1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2020
  7. 7 måter utskriftsteknologi kan hjelpe helsesystemene i bedre form på
Asianmukaisesti merkatut näyteputkilot

7 måter utskriftsteknologi kan hjelpe helsesystemene i bedre form på

Effektive helsesystemer er avgjørende for å kunne gi pasientene den beste behandlingen, men tekniske siloer og svake prosessledd betyr at de kan ha nytte av en aldri så liten helsesjekk.

Ineffektivitet som følge av slike problemer bidrar til galopperende helseutgifter i Vest-Europa, der utgiftene forventes å øke fra 1,7 milliarder dollar i 2017 til estimerte 2,2 milliarder dollar innen 20221. Tiden er nå overmoden for igjen å fokusere på ypperste pasientbehandling, og arbeide for å få tilbake sunne og friske administrative prosesser.

Fra ambulansen til innleggelser, og videre fra avdelingen til apoteket – Brother peker her på sju måter utskriftsteknologi kan brukes på for å skape sunne helseprosesser til nytte for pasientene. 

 

1.    Forenkle før innleggelse 

Teknologien kan brukes til å gi raskere og tryggere prosesser, selv før pasientene ankommer sykehuset. Ambulansepersonell kan for eksempel skrive ut pasientinformasjon underveis, ved hjelp av små kompakte og bærbare skrivere. Dette gir betydelig større lesbarhet, i og med at notater som skrives for hånd bak i en ambulanse under utrykning, lett kan bli uleselige.

Ved ankomst sparer utskriftsteknologi verdifull, potensielt livreddende tid ved overlevering til sykehuspersonell. Det skaper også en nøyaktig oversikt over gitt behandling, gitte medisiner samt pasientopplysninger, som er avgjørende faktorer i akuttsituasjoner.

 

2.    Rask og effektiv innleggelse

Digitale prosesser kan øke det organisatoriske velværet, fordi sykehusets overbelastede administrasjonspersonell rett og slett kan skanne utskrevne pasientjournaler til databasestyringssystemet sitt. Med et knappetrykk kan de matche sine opplysninger mot pasientenes opplysninger.

Prosesser kan påskyndes ved å lage etiketter med en egen etikettskriver som ikke krever bruk av datamaskin. Individuelle pasientstrekkoder kan påføres mapper for å unngå feil, samtidig som det fjerner faren for uleselig håndskrift.

 

3.    Smartere klinisk behandling 

I tidskritiske miljøer kan menneskelige feil oppstå, men de kan utelukkes ved å innføre enkel, effektiv teknologi.

Etikettskrivere kan brukes til å lage strekkoder for pasientarmbånd, samtidig som de genererer en digital ID knyttet til en database som inneholder pasientjournalen. Dette sikrer riktig identifisering på alle trinn av pasientens reise og fjerner faren for feiltolking av håndskrift. Pasientsikkerheten økes, i og med at pasientbånd kan vise viktig informasjon, f.eks. om allergener og opplysninger om medisiner og hvilke legemidler som er gitt.

En helsearbeider med et nettbrett i en ambulanse skriver ut et dokument på en mobil skriver i Brother PJ700-serien

4.    Sunne sykehusavdelinger

For sykehus er utskriftssikkerhet nå viktigere enn noensinne, på grunn av innføringen av personvernforordningen (GDPR). Brudd på personvernet kan få innvirkning på både sykehuset og pasienten.

Bruk av et NFC-kort (nærfeltskommunikasjon) eller aktivering med PIN-kode sikrer at bare personen som startet utskriften, har tilgang til den og kan hente den. Det hindrer at uautoriserte personer får tak i sensitive dokumenter.

For å gi administratorer full kontroll kan personell legges til eller fjernes via en digital profil. Dette forbedrer ikke bare sikkerheten, men kan også redusere spill og kostnader.

 

5.    Sikrere skilting 

Teknologi kan skape bedre ressursstyring, i og med at personell raskt kan lage og skrive ut slitesterke, laminerte, selvklebende merkelapper for avdelingens utstyr, instruksjon om korrekt bruk og tilgjengelighet. Ved å merke utstyr forhindrer man at utstyr forsvinner i en annen avdeling, eller blir stjålet. Sikkerheten økes også med pålitelig utstyr som systematisk vedlikeholdes med tydelig dato for utstyrskontroller, og ved å utheve advarsler på utstyr.  

Brother laminert P-touch TZe-tape er slitesterk og tåler sterke kjemikalier, friksjon, ekstreme temperaturer og sol, og de er derfor ideelle for helsevesenet. Lett leselige, slitesterke merkelapper som tåler alle forhold, er avgjørende for pasientsikkerheten

 

6.    Sømløs laboratoriestyring 

Ved å sette laboratorieprosesser under lupen kan kostbare eller kritiske forvekslinger unngås. Prøveidentifisering kan styrkes ved å skanne pasientarmbånd når prøven gis, for så umiddelbart å skrive ut en kodet etikett som plasseres rett på prøverøret.

Denne prosessen gir full sporbarhet og skaper et digitalt fotavtrykk i hvert trinn, for å sikre optimal behandling og sikkerhet for pasienten. Den gir også større nøyaktighet enn håndskrevne etiketter, samtidig som tid spares.

 

7.    Konstruktive apotekprosedyrer

Sykehusapotek er travle avdelinger med stor omsetning. Teknologi kan bli selve kjernen i avdelingens prosesser, ved å spare verdifull tid.

Pasientresepter kan mottas elektronisk fra behandlerne, og etiketter for utlevert medisin kan skrives ut og festes på medisinen, med nøyaktige pasientopplysninger og reseptinformasjon.

For å unngå kritiske forvekslinger kan strekkoder som tydelig identifiserer pasienten, skrives ut og festes på medisinen. Utskrevne etiketter utelukker faren for feiltolkning av håndskrift og er en sikrere løsning, fordi allergener kan synliggjøres med fargekoding.

Brother sin omfattende brosjyre over løsninger for helsevesenet gir ytterligere informasjon som kan hjelpe deg med å utvikle mer effektive og sikre prosesser gjennom hele pasientens reise. Føler du deg inspirert? Da kan du laste ned hele brosjyren her.1 Deloitte 2019: Global Healthcare Outlook

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen