen. Med vårt partnerskap har vi så langt bidratt til å beskytte over 3 600 hektar4 regnskog i Papua Ny-Guinea og Peru.

Ved å bruke og returnere originale rekvisita vet du at du bidrar til en mer sirkulær økonomi. Dermed sikrer du jobber i Europa, reduserer avfall og hindrer CO2-utslipp.

Brother forplikter seg til å være en ansvarlig, etisk og bærekraftig virksomhet. Vi går inn for å sikre at samfunnsansvar er noe som står i sentrum for vår rettferdige og respektable arbeidspraksis. Vi arbeider kontinuerlig med mange organisasjoner, som Trading Standards, politiet og rettsapparatet for å fjerne forfalsket rekvisita fra markedet, i den hensikt å beskytte deg og kontorutstyret ditt.

5.    Slik avslører du forfalsket rekvisita

På grunn av utførlig kopiering av emballasjen på original rekvisita, kan forfalsket rekvisita ofte se ut som originale produkter. Men det finnes måter å avdekke et forfalsket produkt på.

Originale Brother tonere, tromler og blekkpatroner er merket med en holografisk sikkerhetsetikett, og ved hjelp av en app for lesing av datamatrisekode, kan du skanne hologrammet for å få bekreftet ektheten til produktet.

Du bør også forsikre deg om at emballasjen ikke er tuklet med, og at sikkerhetsetiketten ikke er skadet eller ødelagt. Vær på utkikk etter stavefeil, eller esker av dårlig kvalitet som ikke er i tråd med fargene på Brother merkevaren. Besøk www.brother.com/id for å få mer informasjon.

Hvis du ønsker å finne og kjøpe originale blekkpatroner og tonerkassetter fra Brother, kan du besøke oss på www.brother.no.

Et nærbilde av et originalt Brother hologram på en pakke med blekkpatroner
Sjekk sikkerhetsetiketten på emballasjen for å være sikker på at det er et originalt Brother produkt.

1 Buyers lab report https://www.brother.co.uk/supplies/genuine-ink-cartridges-and-toner-cartridges
2 Control of Substances Hazardous to Health (COSHH)  https://www.hse.gov.uk/coshh/
3 Studie gjennomført internt i Brother. LCA-resultater i studien er gitt på grunnlag av Brother sin egenerklæring og er ikke bekreftet av uavhengige tredjeparter.
4 Finding the best ways to support local people to protect their rainforest since 2007 https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

 

 

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen