1. Hjem Brother
  2. Kundestøtte
  3. Slik skriver du ut et A3-dokument på et A4-papir
En hånd som plukker opp en lys indigo, grønn og hvit utskrift fra en hvit Brother-skriver

Slik skriver du ut et A3-dokument på et A4-papir

Nedskalering av dokumenter til et annet format kan være litt vanskelig. Så hva gjør du, hvis du har et A3-dokument som skal skrives ut A4-format?

Nedskalering av dokumenter til papir i forskjellige formater har gjerne vært en vrien sak. Så, hva gjør du hvis du har et A3-dokument som skal skrives ut i A4-format?

Nedskalering av dokumenter for utskrift i en annen størrelse har tidligere vært forholdsvis komplisert og har ført til sløseri med utskriftsressurser.

Når vi vet at utskrift av dokumenter til et annet format har skapt frustrasjoner for mang en kontormedarbeider og forsinket en rekke utskriftsjobber, er spørsmålet: Finnes det en enkel metode for å skalere A3-dokumenter til utskrift på A4-papir?

Kan jeg skrive ut et A3-dokument på A4-papir?

Den gode nyheten er at ja, nå finnes det en enkel måte å skrive ut fra A3 til A4 på. Mange av de nyeste profesjonelle skriverne kan redusere og skalere dokumentene automatisk for deg. Der du tidligere måtte streve med å tilpasse dokumentet ditt manuelt i Word, PowerPoint eller tilsvarende – som kan vise seg å være vanskelig – kan du nå skalere dokumentene dine i forbindelse med utskriften.

De fleste moderne skrivere kan skalere dokumentene dine til ønsket format automatisk. Hvis det ikke er mulig å gjøre det automatisk, finnes det likevel andre metoder for enkelt å skrive ut A3-dokumenter på A4-papir.

Hvordan skriver jeg ut et A3-dokument i A4-format?

Før du sender dokumentene dine til utskrift, velger du papirstørrelsen for utskriften i menyen. Hvis du skalerer ned et dokument fra A3 til A4, velger du avmerkingsboksen “Shrink oversized pages” (Tilpass sidestørrelse) før du klikker på “Skriv ut”. Det er dette som gir skriveren beskjed om å skalere ned innholdet til valgt papirstørrelse, uansett hvor stor originalfilen er. Dette er alt som trengs.

Når det gjelder skanning og kopiering, er det like enkelt. For fysiske A3-dokumenter som skal skrives ut på A4, har den profesjonelle Brother-skriveren din forskjellige alternativer for skaleringen. Hvis du bruker en skriver som har A3-skanner eller automatisk dokumentmater, har du mulighet til å skalere dokumentene dine ned til A4-format.

Da legger du bare det fysiske A3-dokumentet inn i skriveren og velger hvor mange eksemplarer du vil skrive ut. Før du fortsetter med å kopiere og skrive ut dokumentet, velger du “Options” (Alternativer) fra skriverens berøringsdisplay og deretter “Enlarge/reduce” (Forstørr/reduser). Velg deretter “Reduce” (Reduser) og reduksjonsforholdet du ønsker å bruke for jobben. I dette tilfellet skanner du fra A3 til utskrift på A4-papir.

Så enkelt er det. Hvis du har et A3-dokument som trenger å skaleres til en mindre størrelse, kan du bare skanne eller kopiere det med en multifunksjonsskriver fra Brother.

Kan A4 skrives ut i A3-format?

Det er mange grunner til at du kan ha behov for å skalere A3-dokumenter til A4-utskrift. På samme måte kan du trenge å øke størrelsen på et dokument. Med den nyeste utskriftsprogramvaren kan du skalere dokumenter både opp og ned, ved å følge akkurat de samme trinnene som vi beskriver over, uansett hvilket format det dreier seg om.

Automatisk skalering av dokumentene dine er bare et eksempel på hvordan den nyeste serien vår av profesjonelle skrivere kan forenkle tilværelsen.

Mer fra How-to guider - skrivere

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen