Innovasjon på flere fronter

Siste nytt fra den globale teknologispesialisten Brother er en milepæl innen innovativ design. Richard Thomas fra Brother Europa kommenterer.

Enhver global virksomhet ville være stolt over å ha 110 år med forretningsutvikling og innovasjon bak seg, slik Brother har.

Selskapet, som er mest kjent for skriverteknologien sin, hviler imidlertid ikke på laurbærene, men fortsetter å gå i bresjen for nyskaping og bevege seg utenfor «komfortsonen». Det betyr å utforske nye sektorer, skaffe flere markedsandeler og forbli relevante i dagens marked.

Og det er her den nyeste forskningen og utviklingen fra hovedkvarteret i Nagoya i Japan kommer inn. Der har de nemlig utviklet tre lasermerkere som graverer inn skarpe bilder rett på plast og metall, samt en brenselcelle som drives av ren hydrogenenergi.

Ikke akkurat produkter man forventer fra Brother, kanskje?

Brother er jo kjent for sin laserskriverteknologi med hundrevis av skrivermodeller, DCPer og MFCer med svart-hvitt og farge. Vi er også kjent for etikettskriverne våre, som brukes av mange aktører i blant annet helse og omsorg og detaljhandel.

Den lange bransjeerfaringen vår preger også de nye lasermerkerne, som er utformet for produksjonsvirksomhet og bransjer med behov for identifisering av varer i lavt volum / høy verdi.

Med merkerne kan både flate og runde gjenstander i plast og metall merkes direkte med serienummer eller koder, og presisjonsnivået ligger på henholdsvis 120x120 mm og 240x240 mm (to modeller).

Lasermerkerne fås blant annet i modellene LM-2550 og LM-2500, som har en effekt på 5 Watt, samt flaggskipmodellen LM-3200F. Sistnevnte benytter en ny og kraftigere fiberlaser, som graverer raskere og med en effekt på 20 Watt. 

Forskerne ved hovedkvarteret i Japan har også utviklet et hydrogendrevet batterisystem som gir ren energi – med vann som biprodukt.

Systemet er spesielt utformet for å generere nødstrøm til bruk ved naturkatastrofer, i andre nødsituasjoner der det trengs strøm til for eksempel offentlig transport og trafikklys, og til konserter og andre utendørsarrangementer.

Det er basert på svært effektive polymerelektrolytt-brenselceller som gir ren energi.

Brother ligger altså i front når det gjelder innovasjon og lanserer stadig nye og revolusjonerende produkter. Fremgangsrik teknologiutvikling går som en rød tråd gjennom historien vår – og utgjør fundamentet for en lysende og innovativ fremtid.

mennesker med hender i været