1. Hjem Brother
  2. Brother for hjemmet
  3. Blogger for hjemmet
  4. Ditt hjemmekontor
  5. 2024
  6. 5 gode tips til organisering av skrivebordet og hjemmekontoret
En mann sitter ved et skrivebord med en bærbar PC og en Brother laserskriver

5 gode tips til organisering av skrivebordet og hjemmekontoret

Nå som arbeid hjemmefra har blitt et fast innslag i den daglige rutinen, er det viktig at du skaper et miljø på hjemmekontoret som fungerer godt for deg.

 

Ta en titt på de fem tipsene våre for et velorganisert hjemmekontor. De tar for seg alt fra å rydde på skrivebordet og ha det riktige utstyret, til å sikre en god balanse mellom jobb og fritid.

1. Ha et ryddig skrivebord

Uansett om du er alene på hjemmekontoret eller deler skrivebord med andre, kan det fort bli uorden blant alle ting og tang.

• For å beholde fokus bør du ha for vane å rydde skrivebordet på starten eller slutten av hver arbeidsdag – en rotete arbeidsplass kan gi økt stress og flere distraksjoner
• Ha bare de mest brukte gjenstandene på skrivebordet, og oppbevar mindre ting som binders, penner og gule lapper i små beholdere

2. Lag et arkiveringssystem

 Motstå fristelsen til å skrive ut alle dokumenter, så unngår du at det hoper seg opp med papir raskt.

Bruk en enkel brevordner til oppbevaring av viktige papirer som du trenger tilgang til ofte, og bruk skuffer, arkivskap eller esker med etiketter til fortløpende arkivering, slik at arbeidsbordet holdes ryddig. Håndholdte merkemaskiner er godt egnet til dette. De er lette, bærbare og kan skrive ut i flere størrelser.    
Digitaliser ved å skanne papirer, og lagre dem på datamaskinen eller i skyen. Ta en titt på Brother sine løsninger for skanning.

3. Ha et eget sted til pauser

Når du jobber hjemmefra, kan skillene mellom arbeidsliv og hverdagsliv lett viskes ut, så pass på at du tar jevnlige pauser utenfor hjemmekontoret i løpet av dagen.

Ha hjemmekontoret i et eget rom, slik at det blir lettere å skille mellom jobb og privatliv. Hvis du ikke har et eget rom, setter du av en del av et rom der du bare er når du skal jobbe.
Skap grenser ved hjelp av en arbeidsplan som er synlig for alle i hjemmet. Gi om mulig familien eller personer i huset beskjed om viktige møter på forhånd, slik at du ikke blir forstyrret.

4. Velg riktig utstyr
Å ha riktig utstyr til hjemmekontoret er helt avgjørende – det gir økt produktivitet og hjelper deg med å opprettholde både orden, fokus og komfort. Det kan virke kostbart å skulle investere i riktige møbler og utstyr, men det er verdt prisen i det lange løp.

• Viktige komponenter er et praktisk skrivebord, en ergonomisk stol, en dataskjerm og en datamaskin. Du kan også ha behov for skriver, skanner, telefon eller headset, makulator og merkemaskin for å ha en organisert arbeidsplass, avhengig av type arbeid.

Å sitte lange perioder ved et skrivebord uten å ha god støtte for ryggen kan føre til ryggproblemer. Derfor lønner det seg å investere i en ergonomisk kontorstol som du kan regulere etter eget behov, samtidig som du sørger for å ha utstyr som tastatur og mus i komfortabel høyde og avstand. Studier viser ellers at et heve-/senkebord er bedre for kroppen, og at det kan øke produktiviteten med opptil 10–20 %. Dette er noe som det er verdt å vurdere når du skal innrede et hjemmekontor.

5. Skap en plass der du har lyst å arbeide

I tillegg til alt du trenger å ha for å få jobben gjort, er det viktig at du skaper en plass der du har lyst å arbeide. Plassen skal være lys, luftig, komfortabel og inspirerende.

Sørg for at du har tilstrekkelig belysning og ro, slik at du kan delta på virtuelle møter og ha telefonsamtaler. Med mye naturlig lys kan hjemmekontoret ditt bli en rolig og behagelig plass der du får ny energi og øynene ikke blir anstrengte.
Sats på et rom med vindu og fin utsikt, slik at du slapper mest mulig av mens du jobber. Hvis du har lite naturlig lys på arbeidsplassen, kan du vurdere å skaffe en dimbar lampe som du kan justere etter behov.
Legg til trivselsskapende detaljer som en oppslagstavle, inspirerende sitater, motivasjonsbøker og bilder, eller blomster og planter som gir glede.

 

Mer fra Ditt hjemmekontor

Tilbake til toppen