Brother markerer Earth Day 2017

Brother er sponsor til miljøprosjektet Cool Earth, som har reddet mer enn 4,3 millioner trær i regnskogen i Peru og Papua Ny-Guinea. Alle som besøker Brother Earth sitt nettsted, kan bidra sammen med oss.

 

Print- og teknologi spesialisten Brother International Europe ønsker å støtte Earth Day 2017 den 22. april, som en del av sitt langvarige engasjement for å bevare jordas miljø og ressurser.

 

Earth Day startet i 1970 som en nasjonal helligdag i USA for å øke bevisstheten rundt miljøproblemer og for å fremme en bærekraftig fremtid. Earth Day har siden den gang utviklet seg til å bli en global begivenhet som tjener som "et kamprop og inspirasjon til handling, arrangementer og miljøbevissthet over hele verden."

 

Med mere enn en milliard deltagere i 192 land, er Earth Day nå den største ikke-religiøse begivenheten i verden. Brother feirer Earth Day for å understreke over for sine kunder, forhandlere og leverandører, hvor viktig det er å være engasjert i miljørelaterte aktiviteter i våre dager. Brother er en miljøbevisst global virksomhet med en ansvarlig, etisk og bærekraftig strategi. I den forbindelse inngår Brother partnerskap med en rekke veldedige miljøorganisasjoner verden over.

 

I 2010 innledet Brother et tett samarbeid med Cool Earth – en organisasjon som arbeider for bevaring av regnskogen. Brother forplikter seg til å hjelpe til med å beskytte truede regnskoger og støtte urfolk som lever i skogene.

 

Brother fremmer bl.a. sin virksomhet med Cool Earth gjennom sitt program for resirkulering av brukte blekkpatroner. Hittil har dette programmet eksempelvis bidratt til å beskytte 2,7 millioner trær i den peruanske regnskogen, tilsvarende 18,2 km2.

Et annet Brother-støttet Cool Earth prosjekt i Papua New Guinea har reddet 1,6 millioner trær, tilsvarende over 11,7 km2 regnskog. Dette bidrar til å skåne jordens atmosfære for 2,1 millioner tonn CO2 utslipp.

 

Brother skjærer ned på CO2

Brother gjør også selv en stor innsats for å begrense forurensning og øke gjenbruk av materialer og blekk-emballasje. Brother har gjennomført en omfattende handlingsplan for å redusere CO2-utslippene fra åtte fabrikker i Japan med 30 prosent.

Planen var å gjennomføre dette i årene fra 1990 til 2020, men målet om 30 prosent reduksjon ble allerede oppnådd i 2013 - syv år før tiden. Brother setter nå i gang ytterligere nye miljøaktiviteter.

 

Brother oppnådde 30 prosent reduksjon ved bl.a. ved å installere nye varmesystemer, bruke LED lamper og sikre en effektiv energistyring av maskiner i produksjonen, ved de åtte fabrikkene.

 

Brothers produksjon er grønn

Brother har samme miljøvennlige holdning, når det gjelder fremstilling av sine produkter og valg av materialer. De aller fleste av Brother sine produkter oppfyller kravene i internasjonalt anerkjente øko-merker som det europeiske Energy Star, det tyske Blue Angel og det nordiske Svanemerket.

 

I 2009 introduserte Brother nye støpe-teknologier, som endret overflaten på f.eks. printere, som gjorde dem enda mere miljøvennlige.

 

I den forbindelse utviklet Brother sine ingeniører i Japan en helt ny ‘beleggfri overflate’. Ved å fjerne lakkerings- og tørkeprosessene fra produksjonen, sparte man energi samtidig som at overflaten fikk en finish av høy kvalitet.


Endringen reduserte utslipp av uønskede organiske forbindelser både under produksjon og i resirkuleringsfasen. Resultatet var en optimal balanse mellom utforming, miljøvennlighet og funksjonalitet.

 

Vi brenner for det grønne

Country Manager i Brother Norge, filial til Brother Nordic A/S, Geir Langedrag sier at Brother er opptatt av miljøet, hver dag. Bevaring av jorden for fremtidige generasjoner er det viktigste:

 

"Vi er en miljøbevisst virksomhet. Våre prosesser og produkter er utviklet ved hjelp av ledende teknologi med miljøet og våre kunders interesser i tankene"

"Når folk kjøper et energibesparende produkt fra Brother, sparer de ikke bare penger i det lange løp. De bidrar også til å beskytte miljøet." fortsetter Geir Langedrag.

 

Miljøvennlige maskiner fra Brother har et meget lavt strømforbruk, energisparende funksjoner, lavt C02-utslipp - og de kan selvfølgelig bruke resirkulert papir. 

Alle kan være med å bidra

Alle som er interessert i å bevare jorden vår kan bidra ved å besøke Brother Earth sin nettside: http://www.brotherearth.com/en/top.html

 

Her kan de velge mellom flere aktiviteter som de kan støtte. Når man har funnet ønsket aktivitet, kan man trykke på knappen ”Donate”.

Da betaler Brother én japansk yen pr. klikk på vegne av de som besøker Brother Earth sin nettside og klikker på ”Donate”. En yen tilsvarer ca. seks øre.

 

Ytterligere informasjon

Country Manager Geir Langedrag på e-post; geir.langedrag@brother.no


Earth Day 2017