1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2019
  7. Dårlige vaner - gjør du disse tre datatabbene?
To Brother skrivere illustrerer temaet sikkerhet

Dårlige vaner - gjør du disse tre datatabbene?

Vi blir stadig oppfordret til å tenke sikkerhet, men likevel virker det som om vi glemmer en del opplagte sikkerhetsproblemer på arbeidsplassen.

Hvor mange dårlige vaner har du når det gjelder skriveren på jobb? Finn ut hva som er mest vanlig å glemme, og hvordan du kan sørge for at det ikke utgjør en sikkerhetsrisiko.

1. Lar du utskrifter bli liggende i skriveren?
Det er fort gjort. Du sender et dokument til utskrift akkurat idet telefonen ringer. Du tar telefonen, og før du vet ordet av det har dokumentet ligget i utskriftsskuffen i et kvarter. Hvem som helst som går forbi kan ha plukket det opp og lest det. De fleste skrivere kan også skanne til mapper eller e-post. Hvis noen, for eksempel en misfornøyd medarbeider, får tak i fortrolig informasjon eller forretningshemmeligheter, hvor lett er det ikke å skanne det eller videresende via e-post?

2. Skriver du ut forretningssensitiv informasjon?
Praktisk talt alle virksomheter arbeider med fortrolig informasjon. Det kan være ansattes skatteopplysninger, medisinske journaler, karakterutskrifter eller kontraktinformasjon. Hvis slike data kommer i feil hender, kan det føre til alvorlige problemer for virksomheten, spesielt i lys av den nye GDPR-forordningen. Å ta utskrift kan ha blitt en inngrodd vane, men hvis man bruker en felles printer, utgjør det en risiko.

3. Oppbevarer du forretningsopplysninger på flere forskjellige enheter?

Vi lever i en «multienhets-verden», og bedrifter er ikke noe unntak. Du skriver kanskje en presentasjon på laptopen, lager en rapport på datamaskinen eller videresender dokumenter fra smarttelefonen. Hvis du jevnlig skriver ut forretningsopplysninger fra forskjellige kilder, er det viktig å sikre at de ikke kan fanges opp eller misbrukes – selv om skriveren skulle bli utsatt for tyveri, hacking eller uautorisert tilgang.

 

Brother har en rekke løsninger som hjelper deg med å sikre fortrolige forretningsopplysninger, for eksempel Brother Secure Print+ som muliggjør sikker utskrift av fortrolige forretningsdokumenter. Viktige funksjoner og fordeler:

Kortautentisering
– Dokumentene dine skrives kun ut når du er klar til å hente dem i skriveren. Ved hjelp av et NFC-aktivert ID-kort (Near-field Communications) aktiverer du dokumentet ditt for utskrift.

Enkelt å bruke
– Det er enkelt å legge til og fjerne brukere. Hver bruker kan settes opp med egen profil. Det kan gis individuell tilgang til noen eller alle skriverens funksjoner.

Sikker dokumentutskrift – Beskytt konfidensielle dokumenter mot å havne i feil hender. Sensitive dokumenter skrives kun ut når du aktiverer utskriftsjobben fra skriveren.

For å finne ut mer eller diskutere løsninger for din bedrift, klikk deg inn på Secure Print+.

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen