1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Referanse caser
  4. Matmerking hos Helt Opplagt
Mat i en kantine som er levert av Helt Opplagt med etiketter som inneholder informasjon om allergener

Informerer om allergener i lunsjen

I kantinen hos Teknisk Ukeblad har Helt Opplagt på Jobben servert dagens fristende lunsj –merket med informasjon om allergener. Det gir trygghet for de som spiser lunsj i kantina.

I 2014 innførte Mattilsynet nye regler for merking av mat. Mat som serveres over disk skal alltid være merket med allergener. Det stiller krav til gode rutiner i kantinedriften og tydelig skilting.
– Vi holder orden på oppskrifter og vet til enhver tid hva maten inneholder, forklarer Emil Moberg, ansvarlig for kantinedriften i Helt Opplagt på jobben.

Kontroll på ingrediensene
– Det handler om å planlegge godt. For oss som driver 70 kantiner med medarbeidere på 70 forskjellige steder, er det viktig å ha god kontroll på ingrediensene. Da den nye forskriften for matmerking kom, samlet vi inn oppskrifter fra alle medarbeiderne, gikk gjennom alle råvarene og laget en oversiktlig perm med retter vi kan servere for alle kantinene vi driver, forklarer Moberg.

Informerer om 14 allergener
De som selger mat som ikke er ferdigpakket, for eksempel over disk, i restaurant, i kantine og ved catering er pliktig å informere om 14 bestemte allergener. Regelen om matinformasjon hjelper de som driver kantine til å informere om ingredienser som enkelte er allergiske mot.
o    Matinformasjon skal være skriftlig tilgjengelig for forbruker.
o    Kundene skal kunne lese informasjonen uten å spørre betjeningen.
o    Opplysningene kan for eksempel gis i menyen, på et skilt, på skjerm eller en plakat.

Merking gir tillit
Forbrukeren må kunne stole på hva som står på skiltene og etikettene.
– Mulighetene til kreativ matlaging begrenses noe, særlig for større kantinedrift. Men god merking gir trygghet for forbruker når det brukes på riktig måte. Det gir også økt bevissthet på hva de ulike matvarene som brukes inneholder.

Brother er leverandør av etikettsystemer av høy kvalitet, som kan bidra til å løse dine merkeoppgaver. Vi har et stort utvalg av etikettskrivere og tape, tilpasset ulike bruksområder. Se vår QL800-serie etikettskrivere.

Kontakt salg@brother.no eller en av våre selgere for mere informasjon.

 

Kilde: Forskrift om matinformasjon til forbrukeren (Mattilsynet, november 2014)


En ansatt hos Helt Opplagt plasserer etiketter for matmerking

 

 

”Det handler om å planlegge godt. For oss som driver 70 kantiner med medarbeidere på 70 forskjellige steder, er det viktig å ha god kontroll på ingrediensene.”

Emil Moberg, ansvarlig for kantinedriften i Helt Opplagt på jobben