Bambusta tehtyjä aterimia

Reduser, gjenbruk, resirkuler og kjøp ansvarlig på årets World Paper Day

Papir er noe vi sjelden stopper opp for å tenke på, men det er en utrolig dyrebar ressurs.

Du blir kanskje overrasket over å høre at hver eneste person i Europa i gjennomsnitt bruker mer enn to papirark per time, tilsvarende mellom 250 og 300 kilo papir hvert år1.

I forbindelse med feiringen av World Paper Day den 1. november gir vi noen enkle tips til hvordan du kan redusere, gjenbruke, resirkulere og kjøpe papir på en ansvarlig måte, både til kontor- og hjemmebruk.

Redusere

 • Fleksibel plass – å fjerne faste kontorplasser er en fin måte å oppnå minimalt papirforbruk på. Hvis du ikke har samme plassen hver dag, blir det mye vanskeligere å samle opp masse papirer.

 • Gå over til papirløst - både på kontoret og hjemme, og sjekk at du bare har elektroniske regninger som du betaler på nett eller telefon. De fleste selskaper gjør dette enkelt for deg, fordi det er mer kostnadseffektivt å sende en regning på e-post, og heller ingen fare for at regningen kommer bort i posten.

 • Endre morgenrutinen din - Europeere er kjent for sin kjærlighet til kaffe. Når du tar deg en kaffe på farten – så unngå papirkopper, de er ikke særlig miljøvennlige. Kjøp en gjenbrukskopp og ta den med deg. Mange forhandlere gir også rabatt til kunder som har med egen kopp.

Gjenbruke

 • Oppsirkuler - papir er et fantastisk materiale for hobbyvirksomhet og kan forvandles til mange nye ting, som kranser, dekorasjoner, vaser, esker, skåler, lamper og enda mye mer. Besøk Brother Creative Center nettside for å få mer inspirasjon.
     
 • Handle smart - velg materialer som kan gjenbrukes. I stedet for å velge for eksempel tørkepapir, bruker du kluter som du kan vaske og gjenbrukes flere ganger. Det finnes mange miljøvennlige utgaver tilgjengelig, laget av materialer som inneholder bambus.

Brukt papir har blitt resirkulert og brukt om til miljøvennlig bærekraftig pynt som kan henges opp

Resirkulere

 • Sorter ut og resirkuler - visste du at hvert tonn (1000 kg) resirkulert papir kan spare 17 trær, 1700 liter olje, 0,065 kubikkmeter plass på deponier, 4000 kilowatt energi og 31 822 liter vann?2. Hvis du gjør denne lille endringen i rutinen din og blir mer bevisst på å resirkulere papir, kan innvirkningen på miljøet bli stor.

 • Ta en opprydding - både på jobb og hjemme. Du kan resirkulere gamle papirer som tar opp plass, og digitalisere dokumenter og arkiver. Ved å skanne dokumenter til systemet ditt fjerner du behovet for å ha papirer som tar opp stor plass på pulten din. Mantraet ryddig skrivebord, ryddige tanker vil gi deg en positiv følelse for den forvandlede arbeidsplassen din.  

Handle

 • Friske skudd for endring - det går med gjennomsnittlig 384 trær til å produsere toalettpapiret som én person bruker gjennom hele livet3. Bidra til å bekjempe global oppvarming bare ved å gå over til tørkepapir og toalettpapir i bambus. Bambus er verdens raskest voksende plante og tar opp 30 % mer karbon og frigjør 35 % mer oksygen enn trær.

 • Se etter godkjenning - når du kjøper produkter laget av papir, enten det er tørkepapir til kjøkkenet eller favorittboken din, så se etter FSC-merket. Det er tre typer FSC-produktmerker – FSC 100%, FSC recycled og FSC Mix. Når du kjøper produkter med FSC-merket, betyr det at du bidrar til å bevare verdens skoger.


  Hvorfor ikke feire World Paper Day ved å venne deg til smarte, men enkle måter å redusere, gjenbruke, resirkulere og kjøpe ansvarlig på i hverdagen?

  Finn ut mer om Brother sin kostnadsfrie resirkuleringsordning for tonere og blekkpatroner og hvordan du kan bidra til å beskytte miljøet.  1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts
  2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/
  3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/

 

Mer fra Miljø

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen