Lagt til handlekurv
 1. Hjem
 2. Om Brother
 3. Nyheter
 4. 2018
 5. Blekk, laser eller termisk utskrift - hva passer din bedrift?

Blekk, laser eller termisk utskrift - hva passer din bedrift?

Utvalget av varer blir større og større i det moderne samfunnet. Det er naturligvis en god ting, men det kan også skape forvirring. Hvem har ikke stått og sett ned langs hyllene i supermarkedet og hatt vanskelig med å velge noe så banalt som en pakke sjokoladekjeks?

Du opplever kanskje den samme overveldende følelsen når det kommer til å velge en skriver.

Der er tre forskjellige teknologier i Brothers skriver sortiment – blekk, laser og direkte termisk – i tillegg til et bredt spekter av andre funksjoner som nettskytilkobling og -løsninger å ta stilling til. Det er en tettpakket supermarkedshylle.

I stedet for å bli forvirret over teknologien eller overveldet av spesifikasjonene når du skal kjøpe en ny skriver, så gjør det enkelt. Tenk først og fremst på, hva du forventer av din skriver.

Er du i økonomiavdelingen og har bruk for å skrive ut fakturaer?

Er du en designvirksomhet som har bruk for å imponere kundene med flotte utskrifter i en presentasjonsmappe?

Er du en bedrift med flere eksterne selgere som har behov for å skrive ut mange dokumenter når ute på farten?

Hos Brother tror vi på at du skal ta utgangspunkt i funksjonene når du skal velge en skriver. Videre skal du vurdere behovet for utskriftshastighet og papirkapasitet samt tekniske spesifikasjoner.

Som første skritt i prosessen råder vi deg til å lage en liste over de tingene som du ønsker at din skriver skal kunne.

Spørsmål som kan hjelpe deg å få et overblikk

Du kan med fordel stille deg selv noen av følgende spørsmål, når du lager din liste.

 • Er skriveren til en eller to brukere på et lite kontor, eller hjemmekontoret. Skal den håndtere en større arbeidsgruppe via nettverk eller kommer den til å bli brukt når mest ute på farten?
 • Skal du skrive ut en håndfull sider i måneden, eller tusenvis?
 • Er farger viktig eller er sort-hvitt utskrifter tilstrekkelig til ditt utskriftsbehov?

Start så med å tenke smart…

 • Vil du også gjerne kunne skrive ut fra en mobil enhet som en smarttelefon eller et nettbrett?
 • Vil du gjerne kunne skrive ut fra eller skanne til skyen?
 • Har du bruk for avanserte funksjoner som Near-Field Communication (NFC)?
 • ·Ønsker du muligheten for store tonere for å få en bedre utskriftsøkonomi?

 

Har du behov for at skrive ut når ute på farten?

Når mobilitet er en avgjørende faktor så bør direkte termiske skrivere være det første du overveier. De krever hverken blekk eller toner. De er lette, kompakte og robuste og bruker individuelle ark eller papirruller som er enkle å skifte når på farten.

Våre prisvinnende PocketJet-serie (A4 utskrift) passer perfekt i en dokumentmappe, og de kan transporteres rundt i en verktøykasse eller monteres i et kjøretøy.

Har du bruk for spesielle funksjoner?

Direkte termisk print er også ideelt for spesielle utskriftområder som fraktetiketter, navnebånd, kvitteringer og billetter. Denne teknologien kan dessuten håndtere tolags karbon-kopier. TD-2120N etikettskriver er trådløs og mobil, men har ytelse, funksjoner og mediekapasitet som en bordmodell-merkemaskin med valgfritt tilbehør inkl. en batteripakke.

Lasere og blekks følges ad i virksomhetene

Laserskriveren har tradisjonelt vært brukt i bedrifter med store utskriftsbehov, mens blekkskrivere ble brukt på mindrekontorer og i hjemmet. Men utviklingen innen blekk-teknologien har utfordret denne oppfattelsen. De gamle reglene gjelder ikke lengre, da de nye blekkserier er designet for å dekke alle små og mellomstore bedrifters utskriftsbehov, som for eksempel vår Business Smart serie.

Fargelaserskriverne er en naturlig del av fargeskriverparken og i 2017 mottok de utmerkelser fra det anerkjente test-laboratoriet Buyers Lab.

Skrivere som vokser i takt med din bedrift

Hvor direkte termisk print fortsatt har sine klare fordeler med mobil print og spesialprint, så er forskjellen mellom laser og blekk ikke lengre stå stor, da begge teknologiene fra Brother er fult ut i stand til å imøtekomme bedrifters krav.

Og selv om de to teknologiene tidligere har vært i konkurranse med hverandre, så kan de fint arbeide side om side i bedriften, enten som en del av en MPS-kontrakt (Managed Print Services – betal kun for det du skriver ut) eller som en del av en større skriverflåte som skal dekke forskjellige uskriftsbehov i en bedrift.

Til syvende og sist så gjelder det bare om å finne ut av hva du forventer deg av din skriver, og så er vi sikre på at vi kan hjelpe deg med å finne den modellen som passer best til deg og dine utskriftsbehov.