1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2022
  5. Brother sitt europeiske reproduksjonsanlegg feirer to store milepæler

Brother sitt europeiske reproduksjonsanlegg feirer to store milepæler

 

Brother sitt markedsledende resirkuleringsanlegg i Slovakia – et av Europas ledende anlegg for reproduksjon av tonere – feirer 15 år. Anlegget har også blitt tildelt karbonnøytral status, det andre gjenvinningsanlegget fra Brother som oppnår denne akkrediteringen.

Fabrikken er den største av Brother sine 4 resirkuleringsanlegg. Den ble bygget for å møte den økende etterspørselen over hele Europa, etter resirkulering av tonere. Til sammen reproduserer de over 2,6 millioner tonere årlig – og gjenbruker hvert år nok avfall til å fylle 3 svømmebasseng i olympisk størrelse1.

Dave Lawrence, direktør for Brother Industries Slovakia, sier: «Vi åpnet Brother Industries Slovakia i 2007 da global reproduksjon av tonere var i sin spede begynnelse. Vi var et av de første anleggene i sitt slag i Europa. Siden den gang har virksomheten vår vokst fra år til år for å kunne håndtere volumet av tonere som returneres av Brother-kunder og partnere. Til dags dato har vi reprodusert over 18 millioner kassetter i Slovakia, noe som viser hvor engasjerte kundene våre er når det gjelder å støtte miljøet og at de tror på vår visjon om bærekraft.

Det slovakiske anlegget tar tomme tonerkassetter, vurderer dem, erstatter slitte deler og lager reproduserte kassetter som går gjennom strenge kontroller for å matche samme kvalitet som nye. Ved å gjøre dette blir 80 %2 av det originale materialet gjenbrukt, mens resten resirkuleres og brukes til å lage andre Brother-produkter.

Dette jubileet kommer samtidig med at anlegget har blitt bekreftet som karbonnøytralt3. Ved siden av Brother sitt anlegg i Storbritannia (som oppnådde karbonnøytral status i 2021), driver de en av de eneste karbonnøytrale reproduksjonsprosessene med null avfall til deponi i Europa.

Dave Lawrence legger til; «Å oppnå karbonnøytral status for et så stort anlegg er viktig og noe vi alle er utrolig stolte av. Vi tar vårt miljøansvar svært alvorlig, og tar allerede mange initiativer for å redusere vår miljøpåvirkning. Alt vi ikke kan gjenbruke direkte blir resirkulert, og bidrar til en lukket kretsprosess der ingenting går til deponi.

«I tillegg genereres mye av energien vi trenger fra solcellepaneler og en jordvarmepumpe vi har installert. Denne naturlige energikilden har redusert våre CO2-utslipp med 48 % alene. Det er innovasjoner som dette som sikrer at vi kontinuerlig forbedrer og utfordrer oss selv til å drive en mest mulig bærekraftig reproduksjonsprosess."

 

Om Brother

Over 100 år med innovasjon har gått med til å gjøre Brother til den globale leverandøren av forretningsløsninger den er i dag. Selskapet ble grunnlagt som Yasui Sewing Machines Co i Japan i 1908 og senere omdøpt til Brother, og selskapet opererer nå i mer enn 40 land rundt om i verden. Brother har kontinuerlig tilpasset seg for å trives i en markedsplass i stadig endring. Fra administrerte utskriftstjenester til skrivere, skannere og merkeenheter. Brother sine produkter og tjenester er utviklet for å øke effektiviteten, øke produktiviteten og oppmuntre til samarbeid på arbeidsplassen.

 

_____

1 estimert ut fra volumet på tonere

2 80 % av materialets vekt

3 uavhengig tredjeparts sertifisering av DNV Business Assurance Italy Srl

Brother Slovakia resirkuleringannlegg