1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2020
  5. Hvordan skrive ut etiketter raskt og effektivt

Hvordan skrive ut etiketter raskt og effektivt

I de siste årene har netthandelen hatt en enorm vekst, ikke minst under Covid-19 pandemien. Netthandel er enkelt, raskt og praktisk, fordi hele kjøpsprosessen foregår elektronisk, med levering av varer på ønsket sted – for eksempel på døren hjemme, på jobben eller et hentepunkt. Den stadig økende populariteten inviterer i økende grad små virksomheter til å selge produktene sine på nettet, og alt tyder på at utviklingen fortsetter.

En forutsetning for å oppnå en effektiv nettbutikk er korrekt merking av varene med strekkoder og fraktetiketter der adresseinformasjonen kommer tydelig frem.

Vanlige problemer når du skriver ut etiketter
I oppstartfasen for en nettbutikk er det vanlig at priser, strekkoder og fraktetiketter blir skrevet ut på en blekkskriver, enten på A4-papir eller etikettark med utstansede etiketter.

Etikettark kan imidlertid forårsake papirstopp i skriveren og dermed sløseri og merarbeid. Hvis utskriften f.eks. har større format enn den utstansede etiketten, må den tilpasses og skrives ut på nytt.

På den andre siden kan også bruk av hele etikettark uten utstansing medføre ekstra arbeid og tid, fordi hver enkelt etikett må klippes til manuelt i den størrelsen det er behov for.

 

Skriv ut etiketter raskt
En etikettskriver kan løse utfordringene og spare deg for tid og penger, da du ikke trenger å skrive ut samme etikett flere ganger for å få det slik det skal være.

Etiketter skal ofte inneholde en større mengde viktige opplysninger, og det er derfor behov for en etikettskriver som kan sette det hele effektivt sammen og gi et enhetlig resultat i toppkvalitet.

 

En TD-4420TN eller TN-4520TN etikettskriver er den perfekte løsningen for en travel nettbutikk. Disse skriverne tilbyr rask direkte termisk utskrift samt termooverføring med en oppløsning opptil 300 dpi. Så uansett hvilke merkebehov du måtte ha, kan du løse oppgaven med en eller begge av disse utskriftsteknologiene.

 

Direkte termisk utskrift er en effektiv prosess som gir mulighet til å skrive ut etiketter i store mengder ved hjelp av et varmefølsomt topplag og et termisk utskriftshode, og som dermed fjerner behovet for tradisjonelle fargebånd og blekk. Dette er ideelt ved utskrift av etiketter som skal brukes i en kortere periode, f.eks. fraktetiketter med strekkoder og merking av varer på lageret. Og det aller beste med denne utskriftsteknologien er at den er svært økonomisk og gjør det dermed mulig å produsere mange kvalitetsetiketter til en lav pris.

 

Ved behov for robuste og slitesterke etiketter, f.eks. til merking av hyller og generell merking der etiketten skal være på i lengre tid, er termooverføring den beste løsningen. Du får holdbar utskrift ved hjelp av en prosess der trykket fra et spesielt fargebånd absorberes i etiketten. Her er informasjonen godt beskyttet mot påvirkning utenfra, slik at teksten på etiketten fortsetter å være tydelig i lang tid fremover.

 

For en travel nettbutikk er en rask og problemfri arbeidsflyt viktig, særlig når det gjelder utskrift av fraktetiketter. Til etikettskriveren finnes det heldigvis tilbehør som kan optimere det daglige arbeidet med å skrive ut etiketter. En automatisk kniv kan monteres i etikettskriveren. Etiketter som skrives ut på ruller med kontinuerlig mating, blir da skåret i ønsket lengde rett etter utskrift, også når mange etiketter skrives ut på en gang. Kombinert med en valgfri enhet for å ta av etiketter, letter den arbeidet med å fjerne papiret bak på etikettene, slik at de kan klebes på raskt og enkelt.

 

Etikettskriverne leveres med programvare som støtter utskrift av strekkoder samt programmering av skrifttyper for utheving av spesifikke ord. I tillegg er det mulig å importere grafikk og datoformater og dermed få en 100 % brukertilpasset løsning.

 

Ved å avklare behovene du har for merking og presisere hvilke funksjoner virksomheten din trenger, blir det lettere å finne den beste etikettløsningen, slik at du kan spare tid og penger.

To etiketter med strekkoder på hver sin pakke