1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2022
  5. Etsning i metall med Brother stensiltape

Etsning i metall med Brother stensiltape

 

Prosessen med etsning i metall kalles elektrolyse, og kan brukes på de fleste metaller så vel som de fleste forkrommede overflater. Skal du merke metallgjenstander med navn, QR-kode, strekkode, varenummer eller lignende, kan det gjøres raskt og enkelt. Alt du trenger er en etikett laget med Brother sin stensiltape, et elektrolyse apparat med en elektrolysepenn og en elektrolysevæske (avhengig av metalltype) og en nøytraliserende væske. Begge væskene er ufarlige og godkjent for mat.

Før du begynner prosessen med å etse tekst eller koder inn i metallet som skal merkes, designer og skriver du først ut en etikett på Brother stensiltape. Tapen er tilgjengelig i 18, 24 eller 26 mm bredde, så det er mange muligheter for å produsere en unik etikett i akkurat den lengden og bredden som passer best til formålet. Brother stensiltape egner seg til all slags merking av metall, og spesielt når det er behov for forskjellig merking i et begrenset antall.

Når etiketten er klar, fukter du metallet med en elektrolysevæske, påfør etiketten og fukt igjen med samme væske. Så fører du deretter elektrolysepennen som er koblet til elektrolysemaskinen over etiketten flere ganger, slik at du er sikker på at etsningen har gått gjennom etiketten som den skal. Merk at hvis du fører pennen over metallet utenfor etiketten, vil dette metallet også ta farge, så det er viktig at det ikke går utover kanten på etiketten. Det er derfor en fordel å bruke en etikett som er så bred som mulig. Om nødvendig kan hver etikett brukes 5 til 10 ganger.

Elektrolyseprosessen stoppes ved å påføre en nøytraliserende væske. Etsningen er deretter fullført, og du kan tørke av metallet. Gjør du ikke dette vil prosessen fortsette, og du kan risikere et noe mørkere resultat enn det du ønsket.

Elektrolyseapparatet kan fås med en timer funksjon, og bruker du den kombinert med en bred elektrolysepenn sikrer du likt resultat. Dette er spesielt viktig når du skal merke flere ting og vil at de skal fremstå like.

Se denne videoen som viser prosessen

Brother selger ikke elektrolyse apparat. Kontakt oss for mer informasjon.

Bilde av et medisinsk instrument som har etset inn en QR kode og tall