1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheter og pressemeldinger
  4. 2015
  5. Brother sine skrivere og blekk er med på å beskytte regnskogen i Papa New Guinea

Brother sine skrivere og blekk er med på å beskytte regnskogen i Papa New Guinea

Brother kick-starter ny kampanje for å beskytte regnskogen i samarbeid med Cool Earth

Brother utvider sitt samarbeid med miljøorganisasjonen Cool Earth. Målet er å markere Brother som markedets grønneste produsent av skrivere. Alle som returnerer brukte Brother-tonere og blekkpatroner til gjenvinning, er med på å redde truede jungler og regnskoger.

 

Skriverprodusenten Brother og selskapets mange tusen kunder er med på å gjøre verden litt grønnere.

 

Brother er nemlig en av de største sponsorene til den internasjonale miljøorganisasjonen Cool Earth, som er kjent for at beskytte truede regnskoger verden over.

 

Samarbeidet mellom Brother og Cool Earth er nylig utvidet betraktelig med et prosjekt i Papua New Guinea, hvor man i felleskap vil redde truede trær i 485 kvadratkilometer regnskog.

 

Prosjektet i Papua New Guinea har den berømte britiske motedronningen Dame Vivienne Westwood som patron.

 

Brother sine norske kunder hjelper til

Brother donerer penger til Cool Earth prosjektene via sitt europeiske Eco Rewards gjenvinningsinitiativ, som også Brother i Norge deltar i.

 

Pengestrømmens omfang avhenger av, hvor mange tonere og blekkpatroner, som brukere av Brother-skrivere og alt-i-ett maskiner returnerer til gjenvinning.

 

Dessuten gir Brother også støtte gjennom andre initiativer. For eksempel ved Eco Points-programmet for Brother ansatte i Europa, og ved den globale ”Click for the Earth”-kundekampanjen.

 

Gjennom de siste fem årene har Brother hjulpet med å redde over 1,3 millioner trær i samarbeid med Cool Earth.

 

De mange trærne er reddet i Perus regnskog rundt Amazonaselven. Her har man forhindret ulovlig felling av trær, og ved beskyttelsen av det naturlige miljøet også hjulpet lokale stammer, som har levd i jungelen i århundrer eller lengre.

 

De har bl.a. fått soldrevne internettforbindelser og assistanse til å produsere avlinger, som kaffe og nøtter på en miljøvennlig og ansvarlig måte.

 

Brother sine produkter blant de grønneste på markedet

”Vi deltar med stor iver og glede i Cool Earth-prosjektene. De er med på å redde klimaet på vår klode, men hjelper også til å demonstrere Brother som markedets mest miljøvennlige skriverleverandør,” forklarer Country Manager Geir Langedrag hos Brother Norge.

 

”At deres leverandør har en god og grønn samvittighet er viktig for flere og flere norske innkjøpere. Både blant profesjonelle virksomheter og i den offentlige sektor – men i høy grad også hos familiene i Norge,” fortsetter Geir Langedrag.

 

De fleste av Brother sine maskiner er svanemerkede. I tillegg er de sertifisert etter tyske Blauer Engel, som antakelig er verdens strengeste miljønorm for bl.a. kontorutstyr.

 

Sertifiseringene viser at Brother sine produkter er konstruert slik at store deler av dem kan gjenvinnes. Brother sine produkter er samtidig fremstilt på miljøgodkjente fabrikker. De er enkle å bruke, har lavt strømforbruk, og Brother har et effektivt system for innsamling og gjenvinning av f.eks. tonere og blekkpatroner.

 

 

Redder regnskogen i Papua New Guinea

Det nye Cool Earth-prosjektet holder til i Milne Bay-provinsen i Papua New Guinea, som ligger på en øy ved Indonesia og nord for Australia.

 

Prosjektet omfatter et areal på 485 kvadratkilometer av uberørt regnskog som er i fare for å forsvinne på grunn av felling av trærne. Prosjektet støtter samtidig menneskene som bor i området.

 

”Brother spiller en sentral og meget viktig rolle for at våre prosjekter kan bli en realitet. I Papua New Guinea vil vi redusere CO2-utslippet forårsaket av avskoging. Dessuten vil vi beskytte et sart økosystem som det har tatt ni millioner år å skape,” forteller Cool Earth-organisasjonens direktør, Matthew Owen.

 

Mer informasjon

Kontakt Country Manager Geir Langedrag, Brother Norge, e-post geir.langedrag@brother.no

Kart over Papua New Guinea