1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Sikkerhet
  6. 2020
  7. Fastvareoppdatering – en enkel sikkerhetsløsning som kan gjøre hele forskjellen
Mies futuristisessa toimistossa

Fastvareoppdatering – en enkel sikkerhetsløsning som kan gjøre hele forskjellen

Sikkerhet er en klar prioritet for IT-eksperter. Men selv om skrivere er en vesentlig del av infrastrukturen i så å si ethvert selskap, blir betydningen de har ofte oversett.

 

Cyberkriminelle retter i stadig større grad oppmerksomheten mot både skrivere og andre enheter, fra skannere til salgsautomater, på grunn av det høye tekniske nivået og funksjonaliteten.

En undersøkelse gjennomført av Quocirca1 viser at mer enn én av ti av alle sikkerhetshendelser som rammer en bedrift, innbefatter en skriver, og at 59 prosent av disse medfører tap av data. I henhold til våre undersøkelser tenker bare en fjerdedel av alle IT-eksperter på å investere i utskriftssikkerhet, 75 prosent har aldri investert i dokumentkryptering, og 56 prosent benytter seg ikke av brukerautentisering.

Sløvheten på dette området kan delvis skyldes at denne trusselen regnes for å være forbeholdt store selskaper, men slik er det ikke lenger. Hackere er i ferd med å sette fokus over på forsyningskjeden og mindre bedrifter som kan være enklere mål, en risiko som har blitt forsterket i takt med at flere arbeider hjemmefra og bruker enheter som kanskje ikke er underlagt de samme strenge sikkerhetsprotokollene som dem på kontoret.

 

Oppdater for å opprettholde sikkerheten

En enkel løsning som kan redde deg fra å bli utsatt for et angrep, er å forsikre deg om at du bruker siste versjon av den aktuelle programvaren for alle systemene dine.

Hackere er hele tiden ute etter bugs og sårbarheter de kan utnytte i programvaren, og når disse rapporteres eller avdekkes gjennom regelmessige kontroller basert på beste praksis, lager utviklerne en retting som sendes ut som en fastvareoppdatering.

Dette er en pågående kamp – like raskt som utviklerne finner løsninger på sårbarheter i enheter, finner hackerne nye måter å komme seg inn på – og produsenter arbeider hardt for å holde seg skrittet foran, slik at de kan beskytte kundene mot kriminelle som prøver å få tilgang til systemene deres.

Derfor kommer de også med regelmessige oppdateringer. For å unngå at nettverkene utsettes for risiko er det avgjørende at du ikke ser bort fra disse oppdateringene, enten de gjelder serveren, datamaskinen eller en skriver.

Ikke overse skriverne

Hvis utskriftsenhetene dine har direkte kommunikasjonskanaler med Internett, kan de fungere som en inngang til organisasjonen din, der hackere kan få tilgang til sensitiv informasjon. Faren er til stede også om du har de riktige brannmurene på plass.

La derfor ikke skriverne og skannerne dine være et svakt punkt – ha rutiner for at oppdateringer alltid installeres når de kommer, og unngå å gjøre systemene dine til et enkelt mål for hackere.

Pass på at du har de siste fastvareoppdateringene, ved å bruke Brother sine oppdateringsverktøy for fastvare eller finn ut mer om hvordan du oppdaterer fastvaren for skriveren eller skanneren din her.

1 Quocirca: https://quocirca.com/wp-content/uploads/2019/02/Quocirca-Print-Security-Feb-2019-Final-Web.pdf 


Mer fra Sikkerhet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen