1. Hjem Brother
  2. Business Solutions
  3. Ressurssenter
  4. Blogg
  5. Sikkerhet
  6. 2020
  7. Brother sin «At Your Side»-guide til: Utskriftssikkerhet
Nainen työskentelee tietokoneella toimistossa

Brother sin «At Your Side»-guide til: Utskriftssikkerhet

For medarbeidere som vanligvis ikke driver med IT er det lett å glemme at skrivere som er i daglig bruk, må være like sikre som andre enheter i nettverket. Hvis de blir oversett, risikerer du å gi hackere en enkel vei inn i organisasjonen.  

 

Ifølge Quocircas Global Print Security Landscape-rapport er 11 % av alle sikkerhetshendelser utskriftsrelaterte – og 59 % av alle virksomheter opplevde minst ett utskriftsrelatert datatap i løpet av de siste 12 månedene.1.

De fleste tar rett og slett enhetene og tilhørende funksjonalitet – for gitt. Dette forklarer sannsynligvis det faktum at utilsiktede handlinger fra interne brukere er den vanligste årsaken til et brudd på utskriftssikkerheten.1.

Men bortsett fra dem som tar beslutninger om teknologi, er det ikke alle i virksomheten som er helt fortrolige med språket som brukes i forbindelse med utskriftssikkerhet. Forskning viser at sjargong ofte er synderen, og at nesten halvparten av alle små og mellomstore bedrifter mener det er altfor mye sjargong knyttet til skriversikkerhet – og over halvparten i Frankrike og Italia mener det samme!2

Her gir vi deg derfor våre 10 beste sjargong-knekkende forklaringer som du kan dele med brukerne dine.

1. Fastvare
– Hva er det?
Fastvare er programmet som installeres på skriveren din under produksjon.
– Hva gjør det?
Det er den innebygde programvaren som styrer funksjonene til skriveren.
– Hvorfor trenger du dette?
Fastvare er «hjernen» til skriveren – og regelmessige oppdateringer anbefales på det sterkeste for å fikse eventuelle feil, legge til nye funksjoner og opprettholde sikkerheten.

2. Kryptering
– Hva er det?
Kryptering er en sikkerhetsmetode der data omformes og bare kan leses av mottakere med den riktige «hemmelige koden» (også kalt krypteringsnøkkel).
– Hva gjør det?
Det sørger for å holde dataene private og beskytter dem under overføring ved å gjøre dem ekstremt vanskelig å lese av folk som ikke har de riktige tilgangrettighetene.
– Hvorfor trenger du dette?
Hvis du sender, mottar, lagrer eller skriver ut sensitive data, sørger kryptering for sikrere kommunikasjon.

3. TLS
– Hva er det?
Transport Layer Security er en sikkerhetsprotokoll som bruker algoritmer for å kryptere utskriftsdata under overføringen – ideelt som et forsvar mot skriverhacking og andre trusler som omfatter dokumentsikkerhet.
– Hva gjør den?
Den ivaretar personvernet og sikkerheten for data som deles på Internett.
– Hvorfor trenger du dette?
Hvis du har eksterne brukere eller skriver ut via skyen, beskytter TLS dataene mot skriverhacking, tukling og tyvtitting mens dataene er under overføring.

4. Protokoller
– Hva er det?
Et sett med regler eller prosedyrer som styrer utvekslingen av data mellom enheter som datamaskiner og skrivere.
– Hva gjør de?
De bestemmer hvilken type data som kan overføres, hvilke kommandoer som brukes til å sende og motta dataene, og måten disse dataene overføres og bekreftes på.
– Hvorfor trenger du dem?
Enheter fra forskjellige produsenter – eller forskjellige typer enheter (datamaskiner, skrivere, servere osv.) – må støtte de samme protokollene for å kunne kommunisere med hverandre. Ved å deaktivere ubrukte porter og protokoller, begrenser du antall måter enheten kan angripes på.

5. SFTP
– Hva er det?
Secure File Transfer Protocol (SFTP) er en protokoll for sikker overføring av store filer mellom enheter, vanligvis over nettet.
– Hva gjør det?
Det skaper en sikker, kryptert tilkobling for sending av skannede dokumenter fra enkelt- eller multifunksjonsskannere til deres destinasjoner.
– Hvorfor trenger du dette?
I motsetning til vanlige FTP-er gir SFTP deg det høyeste beskyttelsesnivået mot potensielle inngrep i data som overføres.

6. LDAP
– Hva er det?
Lightweight Directory Access Protocol er regelsettet som styrer delingen av informasjon om brukere, grupper og programmer.
– Hva gjør det?
Det bekrefter automatisk brukernavn og passord for flere typer utskrift, inkludert pull-utskrift, utskrift til e-post og gjesteutskrift.
– Hvorfor trenger du dette?
LDAP legger til enda et lag valideringssikkerhet, innbefattet begrensninger som hindrer brukere fra å velge passord som er lette å hacke.

