1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2021
  7. Hvordan opprette en effektiv prosess for merking
Verinäytteiden merkintää, työntekijä kiinnittää etikettitarran.

Laboratorietesting: hvordan opprette en effektiv prosess for merking

Medisinske laboratorier spiller en avgjørende rolle i helsevesenet, og COVID-19-pandemien har forsterket hvor viktige de er for helsesektoren.

 

For å kunne håndtere behovet i travle perioder har laboratoriene måttet arbeide effektivt, pålitelig, sikkert og raskt, fordi det kan spare liv å arbeide ved maksimal kapasitet. Skal laboratoriene klare å redusere spredningen av potensielt farlige sykdommer og redusere faren for andre, er det viktig å få testet folk raskt.

Pandemien har fremskyndet bruken av teknologi i sektoren, og de ulike helseavdelingene har tatt i bruk digitalisering for å oppnå mest mulig smidige prosesser, selv i krisetider. Vi ser på hvordan bruk av etikettskrivere kan bidra til sikrere og mer effektiv laboratorietesting. 

Sikkerhet først 

For å ivareta pasientsikkerheten er det helt avgjørende at alle prøver eller tester som tas i et medisinsk laboratorium, merkes riktig. Da reduseres også faren for eventuell overføring til andre til et minimum. 
Håndskrevne etiketter øker faren for feil identifisering av prøver, slik at pasientsikkerheten risikeres, mens teknologi som mobile etikettskrivere bidrar til å utelukke faren for uleselige etiketter. 

Tiden er vesentlig 

Når det gjelder testprosedyrer, er også tiden avgjørende. Raskere og mer pålitelige prosesser gjør det mulig å gjennomføre flere laboratorietester. Utstyr som for eksempel har en etikettavtaker, skiller automatisk etiketten fra merkelappens bakside og gjør det enklere å feste den på reagensrøret, selv ved bruk av hansker. Dette gir ikke bare en kortere prosess, men sikrer også overholdelse av strenge helse- og sikkerhetsregler. 

Fleksible løsninger

Det finnes fleksible løsninger også for dem som skriver ut etiketter i et medisinsk laboratorium. En enhet som tilbyr et bredt utvalg av etikettstørrelser og -typer bør vurderes, slik at samme etikettskriver kan brukes ved utskrift at ulike etikettformater. Også pasientarmbånd kan skrives ut på en etikettskriver. Det kan være aktuelt hvis testen til en pasient viser seg å være positiv, og pasienten må legges inn på sykehus umiddelbart.

Merking ute på farten

Pandemiens omfang i seg selv fremskyndet behovet for å kunne tilby mobile testløsninger og testing fra bil. Dette gav personellet den ekstra utfordringen ved å måtte arbeide i trange omgivelser med begrenset plass.
For helsepersonell er det viktig å ha de riktige verktøyene og løsningene for å kunne overholde strenge krav, til tross for det ekstreme stresset og mangelen på personell. En kompakt og pålitelig enhet som er enkel å flytte og vedlikeholde gjør det enklere for helseleverandører å holde tritt med stadig strengere krav. 

Du kan også vurdere en enhet med tilleggsutstyr, for eksempel batterienheten og WLAN- eller Bluetooth-grensesnittene, som betyr at etikettskriveren kan optimaliseres for mobil bruk. Noen enheter med berøringsdisplay kan også brukes som frittstående løsning uten å være tilkoblet en PC.

Integrering med systemene dine

For å oppnå enda smidigere prosesser kan det opprettes individuelle etikettmaler, slik at du raskt og enkelt kan velge den etikettstilen du ønsker. For å opprette malene kan du bruke et redigeringsprogram, som du igjen kan knytte til Excel-filer for en funksjon for utskriftsfletting. Etikettskriveren kan også tilpasses til standardinnstillingene for gjeldende systemkrav og integreres i dem.

 

Pandemien har uten tvil hatt innvirkning på helsevesenet og ført til en rekke endringer. Digitalisering har vært en viktig faktor for å hjelpe bransjen med å mestre situasjonen under utrolig utfordrende omstendigheter. Med den riktige teknologien på plass og de riktige partnerne tilgjengelige for å innføre den, kan denne overgangen til digitalisering i det medisinske laboratoriet bidra til å levere langsiktige, positive resultater for personell og dermed også bedre omsorg for pasientene.

Vi har løsninger for etikettskrivere for medisinske laboratorier, for mer informasjon, ta gjerne kontakt.

 

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen