En butikkansatt med en kartong egg holder på med matmerking hos Fat&Fe

Synlig merket bærekraft i gårdsbutikk

Gårdsbutikken Fat og Fe startet i det små med salg av Debio-godkjente egg. Det ble raskt veldig populært. Nå er butikken spekket med matvarer og økologiske produkter for den kresne gane – synlig skiltet for kunden.

Hver hylle har tydelig merking med etiketter for mel og korn, og et bredt utvalg av næringsrike råvarer uten kunstige tilsettinger; det er hampfrø, økologisk stenmalt mel, glutenfri havregryn og kokosblomstsukker – matvarer som krever litt kunnskap, men som stadig oftere blir etterspurt av bevisste forbrukere.

 
Stort utvalg økologiske varer

– Noen av merkene vi har her er kjente for mange, men en del produkter er ikke fullt så kjente. Derfor er merkingen av varene og kunnskapen om hva de inneholder viktig for kundene våre, forklarer innehaver Thea M. Engelstad. Hun driver butikken sammen med søsteren Maj. De to søstrene er opptatt av produkter som er bærekraftige, økologiske, redesignet, laget av småskala eller lokale leverandører.

Håndplukket vareutvalg
– Vi oppdaget fort at Debio-godkjente egg var en populær matvare, som folk kom langveisfra for å få tak i. Vi forsto at hvis varene var interessante nok, så kunne vi drive god butikk her på gården, uten sentral beliggenhet i byen, forteller Thea. Slik ble det Fat og Fe, en gårdsbutikk som bugner av spesialvarer og økologiske matvareprodukter.
– Vi var opptatt av å tilby gode, lokalproduserte matvarer. I kombinasjon med lokale grønnsaker og andre produkter fra nærområdet, bygde vi på med økologiske varer. Men fortsatt var det Debio-godkjente egg som trakk best, fortsetter Thea.


Gikk for gull

– Så tok vi et valg. Vi bestemte oss for å være tydelige på vareutvalget og startet jobben med å bli sertifisert til Debios gullmerke, det vil si at 90 prosent av omsetningen i butikken må komme fra økologiske matvareprodukter.

Det har gitt suksess for gårdsbutikken, som har fått nasjonal oppmerksomhet for sin gode nisjedrift i sjarmerende omgivelser på Fevang i Sandefjord.

Hver uke kommer faste kunder tilbake for å fylle opp tomme kartonger med ferske egg, fylle på med økologisk vaskemiddel på resirkulerbar emballasje og handle varer som ikke er standard utvalg i tradisjonelle matvarebutikker.

Brother er leverandør av etikettsystemer av høy kvalitet, som kan bidra til å løse dine  merkeoppgaver. Vi har et stort utvalg av etikettskrivere og tape, tilpasset ulike bruksområder. Se vår QL800-serie etikettskrivere.
Kontakt salg@brother.no eller en av våre selgere for mere informasjon.

Hyller med mat som er merket hos Mat og Fe

 

 

"Noen av merkene vi har her er kjente for mange, men en del produkter er ikke fullt så kjente. Derfor er merkingen av varene og kunnskapen om hva de inneholder viktig for kundene våre"

Thea M. Engelstad, innehaver Gårdsbutikken Fat og Fe