7. Pen Test
– Hva er det?
En «penetrasjonstest» er et simulert angrep på datanettverket ditt for å vurdere sikkerheten til enhetene og programmene du bruker.
– Hva gjør den?
Den identifiserer eventuelle «svake punkt» i nettverket og datasystemene dine som potensielt kan utnyttes av cyberkriminelle.
– Hvorfor trenger du dette?
Informasjon hentet fra en Pen Test brukes til å utbedre sårbarheter, svakheter og forbedre sikkerheten til systemene dine for å beskytte mot potensielle angrep.

8. Pull Print
– Hva er det?
Handlingen med å "trekke" utskriftsjobber fra et sikkert sted for å skrive dem ut. For eksempel en sikker server eller fra enhetens internminne.
– Hva gjør det?
I stedet for å skrive ut umiddelbart, sørger det for at dokumenter du sender til utskrift ikke blir frigitt før du er klar til å hente dem.
– Hvorfor trenger jeg det?
20 prosent av utskriftsjobbene blir ikke hentet3. Ikke bare bruker dette overflødig papir, strøm og forbruksvarer, men det gjør også at konfidensielle dokumenter kan kan komme i hendene på uvedkommende. Pull Printing sørger for at du står ved skriveren når dokumentene skrives ut, noe som reduserer denne risikoen.

9. IP-blokkering
– Hva er det?
En sikkerhetsmetode som brukes av bedrifter der enheter kan settes opp til å bare akseptere tilkoblinger fra spesifikke IP-adresser som lenker til pålitelige maskiner, dette forhindrer tilgang til enheten over nettverket.
– Hva gjør det?
IP-blokkering forhindrer uautoriserte brukere i å få direkte tilgang til skriverne og dermed muligheten til å forbigå sikkerheten på utskriftsserveren din. Derfor vil bare autoriserte brukere beholde tilgangen.
– Hvorfor trenger jeg det?
Med dette hindrer du ikke bare at potensielt fiendtlige eller uautoriserte IP-adresser kobler seg til e-post-, utskrifts- eller Internett-servere, det er også nyttig hvis du ønsker å begrense overdreven eller uautorisert bruk av skriverne.

10. Sikker funksjonslås
– Hva er det?
Dette er en funksjon på betjeningspanelet som begrenser brukertilgang til skriverinnstillinger og visse funksjoner.
– Hva gjør den?
Funksjonen gir deg mulighet til å konfigurere passord for utvalgte brukere, kontrollere tilgang til skriverfunksjoner og til og med kontrollere kostnader ved å sette månedlige utskriftsgrenser.
– Hvorfor trenger jeg det?
Det forbedrer enhetens sikkerhetskrav ved å kontrollere hvem som har tilgang til visse funksjoner på enhetene dine.

I Brother er utskriftssikkerhet alltid høyt prioritert. Fordi lovgivningen knyttet til personvern og datasikkerhet blir stadig strengere vet vi at organisasjoner må finne flest mulig måter å beskytte dataene sine på. Brother tilbyr derfor alternativet PrintSmart Secure Pro – en dokumentsikkerhetsfunksjon som reduserer sikkerhetsrisikoen ved utskrift og hjelper deg med å overholde kravene i forbindelse med personvern og datasikkerhet.

Med denne funksjonen kan brukerne hente dokumenter fra en hvilken som helst skriver som er koblet til PrintSmart Secure Pro-serveren – men de må ha en PIN-kode eller en NFC-kortautentisering for å få startet utskriften. Sensitiv eller konfidensiell informasjon blir derfor ikke sett av andre enn tiltenkt mottaker og forblir privat.

Data- og dokumentsikkerhet er til sjuende og sist alles ansvar, og vi håper at vi ved å dele denne guiden bidrar til å gi den forståelsen som skal til for å oppnå økt utskriftssikkerhet i organisasjonen.

Denne «At Your Side»-guiden gir bare en rask veiledning for å forstå utskriftssikkerhet og hva det innebærer. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta en titt på Brother sine sikkerhetsløsninger – eller sjekk bloggartiklene "3 måter å øke skriverens sikkerhet på" og "Sikkerhet - en stadig mer sammensatt utfordring".


1: Quocirca: “Global Print Security Landscape” -  2019

 

2. Savanta: 'Future Proofing Your Business’ Market Research, June 2020

 

3. Scribd: ‘’Quocirca Printer Pulse’, June 201


Mer fra Sikkerhet

Du vil kanskje også like

Tilbake til toppen