1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2022
  5. Brother når milepæl med 40 millioner tonere resirkulert

Brother når milepæl med 40 millioner tonere resirkulert

 

Brother har nådd en milepæl innen resirkulering: 40 millioner tonerkassetter er gjenprodusert eller resirkulert globalt siden ordningen ble lansert i Europa i 2004 – nok til å dekke strekningen fra Brother sitt globale gjenvinningsanlegg i Wales til hovedkontoret i Nagoya i Japan.

Kunder over hele verden kan returnere tomme tonere til et av Brother sine fire gjenproduksjonsanlegg i Wales, Slovakia, USA eller Asia. Hver toner gjennomgår en grundig kontroll, der komponenter enten blir gjenbrukt eller byttet ut. Det betyr at de fleste tonerkassettene kan gjenproduseres og selges på nytt, så gode som nye. Deler som ikke kan gjenbrukes, blir resirkulert av Brother, for å sikre at ingenting sendes til deponi.

Craig McCubbin, administrerende direktør ved Brother Industries UK og Brother Industries Slovakia, sier:

“Å si at vi er stolte av dette er en underdrivelse. Av de 40 millioner tonerkassettene kundene våre har returnert, har 86 % blitt gjenprodusert ved hjelp av vår markedsledende prosess, som er imponerende og unik i utskriftsmiljøet”.

“Vår tilnærming til avfall er enkel. Vi ønsker å gjenbruke så mye vi kan. I 2021 hadde våre gjenproduserte tonerkassetter et 33 prosent lavere karbonfotavtrykk enn nye kassetter. Ved å gjenprodusere på den måten vi gjør, sparer Brother rundt 5 300 tonn CO2 globalt hvert år – like mye som om 1 150 biler ble fjernet fra veien.”

Brother sitt europeiske gjenproduksjonsanlegg ble nylig tildelt CO2-nøytral status, og innsamlingsordningen har vært akkreditert for null avfall til deponi siden 2013. Ved å kutte ned på avfall i alle deler av livssyklusen har Brother tro på at de kan hjelpe kundene med å oppnå bærekraftmålene sine.

Craig legger til:

“Vårt løfte er enkelt: Når en kunde returnerer en tom kassett til oss, gjenproduserer eller resirkulerer vi alle deler, slik at ingenting sendes til deponi. Det betyr at en gjennomsnittlig virksomhet kan spare opptil 40 kg CO2 eller mer per år, rett og slett ved å sende tilbake brukte, originale Brother-tonerkassetter. Det bidrar til å redusere karbonfotavtrykket og miljøpåvirkningen”.

“Vi fikk gode tilbakemeldinger fra kundene på resirkuleringsordningen vår, men vi nøyer oss ikke med det. Vi planlegger å øke antallet kassetter vi gjenproduserer i løpet av de neste tre årene. Vi ser også på retur av blekk og maskinvare og har ambisiøse planer for å sikre at kundene kan returnere alle Brother-produktene sine.”


Brother sin resirkuleringsordning startet med behandling av en håndfull tonerkassetter i 2004. Senere har den blitt utvidet til å gjenprodusere rundt 3 millioner tonerkassetter per år.

Kunder kan helt kostnadsfritt returnere Brother-tonerekassetter via hjemmesiden vår.

 

Brother Slovakia resirkuleringannlegg