Kuusi helppoa tapaa tietojen suojaamiseen: sijoitus, varkaudenesto, paperi, ihmiset, salasana ja tulostin

Seks sikkerhetsregler for skrivere

Med introduksjonen av GDPR er retningslinjene rundt data strengere enn noen gang. Våre seks sikkerhetsregler for skrivere vil hjelpe deg med å holde din konfidensielle forretningsinformasjon sikker.

Konsekvensene er mer alvorlige for dem som ikke iverksetter tiltak for å beskytte sensitive opplysninger. Tenkte dere på hvorvidt skriveren kan utgjøre en risiko da dere gjennomgikk prosessene for innsamling og lagring av data? Det er det fort gjort å glemme. Faktum er at utskriftssikkerhet dreier seg om langt mer enn bare dokumenter, siden dagens skrivere gjør mye mer enn bare å skrive ut.

I feil hender kan maskinen din bli brukt til å få tak i konfidensiell informasjon i utskrifter. Hackere kan også snappe opp filer som er sendt til utskrift eller få tak i brukeropplysninger og skaffe seg tilgang til firmaets nettverk.

For å holde deg oppdatert på potensielle risikosituasjoner har vi satt opp seks sikkerhetsregler for skrivere. Det er en kjapp og enkel sjekkliste for å sikre at skriveren holder all konfidensiell informasjon konfidensiell.

PLASSERING – Står skriveren plassert et sted der den ikke er synlig? Ved å sette skriveren på et godt synlig sted i stedet for å gjemme den bort i et eget rom eller bortgjemt hjørne har du oversikt over aktiviteten. Det vil også virke avskrekkende på datasnokere, noe som er spesielt viktig i offentlige områder med stor trafikk, som for eksempel resepsjonen.

BESKYTTELSE – Hvis du jevnlig håndterer fortrolige opplysninger, kan det være smart å sikre skriveren fysisk slik at den er vanskelig å ta med seg. Det kan høres litt ekstremt ut, men skrivere kan lagre informasjon som uautoriserte personer kan få tilgang til eller snappe opp. Hvis maskinen av en eller annen grunn kommer i gale hender, vil lagrede data følge med.

PAPIR – Å begrense tilgangen til papir kan virke opplagt, men dette enkle grepet kan redusere risikoen betydelig for tyveri eller svindel. Dette er spesielt viktig hvis du bruker ferdigtrykt sikkerhetspapir, f.eks. fakturaer, resepter osv. For å hindre uautorisert tilgang er det også mulig å sikre papirskuffen i skriveren.

MENNESKER – Hvis enkelte avdelinger jevnlig behandler fortrolige opplysninger, kan du vurdere å bruke en egen skriver. På den måten kan du sikre at fortrolige dokumenter ikke så lett kommer på avveie.

PASSORD – Skriveren leveres med et standard administrator-passord. Det er enkelt å finne ut av. Når du konfigurerer skriveren, bør du bruke et sterkt passord som er unikt for den aktuelle maskinen.

SKRIVER – Sjekk at maskinen har de sikkerhetsfunksjonene virksomheten trenger. Skrivere fra Brother støtter bransjestandard kommunikasjonsprotokoller og kryptering. Det er også lurt å sjekke om skriveren har en låseinnstilling som hindrer uautoriserte brukere i å endre innstillinger. Ønsker du enda mer kontroll, kan du vurdere en skriver med «Secure Function Lock». Ved bruk av PIN-kode eller NFC-adgangskort kan du bestemme hvilke brukere som kan endre innstillinger eller bruke bestemte funksjoner.

Brother har en rekke datasikkerhetsfunksjoner, én av dem er Brother Secure Print+  
Vår programvare Secure Print+ muliggjør sikker utskrift av fortrolige forretningsdokumenter.
Viktige funksjoner og fordeler:

Kortautentisering – Dokumentene dine skrives kun ut når du er klar til å hente dem i skriveren. Ved hjelp av et NFC-aktivert ID-kort (Near-field Communications) aktiverer du dokumentet ditt for utskrift.

Enkelt å bruke – Det er enkelt å legge til og fjerne brukere. Hver bruker kan settes opp med egen profil. Det kan gis individuell tilgang til noen eller alle skriverens funksjoner.

Sikker dokumentutskrift – Beskytt konfidensielle dokumenter mot å havne i feil hender. Sensitive dokumenter skrives kun ut når du aktiverer utskriftsjobben fra skriveren.

For å finne ut mer eller diskutere løsninger for din bedrift, klikk deg inn på Secure Print+.

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen