1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Effektivitet
  6. 2020
  7. Fem fordeler du ikke visste du fikk med Managed Print Services
En mann på et kontor skriver ut dokumenter på en Brother skriver mens han er i en samtale med en kvinne

Fem fordeler du ikke visste du fikk med Managed Print Services

For mange bedrifter kan installering, vedlikehold og oppdatering av skrivere være en komplisert oppgave som få har spesialkompetanse til å påta seg. Smarte bedrifter benytter seg derfor av Managed Print Services (MPS) for å forenkle administrasjonen av skrivere og kontrollere kostnadene.

En MPS-løsning er mye mer enn bare automatisk bestilling og levering av blekk og toner. Og hvis du tror at MPS bare passer for store bedrifter, må du tro om igjen: nå kan også mindre bedrifter benytte seg av MPS-fordelene.

Her tar vi en titt på de fem fordelene du kanskje ikke visste du fikk med MPS.

Hva er Managed Print Services?

Managed Print Services (MPS) vil si styrte utskriftstjenester og er programmer som utskriftsleverandørene tilbyr for å hjelpe deg med å administrere utskriftsenhetene dine – som skrivere, skannere, telefakser og kopimaskiner.

Det er en kjensgjerning at MPS kan bidra til betydelig større effektivitet, produktivitet og informasjonssikkerhet for bedriftens utskrifter, ved at de styrte utskriftstjenestene skreddersys etter forretningsbehovene.

Men fordelene for bedriften din og brukerne er mye større enn du kanskje tror.

Her forklarer vi derfor de fem fordelene du får med MPS, og som du kanskje ikke har tenkt på:

1. Langt færre problemer

Svært få bedrifter har tilgang til en egen utskriftsekspert som kan ta seg av alle aspekter ved skriverne. Det betyr at hvert minutt som går med til å håndtere utskriftsspørsmål, er tid som kunne ha vært brukt til å fokusere på forretningsspørsmål. Heldigvis fjerner MPS problemene knyttet til styring av skriverparken.

En MPS-løsning betyr at forbruksvarer bestilles og leveres automatisk, og at skriveren varsler deg om eventuelle problemer. Dette automatiserer administrasjonen av skriverne og frigjør tid for IT-personalet.

Hvis det skulle oppstå problemer, er Brother "At your side" og vil bidra til å begrense nedetiden for skriveren.

2. Unngå uforutsette utgifter

Med en MPS-løsning er det ingen gebyrer eller skjulte utgifter. Du kjøper skriveren fra forhandleren og betaler bare for det du skriver ut.

Klikkprisen er inkl. alle nødvendige forbruksvarer (toner, blekkpatroner, trommelenhet, toneravfallsbeholder og belteenhet) og levering.

Ikke bare slipper de ansatte å passe på om skriveren snart vil gå tom for toner, de trenger heller ikke å passe på om f.eks. trommelen er i ferd med å måtte byttes ut. Og siden det er inkludert i prisen, vil det ikke plutselig komme en ekstra regning for å bytte ut trommelen.

3.  Bedre sikkerhet

En viktig del av MPS-vurderingen er å identifisere potensiell utskrifts- og IP-sikkerhetsrisiko og utforme en spesialtilpasset sikkerhetsplan som skal beskytte bedriften mot cyberangrep og brudd på personvernet.

Smartere utskriftssikkerhet kan tette alle smutthull, fra å begrense funksjonalitet til å innføre nye utskriftsprotokoller. Og du bør kreve at enheter i nettverket ditt har integrerte sikkerhetsfunksjoner på høyt nivå, f.eks. kortbeskyttelse, PIN-beskyttet utskrift og kryptering på bedriftsnivå for å beskytte den sensitive informasjonen din under overføring.

4. Redusert miljøpåvirkning

Hvis du ønsker å redusere miljøpåvirkningen, kan MPS hjelpe deg med å overvåke og styre hvor mye papir, strøm og forbruksvarer du bruker. Innsamling og resirkulering av brukte forbruksvarer kan også inngå i tjenesten.

I tillegg til å redusere avfall kan MPS-plattformer som gjør det enkelt å styre og kontrollere utskriftsbruken, hjelpe deg med å identifisere områder der du kan optimalisere utskrift og innføre retningslinjer for beste praksis.

5. Synlighet og kontroll

Lederguru Peter Drucker sa en gang: «Du kan ikke styre det du ikke kan måle» – og det gjelder også for skrivere.

MPS gir deg ikke bare en utskriftsinfrastruktur som sørger for at bedriften får oppfylt behovet for skrivere og kapasitet, det gir deg også mulighet til å spore skriverbruken på detaljnivå.

Vi anbefaler deg å finne en leverandør som tilbyr en plattform i skyen, slik at du kan følge kontinuerlig med på skriverparken din. Det gir deg svært god synlighet, fra innsamling av data om alt fra bruk på person- og avdelingsnivå til automatisk varsling om forbruksvarer. Og ut fra de regelmessige rapportene fra leverandøren kan du også identifisere muligheter for å optimalisere utskriftsinfrastrukturen og ta kontroll over utskriftsrelaterte utgifter.

 

Denne artikkelen er bare et kort veiledning om fordelene med Managed Print Services. Les mer om fordelene og om hvordan en Brother MPS-løsning kan hjelpe deg med å fokusere på virksomheten din i stedet for skriverne.

 

Mer fra Effektivitet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen