Brother sine bærbare skrivere er en kjempehit blant tatovører

Normalt brukes Brother sine PocketJet skrivere av selgere, konsulenter, servicefolk og redningstjenester, som skal skrive ut dokumenter i god kvalitet mens de er på farten. Men Brother sine PJ-skrivere setter også sine spor på flere hundretusener menneskers fargerike kropps-utsmykning.


Brother sine skrivere er en stor suksess hos mange familier med hjemmekontor, mindre bedrifter og i offentlig sektor.

 

Men at Brother også skulle bli en så stor suksess i tatoveringsindustrien, har de færreste tenkt på. Heller ikke Brother sine designere og markedsfolk, da de utviklet firmaets nye PocketJet 700-serien bærbare skrivere.

De er i dag standardskrivere hos dyktige tatovører i både Europa og Nord-Amerika, som bruker Brother PocketJet til å lage maler som de tatoverer etter. Amerikanske tatovører var de første til å oppdage mulighetene i den spesielle termoprint-teknologien, som kjennetegner Brother sine PocketJet skrivere.

Ideen spredde seg raskt over Atlanteren, og i dag brukes Brother sin PJ-familie av bærbare skrivere i over 1000 tatoveringsstudioer i Europa. En del av dem i Norden.

Brother har dermed funnet en stor, ny og fargerik kundegruppe til sine kompakte PocketJet.

Disse skriverne brukes ellers mest av selgere, konsulenter, servicefolk og redningstjenester, som skal skrive ut dokumenter i god kvalitet, mens de er på farten.

 

PocketJet er fremtiden innenfor tatovering

Den kjente engelske tatovøren Paul Talbot er en av de fornøyde brukerne av en Brother PocketJet printer:

”PocketJet har fullstendig forandret måten jeg tatoverer på. I dag er min Brother-printer like viktig som sort blekk i mitt arbeid,” forteller han.

Som andre tatovører tegner Paul Talbot først sitt design på en PC, hvor kundene også kan velge mellom mange ferdige motiver – med mindre de vil ha sin tatovering spesielt utformet til dem selv. Talbot skriver ut de ferdige tegningene på et spesielt stensilpapir, slik at han enkelt kan overføre motivet til kundens hud.

”Min PocketJet 700 er svært nøyaktig og detaljert. Samtidig er den robust og enkel å ha med rundt når jeg opptrer med min tatoveringskunst på f.eks. festivaler og ved konserter her i England, ute i Europa eller over i USA,” forklarer Paul Talbot.

 

Den 42-årige tatovøren har bakgrunn som musiker og grafisk designer. Hans hjemmebase er Modern Electric Tattoo studioet i Birmingham, men hans berømmelse og talent har gjort ham ettertraktet internasjonalt. Både hos publikum som gjerne vil ha en ny tatovering – og hos sine kolleger.

Paul Talbot har derfor laget flere YouTube videoer. Her viser han bl.a., hvordan Brother sine PocketJet skrivere gjør tatoveringsarbeidet lettere og strømlinjer hele prosessen fra idé til ferdig tatovering.

”PocketJet er fremtiden for tatoveringsindustrien og like viktig som introduksjonen av engangsnåler. Skriveren tjener seg raskt inn og løsningen er tusen ganger bedre enn den gamle måten vi lagde tatoveringer på,” sier den britiske stjerne- tatovøren.

 

Seks PocketJet modeller å velge mellom

I takt med etterspørselen og utviklingen i markedet har Brother utvidet sin PJ-familie av bærbare sort-hvitt thermo-skrivere.

I dag kan man velge mellom seks PJ-700 modeller, hvor tre av de er spesielt anvendelige for tatovører, fordi de kan skrive ut i høy 300 dpi oppløsning.

Alle måler 255 x 55 x 30 mm og veier omkring 610 gram. De kan bruke et 11,1 volt Li-ion batteri, som kjøpes separat. Maskinen kan skrive ut i mange timer på en oppladning.

Alt etter modell har PJ-700 skriverne USB-inngang, trådløst Bluetooth og/eller Wi-Fi. Toppmodellen PS-773 fungerer f.eks. med Apple AirPrint, Google Cloud Print™, Android Print, Mopria print direkte fra en Android smarttelefon og Brother sin kostnadsfrie iPrint&Scan-app. Den fås både til iPhone/iPad og Android.

 

Priser og levering

De bærbare skriverne i PocketJet serien kan alle kjøpes hos Brother sine mange forhandlere på det norske markedet.

PJ-722 med 203 x 200 punkters oppløsning, USB, utskrifts bredde på 204,2 mm og nedlasting av maler. Den koster kr. 4980,- ekskl. mva. (kr. 6225,- inkl. mva.).

PJ-762 som PJ-722, men også med trådløs Bluetooth er prissatt til kr. 5780,- ekskl. mva. (kr. 7225,- inkl. mva.).

PJ-723 med opptil 300 x 300 dpi oppløsning, USB, og utskrifts bredde på 208,8 mm koster kr. 5780,- ekskl. mva. (kr. 7225,- inkl. mva.).

PJ-763 som PJ-723, men i tillegg Bluetooth, koster kr. 6580,- ekskl. mva. (kr. 8225,- inkl. mva.).

PJ-763MFI som PJ-763 og spesielt tilpasset Apple iPhone og iPad er prissatt til kr. 6480,- ekskl. mva. (kr. 8100,- inkl. mva.)

Brother PJ-773 som PJ-763, med Wi-Fi, koster kr. 7340,- ekskl. mva. eller (kr. 9175,- inkl. mva.).

 

Mer informasjon
Kontakt Country Manager Geir Langedrag, Brother Norge, filial til Brother Nordic A/S
E-post geir.langedrag@brother.no

 

 

 

Brother PocketJet mobiilitulostin